İlimizde 1 Mayıs 2003 tarihinde meydana gelen depremle birlikte hasar görerek boşaltılan binanın bugüne kadar yıkılmaması tepkilere neden olduğu gibi büyük bir tehlike oluşturuyor. Ağır hasar görerek yıkılması gereken ancak mahkeme kararı beklendiğinden yıkılmayan Kültür Caddesi üzerindeki eski Bağ-Kur binası yanındaki Özel Dünyamız Özel Eğitim Okulu için büyük bir risk oluşturuyor.
Her an çökmesi muhtemel olan bu yapıya bir an önce çözüm bulunması gerektiğini ifade eden vatandaşlar olası bir facia yaşanmadan bu binanın bir an önce yıkılması gerektiğini belirtiler. Depremde ağır hasar gördüğü için güçlendirilemeyen binaya yıkım kararı çıkmış. Ancak bazı bürokrasi işlevlerden dolayı bir türlü yıktırılamayan binanın akıbeti konusunda herhangi net bir bilgi verilmiyor. Olası çökme durumunda yanındaki yapılara büyük bir oranda zarar vereceği tahmin edilen bina özellikle bitişinde bulunan eğitim yuvası için büyük bir tehlike durumunda. Vali İrfan Balkanlıoğlu'nun ilimizde göreve başlaması ile birlikte bir çok metruk yapı yıktırılırken, resmi kurumlara ait ağır hasarlı yapıların büyük bir kısmı yıktırılmadı. Yıktırılmayan bu resmi binaların birçoğunda mahkeme kararı beklendiği ifade edildi. 2007 Aralık ayından itibaren yıkımı gerçekleştirilen orta ve ağır hasarlı binalar konusunda ciddi adımlar atılmıştı.2007 Aralık ayında depremde hasar gören ve yıkılmayan metruk binalar Vali Balkanlıoğlu'nun talimatıyla yaklaşık 300'e yakın yapının yıkılması sağlamıştı. Tinerci ve balicilerin mekânı haline gelen ve çevredeki vatandaşları rahatsız eden metruk binalar yıkılarak enkazları kısa bir süre içinde kaldırılmıştı. Bağ-Kur binası ile birlikte Düzağaç mevkiinde bulunan sağlık lojmanları gibi ilin muhtelif yerlerindeki hasarlı resmi kurum yapıların bir an önce yıktırılması için Vali Balkanlıoğlu'nun konu ile ilgilenmesini isteyen vatandaşlar, “Sayın valimiz ilimize gelir gelmez, yıllardır yıkımı gerçekleştirilemeyen metruk binaları hemen ortadan kaldırmıştı. Ancak bu binanın yıkılmamasına anlam veremedik. Hem bir eğitim binasına yapışık olarak duruyor. Orada eğitim gören onlarca öğrenci var. Olası bir sarsıntıda bu yapı eğitim binasına zarar verebilir” ifadelerini kullandılar.
1 Mayıs 2003 depreminden sonra ayakta kalan özellikle çok katlı yapılar konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesini talep eden vatandaşlar, “Zeminin sıvılaşması da buna eklenirse hasarlı bina sayısı halen çok fazla. Muhtemel bir depremde bu yapıları yıkabilir. Can ve mal kaybına yol açabilir. Az hasarlı binalar kadar hasarsız binaların da incelenmesinin ayrıca dikkate değer olumlu bir gelişme olacaktır. Gerek zemin sebebiyle onarılamayacak az hasarlı binalar, gerek hasarsız olmasına rağmen tehlike arz eden konutlar ve gerekse kat alımı suretiyle onarılması gereken binaların çözümü çok zor değil” şeklinde konuştular.