Bugün de aynı şevk ve heyecanla eğitim hizmetini sürdürdüklerini ifade eden Altunsu, “Şu anda donanımı ile beraber yaklaşık 2 trilyonluk yatırımlı yeni okulumuzu bitirme aşamasındayız. Bu Bingöl'ümüzde bulunan engelli çocuklarımıza yapılmış bir yatırımdır” dedi.
YASAYA TEPKİ GÖSTERDİ
Bütün gayretlerini ve çabalarını ortaya koyduklarına dikkat çeken eğitimci Altunsu, yaklaşık 35 kişiye istihdam sağladıklarını vurguladı. Geçen hafta Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan 5378 sayılı bir tasarının kabul edildiğini hatırlatan Altunsu, tasarıda 190 bin engellinin eğitim hakkının engellendiğini ve sınırlandığını kaydetti. Yasaya tepki gösteren Altunsu, “Genel Kurul'da oylanacak bu yasa değişikliği ile engelliler ya yok sayılacak ve evlerinde kaderlerine terk edilecek ya da engelli olsalar da bu çocuklarında önemli olduğu benimsenecek ve eğitim hizmeti devam ettirilecek” şeklinde konuştu.
YASA İŞSİZLİĞİ ARTTIRACAK
Özel Eğitim okullarının kapatılması ile sadece 190 bin engellinin eğitim hakkının elinden alınmasının yanı sıra işsizliğin de artacağına dikkat çeken Altunsu, konuşmasına şöyle devam etti: “Bu kurumlarda istihdam edilen yaklaşık 70 bin kişi işsiz kalacaktır. Bu anlayışın Meclis Genel Kurul'unda ele alınarak incelenmesi sürecinde bu olumsuzlukların giderileceğine olan inancımızı korumak istiyoruz. Toplumsal boyutu olan bu önemli kararda, çocuklarımız ve aileler kanunun merkezine konularak sağduyulu kararlar alınması gerektiği konusunda talebimizin toplumsal bir görev olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.
YASADA NELER VAR?
5378 sayılı yasa ile ayda 120 saat verilen özel eğitim 30 saate, 12 aylık eğitim programları da 3 aya indirilebilecek. 5378 sayılı yasa ile birlikte engelli çocuklara devlet tarafından eğitim için verilen ekonomik desteğin son bulması bekleniyor. Yasa ile evlerinden çıkan çocukların, tekrar kapalı kapılar arkasında kalacağına dikkat çekiliyor.