Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında Milli Eğitim kurumlarında çalıştırılmak üzere Bingöl'de alınan 530 geçici işçiden 285'i merkez okullarda görevlendirildi.
Kura çekilişinde ismi çıkan ve Bingöl merkez Saray Anaokulu'nda göreve başlayan eşinin günlük aralıksız 10 saat çalıştığını, bunun üzerine okul idaresiyle görüşüp çalışma süresinin kanuni olmadığını aktardığını belirten Ahmet Tuğa, çalışma süresinin 8 saat olduğunu, öğlen arası molanın da bulunması gerektiğini vurguladı. Bu görüşme sonrası okul idaresinin çalışma süresini 8 saat olarak belirlediğini ve öğlen arası molayı da verdiğini ifade etti ve okul idaresine teşekkür etti.
"RESMEN ORMAN KANUNU UYGULANIYOR”
Yaşananlar üzerine eşinin yer değişikliği için İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gittiğini ve burada ARGE Birimine yönlendirildiğini aktaran Tuğa, görüştüğü ilgili personelin tavırlarının rencide edici olduğunun altını çizdi.
Tuğa: “Yer değişikliği talebimi aktarmak için gittiğim İl Milli Eğitim Müdürü'nde ARGE Birimine yönlendirildim. Talebim kabul edilmeyebilir ancak ilgili personel kalkıp da ‘Öğlen paydosu yok, 10 saat çalışması gerekiyorsa çalışacak, çocuklarla da ilgilenecek. İşine geliyorsa. Yoksa işe ihtiyacı olan çoktur' diyor. Bu nasıl bir anlayıştır ki, geçici de olsa çalıştırılan personele her türlü işi reva görüyorlar. Burada herkes çalışmasının karşılığında ücret alıyor. Sırf TYÇP kapsamında alındılar diye insanları bu şekilde ezemezler. İhtiyacı var diye kişiyi bu şekilde azarlayamazlar, hakarete dayanan tutumlar sergileyemezler. Bana, eşimin 10 saat çalışması gerektiğini söyleyen personelin Milli Eğitim'de yıllardır işe gitmeden maaş aldığını, sürekli çeşitli mazeretlere işini terk edip farklı özel sektör hizmetlerinde işler yaptığını tüm kurum biliyor. Kendisi günlük 8 saat bile çalışmazken, bize nasıl 10 saat çalışılması gerektiğini söylüyor! Bu konuşmalara orada bulunanlar da şahittir. Eşim, rahatsızlığı nedeniyle 3 günlük doktor raporu aldı ancak raporu da kabul etmiyorlar ve her ne olursa olsun çalışması gerektiğini söylüyorlar. Resmen orman kanunu uyguluyorlar. Şikâyetimi müfettişe ilettim. Bakanlığı da gerekli şikâyet başvurusunu yapacağım. Eşimi de işe göndermiyorum. Orman kanunuyla idare edilen bir yerde çalışmasına ihtiyacım yoktur. Bu konuda özellikle Bingöl Valisi Sayın Mustafa Hakan Güvençer'i, İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Yakup Sarı'yı da duyarlı olmaya, çalıştırılan insanlara bu şekilde muamele yapanlar hakkında gerekli soruşturmayı başlatmaya davet ediyorum” diye konuştu.