KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Temmuz 2026 Perşembe
°C

Çaresizce beklemek bingöl'e yakışmaz

Bingöl'de deprem olacağı iddiası ile ilgili bir açıklama yapan Av. Fahri Alimoğlu, çaresiz bir şekilde depremi beklemenin Bingöl'e yakışmayacağını söyledi.

Çaresizce beklemek bingöl`e yakışmaz
24 MART 2011 PERŞEMBE 09:01
0
2710
0
AA aa

Prof. Dr. Serdar Akyüz, Bingöl Yedisu fay hattında deprem olacağı iddiası kamuoyunda büyük bir korku yaşattı.

Vatan Gazetesi'ne bir açıklama yapan Prof. Dr. Serdar Akyüz, Bingöl Yedisu fay hattında 7.0 ila 7.2 arasında büyüklükte bir depremin beklendiği açıklaması üzerine bir açıklama yapan Alimoğlu, Akyüz'le bir telefon görüşmesi yaptığını söyledi. 

Alimoğlu, gazetelere yansıyan haberler üzerine Akyüz ile yaptığım telefon görüşmesinde şunları aktardı: “Konu ile ilgili hazırladığı raporu Bingöl Valiliğine ve Yedisu Kaymakamlığına sunduğunu ve önlem alınması gerektiğini açıkça belirttiğini” söyleyen Sayın Hoca; “Bizle yer bilimciyiz. Bilimsel verilerle doğayı tanımaya ve riskleri göstermeye çalışıyoruz. Yedisu fayı ile ilgili çalışmalarımızda bu yöndedir. Riski açık biçimde gördük verilerle teyit ettik ve bunu bir rapor halinde ilgili yerlere sunduk. Kamunun önlem alması gerekiyor” dedi.

 Bu görüşme üzerine bir konferans vermek ve halkı bilgilendirerek kamu üzerinde baskı oluşturmayı sağlamak amacı ile Prof Serdar Akyüz'ü Bingöl'e davet etim. Nisan ayının ikinci haftası içinde Allah'ın izni ile hocamız Bingöl'e gelerek bu konudaki çalışmaları ve yapılması gerekenler hakkındaki görüşlerini düzenleyeceğimiz konferansla kamuoyu ile paylaşacaktır.”

“Kaçınılmaz olan depremi çaresizce beklemek bize yakışan bir tavır değildir” diyen Alimoğlu, “Olması gereken şudur. Deprem beklenen Yedisu bölgesinden başlayarak tüm Bingöl'de acil bir biçimde bölgede özellikle köylerde depreme dayanıklı konutlar üretilmelidir. Depremden önce yapılmış böyle bir afet uygulamasının hem maliyeti daha düşük hem de binlerce can kurtarıcı olduğu açıktır. Depremde yıkılacağı ve içinde barındırdıklarına zarar vereceği açıkça belli olan bütün köy evlerinin deprem olmadan önce tıpkı deprem olmuş gibi süratle yapılmasından başka çare yoktur.

Yedisu Kaymakamı Sayın Mustafa Pala ile yaptığım görüşmede depremden zarar görmesi muhtemel evlere ilişkin tespitlerin yapılmış olduğunu söyledi. Bu açıdan yasal düzenlemelere boğulmadan ve deprem beklenmeden TOKİ'nin buraya yönlendirilmesi sağlanarak bu sorun afete uğramadan çözülmelidir. İkincisi ise deprem sonrasına ilişkin önlemlerdir. Türkiye'nin en tehlikeli fay hatlarının birleştiği yer olan Bingöl'de, Kızılay'ın bir üretim tesisinin ya da depolama tesisinin olmaması izah edilebilir bir durum değildir. 2 Mayıs çadır kavgası şeklinde yaşadığımız utanç verici olayları kimse hala unutmamıştır. Bu konu ile ilgili olarak acil girişimlerde bulunularak Kızılay'ın üretim tesislerinin bir kısmı ile depolama tesislerinin bir kısmının Bingöl'e nakli sağlanabilir. Bir yandan istihdam sorununa çözüm olacak bu yaklaşım öte yandan afet sonrası için de hayati derecede önem taşımaktadır” şeklinde konuştu.


 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
01.07.2026
12:17
Bingöl`den TÜBİTAK`ta Türkiye birinciliği
Bingöl'den TÜBİTAK'ta Türkiye birinciliği
TÜBİTAK 2204-C Lise Öğrencileri Kutup Araştırmaları Proje Yarışması Türkiye Finali'nde Bingöl'den katılan proje Türkiye birincisi oldu. Yapay zekâ ve insansız hava araçlarını kutup araştırmalarıyla buluşturan proje, öğrencilerine Türk Antarktika Bilim Seferi'ne katılma yolunu da açabilir.
01.07.2026
08:54
Çifte vatandaşlar için muafiyet yolda!
Çifte vatandaşlar için muafiyet yolda!
Yurt dışında yaşayan milyonlarca Türk vatandaşını ilgilendiren yeni yasa hazırlığı sürüyor. Düzenlemeyle, yaşadıkları ülkede askerlik yapan çifte vatandaşların Türkiye'deki yükümlülüğü kalkacak ve emekli aylığı kesintileri son bulacak.
01.07.2026
08:25
Bayırlı`da sulama krizi!
Bayırlı'da sulama krizi! 'Temmuz geldi, kanallar hâlâ açılmadı'
Bölgede meyve ağaçları, bağlar ve sebze bahçelerinin sulama suyuna ihtiyaç duyduğu bu dönemde yaşanan aksaklığa dikkat çeken köylüler, sulama kanalını kapatan kaya parçalarının iş makinesiyle kısa sürede kaldırılabileceğini ifade ederek yetkililere çağrıda bulundu.
01.07.2026
08:23
ApiTURroute ekibinden Bingöl Üniversitesi Arıcılık Merkezi`ne ziyaret
ApiTURroute ekibinden Bingöl Üniversitesi Arıcılık Merkezi'ne ziyaret
Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aslı Özkırım öncülüğündeki ApiTURroute ekibi, Bingöl Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi'ni ziyaret etti. Ziyarette arıcılık ve apiturizmi alanında yürütülen çalışmalar ile olası iş birlikleri değerlendirildi.
01.07.2026
08:22
Bingöl`de aynı gün iki mevsim!
Bingöl'de aynı gün iki mevsim!
Bingöl'de objektiflere yansıyan ilginç görüntüler, kentin farklı rakımlarında aynı gün hem kışın hem de yazın yaşandığını ortaya koydu. Yüksek kesimlerde karla mücadele sürerken, daha alçak bölgelerde sıcaktan bunalan inekler su birikintisine girerek serinledi.
01.07.2026
08:20
Seyir halindeki tırın lastikleri alev aldı
Seyir halindeki tırın lastikleri alev aldı
Bingöl'ün Genç ilçesinde seyir halindeki tırın lastiklerinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın