KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Temmuz 2026 Pazartesi
°C

Çin, kamboçya'daki uygurları suçladı

Çin yönetimi, Kamboçya'daki Birleşmiş Milletler Temsilciliğine sığınma için başvuran 22 Uygurun suç olayına karıştıklarını ileri sürdü.

Çin, kamboçya`daki uygurları suçladı
15 ARALIK 2009 SALI 15:11
0
1416
0
AA aa

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ciang Yü, Pekin'deki olağan basın toplantısında konuyla ilgili soruyu yanıtlarken, Çin'den kaçan ve sığınma talebinde bulunan Uygurlarla ilgili araştırmaları sürdürdüklerini ifade ederek, 'Birleşmiş Milletler'in mülteci programı suçlular için sığınak olmamalı' diye konuştu.

Söz konusu 22 Uygur 5 Temmuz'da Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nin merkezi Urumçi'de meydana gelen olaylarla ilgili yargılamadan kaçmak için bir süre önce gizli faaliyet gösteren bir misyoner oluşumu ve Çinli Hristiyanların yardımıyla Kamboçya'ya gitmişti.

Dünya Uygur Kongresi yetkilileri, Kamboçya'ya giden Uygurların 5 Temmuz'daki olaylarla ilgilerinin olup olmadığının kesinlik kazanmadığına dikkat çekiyor ve Pekin yönetimi ile Kamboçya arasındaki sıkı ilişkilerden dolayı bu kişilerin Çin'e iade edilmesinden endişe ediyor.

Bu ayın başlarında Kamboçya hükümeti sözcüsü Khieu Kanharith, bu kişilerin 'siyasi mülteci' olarak tanınmaları durumunda iade etmeyebileceklerini, ancak suçlu oldukları kanıtlanır ve talep olursa sınır dışı edebileceklerini açıklamıştı.

Associated Press, Birleşmiş Milletler'in Phnom Penh'deki temsilciliğine başvuran 22 Uygurla henüz görüşme yapılmadığını bildirdi.

Urumçi'de 5 Temmuz'da meydana gelen olaylarda resmi makamlara göre 197 kişi ölmüştü. Olaylarla ilgili olarak görülen davalarda bugüne kadar 17 kişiye ölüm cezası verildi.

AA

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.07.2026
22:39
Çotla Yaylası`nda Festival Coşkusu
Çotla Yaylası'nda Festival Coşkusu
Bingöl'ün Genç ilçesindeki Çotla Yaylası, yıllar sonra düzenlenen Çotla Festivali ile binlerce kişiyi bir araya getirdi. Gün boyu süren etkinliklerde halaylar çekildi, yöresel kültür yaşatıldı, birlik, beraberlik ve huzur mesajları öne çıktı.
05.07.2026
22:38
DEM Parti`den Cafran`a `dayanışma` ziyareti!
DEM Parti'den Cafran'a 'dayanışma' ziyareti!
Köylülerin görüş, talep ve önerilerini dinleyen Milletvekili Hülakü ve beraberindeki heyet, ormanların ekonomik çıkarlar uğruna tahrip edilmesine karşı ortak mücadele çağrısında bulundu.
05.07.2026
22:32
Öğrencilerden Yeni Zazaca Klip: `Tij` Yayında
Öğrencilerden Yeni Zazaca Klip: 'Tij' Yayında
Bingöl'ün Genç ilçesinde Zazaca öğretmeni İsmail Yıldız öncülüğünde kurulan ve ortaokul öğrencilerinden oluşan Grup Estare, yeni klip çalışması 'Tij' (Güneş) ile dinleyicilerin karşısına çıktı. Daha önce yayımladıkları 'Estari Tari' adlı eserle dikkat çeken grup, ikinci projelerinde de Zazaca'nın yaşatılmasına katkı sunmayı hedefliyor.
05.07.2026
22:30
Karlıova`da su tankeri devrildi: 1 ölü, 1 yaralı
Karlıova'da su tankeri devrildi: 1 ölü, 1 yaralı
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde su tankerinin devrilmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan Ömer Faruk Özçelik, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Kazada yaralanan diğer kişinin tedavisi sürüyor.
05.07.2026
22:29
Bingöl`de Tıra Çarpan Otomobil Hurdaya Döndü: 1 Yaralı
Bingöl'de Tıra Çarpan Otomobil Hurdaya Döndü: 1 Yaralı
Bingöl'ün Solhan ilçesinde park halindeki bir tıra çarpan otomobil hurdaya dönerken, meydana gelen kazada 1 kişi yaralandı.
04.07.2026
01:33
Bingöl`de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Bingöl'de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Başvurular 6 Temmuz'da başlayacak, 1.000 kişi noter kurasıyla belirlenecek. İşgücü Uyum Programı kapsamında katılımcılara çalıştıkları gün başına 1.375 TL ödeme yapılacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın