KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Mayıs 2024 Pazartesi
°C

Çobantaşı Kavurması coğrafi işaret olacak

İnovasyon Destek Hizmetleri Uzmanı Mete Kıvanç Ünaltekin: Çobantaşı kavurmasının coğrafi işaretlerdeki yerini almasında sona gelindi. Çok kısa bir zaman zarfı içerisinde coğrafi işaretlere eklenecek' dedi.

Çobantaşı Kavurması coğrafi işaret olacak
19 ARALIK 2017 SALI 21:44
0
2873
0
AA aa

Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü ve Bingöl Üniversitesi ortaklığıyla “Patent, Marka ve Coğrafi İşaret Seminerleri” düzenlendi.

Açılışı Bingöl Üniversitesi Enstitüler Konferans salonunda yapıldığı programa Bingöl Valisi Ali Mantı, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, kurum müdürleri, akademisyenler, çok sayıda sanayici ve iş adamı katıldı. 

Açılış konuşmasında seminerler ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mehmet Mesut İlhan, patent, marka ve coğrafi işaretler konusunda ciddi bir bilgi ihtiyacı olduğunu ve bunu da böyle güzel bir programla gidermeye çalıştıklarını ifade etti. Programın çok faydalı olduğuna inandığını belirten İlhan, seminerlerin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

SANAYİCİLERİMİZİ ÜRETİME ISRARLA TEŞVİK EDECEĞİZ

Açılış konuşmasını yapan Bingöl Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Solmaz ise; “Biz bu organizasyonu sonuç alma odaklı olarak düzenledik.  Üniversitemiz genç, dinamik ve hızla büyüyen bir üniversite. Daha fazla kaliteye önem vermemiz gerekiyor. Patent sayılarımız maalesef yeteri kadar değil. Bu toplantıda eminim ki güzel bir eğitim ve bilgilendirme sonrasında akademisyenlerimiz çok daha ilgi gösterir ve güzel çalışmalara imza atarlar. Bir diğer önemli husus, sanayicilerimiz. Üniversite sanayi işbirliği ile daha güzel adımlar atarak, sanayicilerimizin üretime geçmesini sağlamalıyız. Biz bu konuda umutluyuz ve ısrarla sanayicilerimizi üretime teşvik edeceğiz” dedi.

ÇOBANTAŞI KAVURMASI COĞRAFİ İŞARETLERDEKİ YERİNİ ALACAK

Programda “Marka Koruması ve Son Gelişmeler” konulu sunumunu yapan Türk Patent ve Marka Kurumu Yenilik ve Tanıtım Dairesi Başkanlığı İnovasyon Destek Hizmetleri Uzmanı Mete Kıvanç Ünaltekin, Çobantaşı kavurmasının coğrafi işaretlerdeki yerini almasında sona gelindiğini açıkladı. Bütün işlemlerin bittiğini aktaran Ünaltekin, çok kısa bir zaman zarfı içerisinde coğrafi işaretlere ekleneceğini ifade etti.

Sınai Mülkiyet Uzmanı Neşe İloğlu ise “Coğrafi İşaret Koruması ve Sınai Mülkiyet Kanunu ile Getirilen Yenilikler ve Yapılan Değişiklikler” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

Türk Patent Enstitüsü Sınai Mülkiyet Uzmanı A. Bülent Daloğlu da, “Patent/Faydalı Model Sistemi” konulu sunumunu gerçekleştirdi.

Daloğlu, tüm dünyadaki teknik bilginin %80'inin patent dokümanlarında yer aldığını belirterek, yılda 2 milyona yakın patent başvurusu yapıldığını söyledi.

Tüm dünyada yaklaşık 5,4 milyon geçerli patent bulunduğunu aktaran Daloğlu, patentin buluşu yapan ile yatırımcıyı bir araya getirerek yeni teknolojileri insanlığın hizmetine sunduğunu dile getirerek, bunun da sektördeki rakiplere karşı avantaj ve ekonomik kazanç sağladığını belirtti.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.05.2024
11:47
Bingöl`de ölmenin maliyeti kaç para?
Bingöl'de ölmenin maliyeti kaç para?
Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durum, yüksek enflasyon ve alım gücünün düşmesi, yaşamın her alanı gibi cenaze masraflarını da etkiledi. Bingöl'de bir cenazenin defin sırasından sonrasına uzanan masrafları ne kadar? İşte o detaylar ve taziyelerde bütçeleri zorlayan gelenekler…
19.05.2024
23:11
Görür`den kritik Bingöl uyarısı;
Görür'den kritik Bingöl uyarısı; 'Deprem üretme zamanı dolmuş'
Katıldığı bir programda Tunceli ve Bingöl için kritik deprem uyarısını bir kez daha yineleyen Prof. Dr. Naci Görür; 'Erzincan, Bingöl-Karlıova arası endişe ettiğimiz yer. Deprem olma periyodu dolmuş, tehlikeli bir duruma gelmiş artık. Deprem üretme zamanı dolmuş' dedi.
19.05.2024
22:53
Bingöl`de 19 Mayıs coşkusu
Bingöl'de 19 Mayıs coşkusu
Bingöl'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 105'inci yılı coşkuyla kutlandı.
19.05.2024
01:15
Bingöl`de 342 araca far cezası!
Bingöl'de 342 araca far cezası!
Bingöl Emniyet Müdürlüğü, sürücüleri rahatsız eden xenon far ve usulsüz ışık kullanımına yönelik il geneli yapılan denetimlerde 2024 yılının ilk 4,5 aylık sürecinde 342 araç sahibi ve sürücüsüne idari cezai işlem uygulandığını duyurdu.
18.05.2024
23:21
Bingöl`de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce 7 çalıntı araç ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı.
18.05.2024
23:20
Bingöl, vergi tahsilatında geride kaldı!
Bingöl, vergi tahsilatında geride kaldı!
Bingöl, Nisan ayı düzeyinde vergi tahsilatının tahakkuka oranı bakımından yüzde 62,50 olan Türkiye ortalamasının altında kaldı. Bölgede en yüksek tahsilat oranı Erzurum'da olurken, bölgenin ekonomisi en gelişmiş illeri arasında bulunan Malatya yine tahsilat oranı bazında son sırada kaldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın