KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Şubat 2025 Çarşamba
°C

Çiçek geriye dönüş yaptı

Erdoğan adım attı, muhalefet sert tepki gösterdi. Çiçek ise geri dönüş yaptı..

Çiçek geriye dönüş yaptı
11 ARALIK 2007 SALI 09:11
0
1094
0
AA aa
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, "eve dönüş" veya "pişmanlık yasası" benzeri bir yasal düzenlemenin Bakanlar Kurulu gündemine gelmediğini ve bu yönde bir hazırlıklarının olmadığını söyledi.

Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, yasal düzenleme olarak Bakanlar Kurulu'nun gündemine terör örgütü üyelerine yönelik yasanın gelmediğini ifade etti. Çiçek, "Yeni bir yasal düzenleme olarak Bakanlar Kurulu'nda bu konuyu konuşmadık. Bir süreden beri yaşanan acı olaylardan dolayı terör konusu Türkiye'nin bir numaralı gündemi olmaya devam ediyor. Yoksa devletin her zaman bir numaralı gündemidir. Türkiye terörle mücadele konusunda geçmiş yıllardan farklı olarak çok yoğun bir mücadele yürütüyor. Bir taraftan askeri mücadele, bu devam ediyor. Tezkereder, yetkidir, görevlendirmedir bunlarla ilgili artık kafanızda soru işaret olduğu zannetmiyorum. Gereği neyse ilgili makam yürütüyor. İşin kültürel, diplomatik, siyasi, ekonomi boyutu var. Türkiye'nin uyguladığı ve geliştirdiği bir plan var. Bunları götürmeye çalışıyoruz" dedi.

Çiçek, 60. hükümet döneminde terörle mücadele konusunda periyodik olarak Terörle Mücadele Üst Kurulu'nu topladıklarını belirterek, "Geldiğimiz noktada hangi tedbir ne sonuç doğurdu. Yeni tedbirler alınması gerekiyorsa da alıyoruz." şeklinde konuştu.

Adına pişmanlık yasası, eve dönüş yasası denilen konuların Türkiye'de çok konuşulan ve çok istismar edilen konular olduklarını kaydeden Çiçek, bu konuda ilki 1985 yılında olmak üzere 8 yasanın çıktığını belirtti. Çiçek, 1985,1988, 1990 yıllarında Anavatan Partisi iktidarı döneminde, 1992 yılında DYP-SHP koalisyon hükümeti döneminde çıkan yasalara kimlerin ne oy verdiğinin bilindiğini ifade etti. Çiçek, 1995, 1999, 2000 ve en son olarak 2003 yılında kendi hükümetleri döneminde kanun çıktığını kaydetti.



İnternethaber
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.02.2025
02:21
Şiirleriyle gönülleri ihya ettiler!
Şiirleriyle gönülleri ihya ettiler!
Zıkté Bölgesi Sürdürülebilir Kalkınma Platformu (Zikté SÜRKAP) tarafından düzenlenen ve Bingöl'ün sevilen şairlerinin sahne aldığı program dinleyiciler tarafından büyük beğeni topladı.
11.02.2025
20:39
Bingöl`de uyuşturucu madde ve 3 adet tüfekle ele geçirildi
Bingöl'de uyuşturucu madde ve 3 adet tüfekle ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada 3 adet tüfek ve farklı tür ile miktarlarda uyuşturucu madde ele geçirildi.
11.02.2025
17:06
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'de düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında 2 kişi yakalandı.
11.02.2025
16:10
Fas`ta Bingöl Üniversitesi standına yoğun ilgi
Fas'ta Bingöl Üniversitesi standına yoğun ilgi
Fuara bizzat katılarak Bingöl Üniversitesi tanıtımını yapan Rektör Çelik; 'muhtemelen önümüzdeki yıl birçok öğrenci bu vesilesiyle Üniversitemizde okuyacak' dedi.
11.02.2025
15:22
DEM Parti`den GES, RES ve HES tepkisi!
DEM Parti'den GES, RES ve HES tepkisi!
Özellikle hayvancılığın yoğun olduğu yerlerde yapılmaya çalışılan bu projeler için yüzlerce dönüm mera arazisinin sermayedarlara peşkeş çekildiğini savunan DEM Parti İl Genel Meclis Eş Sözcüleri Suna Sarı ve Aydın Kaya: 'Halkın yaşam kaynakları elinden alınmaya çalışılıyor. Zaten can çekişen hayvancılığın bu gidişle bitme noktasına geleceği aşikârdır' dediler.
11.02.2025
13:58
Bingöl`de Silikozis`ten bir kayıp daha…!
Bingöl'de Silikozis'ten bir kayıp daha…!
Silikozis hastalarıyla bilinen ve birçok kayıp veren Karlıova Taşlıçay Köyü'nden bir isim daha hayata veda etti. Karaarslan; 'Bu hastalarımızın hayatları zorlukla geçiyor, yetkililerden ricamız yasadan faydalanmayanlara bir hak daha tanınması' çağrısında bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın