KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Temmuz 2026 Cuma
°C

Çobantaşı Kavurması coğrafi işaret olacak

İnovasyon Destek Hizmetleri Uzmanı Mete Kıvanç Ünaltekin: Çobantaşı kavurmasının coğrafi işaretlerdeki yerini almasında sona gelindi. Çok kısa bir zaman zarfı içerisinde coğrafi işaretlere eklenecek' dedi.

Çobantaşı Kavurması coğrafi işaret olacak
19 ARALIK 2017 SALI 21:44
0
3544
0
AA aa

Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü ve Bingöl Üniversitesi ortaklığıyla “Patent, Marka ve Coğrafi İşaret Seminerleri” düzenlendi.

Açılışı Bingöl Üniversitesi Enstitüler Konferans salonunda yapıldığı programa Bingöl Valisi Ali Mantı, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, kurum müdürleri, akademisyenler, çok sayıda sanayici ve iş adamı katıldı. 

Açılış konuşmasında seminerler ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mehmet Mesut İlhan, patent, marka ve coğrafi işaretler konusunda ciddi bir bilgi ihtiyacı olduğunu ve bunu da böyle güzel bir programla gidermeye çalıştıklarını ifade etti. Programın çok faydalı olduğuna inandığını belirten İlhan, seminerlerin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

SANAYİCİLERİMİZİ ÜRETİME ISRARLA TEŞVİK EDECEĞİZ

Açılış konuşmasını yapan Bingöl Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Solmaz ise; “Biz bu organizasyonu sonuç alma odaklı olarak düzenledik.  Üniversitemiz genç, dinamik ve hızla büyüyen bir üniversite. Daha fazla kaliteye önem vermemiz gerekiyor. Patent sayılarımız maalesef yeteri kadar değil. Bu toplantıda eminim ki güzel bir eğitim ve bilgilendirme sonrasında akademisyenlerimiz çok daha ilgi gösterir ve güzel çalışmalara imza atarlar. Bir diğer önemli husus, sanayicilerimiz. Üniversite sanayi işbirliği ile daha güzel adımlar atarak, sanayicilerimizin üretime geçmesini sağlamalıyız. Biz bu konuda umutluyuz ve ısrarla sanayicilerimizi üretime teşvik edeceğiz” dedi.

ÇOBANTAŞI KAVURMASI COĞRAFİ İŞARETLERDEKİ YERİNİ ALACAK

Programda “Marka Koruması ve Son Gelişmeler” konulu sunumunu yapan Türk Patent ve Marka Kurumu Yenilik ve Tanıtım Dairesi Başkanlığı İnovasyon Destek Hizmetleri Uzmanı Mete Kıvanç Ünaltekin, Çobantaşı kavurmasının coğrafi işaretlerdeki yerini almasında sona gelindiğini açıkladı. Bütün işlemlerin bittiğini aktaran Ünaltekin, çok kısa bir zaman zarfı içerisinde coğrafi işaretlere ekleneceğini ifade etti.

Sınai Mülkiyet Uzmanı Neşe İloğlu ise “Coğrafi İşaret Koruması ve Sınai Mülkiyet Kanunu ile Getirilen Yenilikler ve Yapılan Değişiklikler” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

Türk Patent Enstitüsü Sınai Mülkiyet Uzmanı A. Bülent Daloğlu da, “Patent/Faydalı Model Sistemi” konulu sunumunu gerçekleştirdi.

Daloğlu, tüm dünyadaki teknik bilginin %80'inin patent dokümanlarında yer aldığını belirterek, yılda 2 milyona yakın patent başvurusu yapıldığını söyledi.

Tüm dünyada yaklaşık 5,4 milyon geçerli patent bulunduğunu aktaran Daloğlu, patentin buluşu yapan ile yatırımcıyı bir araya getirerek yeni teknolojileri insanlığın hizmetine sunduğunu dile getirerek, bunun da sektördeki rakiplere karşı avantaj ve ekonomik kazanç sağladığını belirtti.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.07.2026
23:13
Kiğı`yı yasa boğan ölüm! Lise öğrencisi yaşamını yitirdi
Kiğı'yı yasa boğan ölüm! Lise öğrencisi yaşamını yitirdi
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde serinlemek için girdiği çayda boğulan 15 yaşındaki Ali Kemal Övet, yaşamını yitirdi. Olay ilçede büyük üzüntüye neden oldu.
10.07.2026
23:11
Bingöl Kent Konseyi İkinci Dönem Seçimi tamamlandı
Bingöl Kent Konseyi İkinci Dönem Seçimi tamamlandı
Bingöl Kent Konseyi 2. Dönem Seçimli Genel Kurulu'nda tek aday olarak seçime giren Yunus Kuyuldar, üyelerin oy birliğiyle Kent Konseyi Başkanlığına seçildi. Genel kurulda ayrıca 18 kişilik yeni Yürütme Kurulu da belirlendi.
10.07.2026
23:10
HÜDA PAR`dan Genç`e Halkbank şubesi çağrısı
HÜDA PAR'dan Genç'e Halkbank şubesi çağrısı
HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Yusuf Doğru, sosyal yardım, yaşlı ve engelli aylıklarının Halkbank üzerinden ödenmeye başlanmasının ardından Genç ilçesinde yaşanan mağduriyetlere dikkat çekerek, ilçeye Halkbank şubesi açılması çağrısında bulundu.
10.07.2026
11:53
Zazaca`ya katkı sunan öğrencilere anlamlı teşekkür
Zazaca'ya katkı sunan öğrencilere anlamlı teşekkür
Genç ilçesinde Zazaca öğretmeni İsmail Yıldız öncülüğünde kurulan ve 'Tij' adlı kliple beğeni toplayan Grup Estare öğrencileri, Genç Murat Etüt Merkezi'nde düzenlenen programda ağırlandı. Öğrencilere Zazaca'nın yaşatılmasına sundukları katkılardan dolayı çeşitli hediyeler takdim edilirken, pasta kesilerek başarıları kutlandı.
10.07.2026
11:52
Bingöl`de 115 milyon liralık İŞGEM yatırımı için imzalar atıldı
Bingöl'de 115 milyon liralık İŞGEM yatırımı için imzalar atıldı
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Çalışan ve Üreten Gençler Programı kapsamında Bingöl'de hayata geçirilecek İŞGEM 2. Etap Projesi için protokol imzalandı. Yaklaşık 115 milyon lira bütçeli projeyle kente 13 yeni üretim atölyesi kazandırılması ve istihdamın artırılması hedefleniyor.
09.07.2026
18:42
Yeşilay Bingöl`den çocuklara Bağımlılıkla Mücadele Odaklı Yaz Okulu
Yeşilay Bingöl'den çocuklara Bağımlılıkla Mücadele Odaklı Yaz Okulu
Yeşilay Bingöl Şubesi tarafından, Gençlik Merkezi iş birliğiyle 8-11 yaş grubundaki çocuklara yönelik düzenlenen 3 günlük yaz okulunda; spor, kültür, sanat ve eğitim etkinlikleriyle çocukların hem kişisel gelişimleri desteklendi hem de bağımlılıklara karşı farkındalık kazanmaları hedeflendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın