Ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalı olan Bingöl'de tarımsal üretim diğer yıllara nazaran biraz daha arttı. Üretilen tarımsal ürünlerin şehre ciddi anlamda ekonomik getirisi oluyor.
Bingöl'de ürettiği çeltiği kendisine ait Bingöl Çeltik Fabrikası'nda işleyip çevre illere ihraç ettiğini belirten Ozman, yıllık 500 ton civarında çeltik ürettiğini söyledi.
Mevsim koşullarına bağlı olarak yıllık 250 ile 500 ton arası çeltik ürettiklerini ifade eden Ozman: “‘Bingöl'de çeltik üretimi için yeterli sahalar yok fakat biz imkânlar ve sahalar dâhilinde çeltik üretimi yapıyoruz. Yaptığımız üretimi yine kendimize ait fabrikada işleyip çevre illere ihraç ediyoruz'' dedi.
Bingöl'de her geçen yıl çeltikte rekoltenin düşmesine rağmen bu yıl verimin iyi olduğunu söyleyen Ozman, yıllardır İl Özel İdaresi'ne ait çeltik fabrikasının müstecirliğini yaptığını ifade ederek: “1992 yılında açtığımız çeltik fabrikasında 500 ton ürün elde ettik. Diğer yıllarda verim sürekli düştü. Ama bu yıl çeltik üretiminde iyi bir verim elde ettik. Elde ettiğimiz 500 ton çeltikle hem ben, hem de çiftçi kazanıyor” diye konuştu.
Bingöl'de geçmiş yıllarda çeltik üretimi kapsamında 3 bin 500 - 4 bin kişinin çalıştığını ve bunun istihdama önemli katkılar sunduğunu anlatan Ozman, geçen yıllarda bu sayının daha da düştüğünü ancak bu yıl mahsulün verimli olması nedeniyle iş sayısının artığını ifade etti.
Ozman, Bingöl'de çeltik üretiminin artması için devletin üreticiyi desteklemesi gerektiğini de sözlerine ekledi.