Farklı üniversitelerde öğrenim gören Rojbiya Karasu ile Elif Hazar isimli iki arkadaş, kentte belirledikleri ilk ve orta öğretim öğrencileri için sosyal medya platformları üzerinden kampanya başlattı.
Kampanya hakkında bilgi veren Rojbiya Karasu, Bingöl'de farkındalık yaratmak adına böyle bir çalışma başlattıklarını söyledi.
Karasu; “Dünyayı etkisi altına alan salgın hastalık döneminde, Bingöl'de kendi insanımıza faydalı olabilmek için sosyal medyada yardımlaşma ve dayanışma adı altında bir fikir ortaya attım. Yakın çevrem ve takipçilerim bir kaç ailenin ihtiyacını karşılamak istediklerini ve bu konuda bana güvendiklerini söylediler. Ben yeterli desteği görüp göremeyeceğimizi anlamak için paylaşımlar yapmaya başladım. Güzel destek mesajları alınca ve yeterli desteği görünce projeyi başlattım. Bu yolda her anımda en az benim kadar koşturan arkadaşım Elif Hazar ile İlk proje başlangıç paylaşımlarını yaparak projeyi başlattık” dedi.
BİRLİKTEN KUVVET DOĞDU
Çocukların ihtiyacı karşılamak için bu yola girdiklerini söyleyen Karasu; “Birlikten kuvvet doğar anlayışıyla harekete geçtik ve gerçekten de kuvvet doğdu. Yol uzun ve çetrefilli bir yol arkadaşlarımla bu yola girdik. Dünyanın eşitsizliğinde azda olsa eşitliği yakalamaya çalıştık ve geleceğimiz olan çocukların ihtiyaçlarını karşılamak için yola koyulduk. Bu kampanyayı başlatmadan önce en fazla 5 bin TL destek alabileceğimizi ve yaklaşık 25 çocuğu mutlu edebileceğimizi düşünmüştük. İlk günden, son güne kadar her gün güncel bağış miktarımızı şeffaf bir şekilde sosyal medya hesaplarımızdan paylaşmamız ve iyi niyetimizi yeterince yansıtmış olmalıyız ki 10. günün sonunda hedefimizi neredeyse 7 kat aştığımızı gördük ve bu kampanyamızın sonunda tam 30 Bin 532 TL'lik bağışı ihtiyaç sahiplerine taşıdık. Bingöl'de il geneli, ilçeler ve ücra köylerde nerede yardıma muhtaç bir çocuk varsa büyük bir araştırma sonrasında onlara ulaştık. 180 bot, 180 mont, 180 kışlık eldiven, 180 çorap ve maskeyi her çocuk için ayrı ayrı hediye paketleri yapıp teslim ettik. Çantası olmayan 15 çocuğumuza okul çantası verdik. Çocuklarımızın hediyelerini evlerine bıraktığımız zaman, 15 aileye de elden nakdi destek te bulunduk ve 6 aileye gıda paketi verdik. Bunların yanında köy okullarımızın kütüphanelerine 150 tane kitap hediye ettik. Sosyal medyadan başlattığımız bu projeyi 32.günün sonunda 30 Bin 532 TL harcama ile sonlandırdık” dedi.
AMACIMIZ GÖNÜLLERİ ISITMAKTI
Elif Hazar ise; “Amacımız Bingöl'de bu çetin kış günlerinde imkânsızlıklar yüzünden botu ve montu olmadığı için üşüyen çocuklara, el uzatarak sıcacık kalbimizle hem üşüyen ellerini, hem de kırık gönüllerini ısıtmaktı. Sağ elin verdiğini sol el görmesin anlayışı ile çalışmalarımızı sürdürerek ihtiyaç sahibi aileler ile yardım eden bağışçılarımız arasında manevi bir bağ kurmayı amaçladık ve Allah'a çok şükür amacımıza ulaştık. Her çocuğun evine gittik ve aileleri ile tanıştık desteğimizi bizzat kendimiz teslim ettik. Paylaştığımız fotoğraflarımızda yüzleri belli olan çocuklarımız gittiğimiz köyün mahallenin çocuklarıydı onlarla da kaynaşıp hoş sohbetler ettik. Biz bu projede yardım ettiğimiz hiç bir çocuğumuzun yüzünü belli ettirerek paylaşım yapmadık, ya buğuladık, ya da emoji bıraktık bu bizim çok hassas olduğumuz bir konu. Kampanyamız boyunca kimi zaman yorulduk, kimi zaman çocukların mutluluğu ile güldük, kimi zaman dinlediğimiz hikayelerle ve gördüğümüz manzaralar karşısında göz yaşlarına boğulduk ve anladık ki biz bizlik olursak daha güçlü oluruz. Bu proje bizim şimdiye kadar yaptığımız en büyük ve en anlamlı projeydi. Bu tarz projelerimiz daha önceden de olmuştu ve bundan sonra da olacak inşallah. Bu projede öncelikle hayırsever bağışçılarımıza, ekip arkadaşlarımıza ve yardımlarımızı ulaştırmak için bize araç tahsis eden Bingöl Belediyesi'ne ve Bingöl Kızılay Şubesi'ne teşekkür ederiz” diye konuştu.