Misyon farklılaşması ve ihtisaslaşması programı kapsamında devam eden projeler verimli bir panel ile paydaşlarla buluştu. Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen panele, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, projelerden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Solmaz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Çiftçi ile Prof. Dr. Hakan Olgun, Genel Sekreter Vekili Prof. Dr. Abdullah Taşkesen, Ziraat Fakültesi Dekanı ve PİKOM Koordinatörü Prof. Dr. Ramazan Meral, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü M. Mesut İlhan, Tarım ve Orman İl Müdürü Burhan Bahadır, Orman İşletme İl Müdürü İbrahim Börü, FKA Genel Sekreter Vekili Abdulvahap Yoğunlu, FKA Bingöl Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü İsa Telimen, KOSGEB İl Müdürü Naci Özdemir, Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Can Üzer, proje yürütücüleri, dekanlar, müdürler ve davetliler katıldı.
Toplantıda, katılımcılara selamlama ve açılış konuşması yapmak üzere kürsüye ilk olarak Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Meral çıktı. PİKOM'un çalışmaları ve gelinen son nokta ile ilgili değerlendirmeler yapan Prof. Dr. Meral, başvuru yapılan proje sayısı, kabul ve revize sayısı ile bütçe miktarı hakkında bilgilendirmeler yaptı.
PİKOM'dan sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Solmaz, “Bu toplantımız ile sürekli işbirliği içerisinde ve son derece uyum içerisinde çalıştığımız yerel paydaşlarımızla bir kez daha bir araya geliyoruz. Panelimizde, bugüne kadar kabul edilmiş ve devam eden projeler ile ilgili proje yürütücüleri tarafından bilgilendirmeler yapılacaktır. Panel süresince mevcut durumumuzu hep beraber analiz ederek varsa iyileştirmeye açık eksiklerimizi tespit edeceğiz ve yapmamız gereken yeni projelerimizi paydaşlarımızın da katkılarını alarak yapacağız. Projelerimizi değerlendirirken hiçbir üniversitede olmayan kurumsal, şeffaf, hesap verebilir ve profesyonel bir şekilde yapmaya çalıştık. Kurumsal bir sistem kurmaya çalışıyoruz. TÜBİTAK panel sistemine benzer ama daha da iyileştirmeler yaparak panel sistemi ile birkaç aşamada projelerimiz değerlendirildi. Projelerimizin değerlendirilmesinde 24 farklı üniversiteden ve 3 farklı kurum ve kuruluştan 39 asil panelist ve 11 tane de dış panelist desteği aldık. Panelistlerimizin tamamı alanlarında ülkemizin en değerli bilim insanlarından seçildi. Panellerde, ayrıca yerel ajans temsilcileri, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Kalkınma Bakanlığından çok değerli yönetici ve uzmanlar ve sanayici ile birlik temsilcileri de panellerde görev aldı. Böylece, projelerimizin sahada karşılığını bulması, hem üniversitemizin ihtisaslaşması hem de bölgesel kalkınmaya katkı yapmaları amaçlandı. Bu proje sadece PİKOM biriminin projesi değil. Bingöl Üniversitesinde bulunan her bir birimin projesidir. Herkesin projesidir. Sizlerden bu projelere mümkün olan en üst düzeyde katkı sunmanızı istiyorum. Katıldığınız için hepinize teşekkür ederim” dedi.
MAKSİMUM FAYDA SAĞLAMASI İÇİN ÖZVERİLİ ÇALIŞMAYA DEVAM
Açılışta son olarak söz alan Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak ise “Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde sürdürülen bu proje bölgenin yüz akı olacak bir projedir. Pilot Üniversite seçilmek, Bingöl için ve Üniversitemiz için çok önemli. Ankara'da fazlasıyla değer verilen bir proje. Tabi amacına uygun hareket edip sonuç alabilirsek, iyi gidiyoruz. Projeleri yürüten arkadaşlar özverili çalışıyorlar. Proje yavaş yavaş ürün vermeye başladı. İnşallah daha iyiye gideceğiz. Bu noktada daha fazla özverili olmamız gerektiğini düşünüyorum. Bu proje aynı zamanda araştırmacı arkadaşlarımızın kendi alanlarında daha iyi olmalarını sağlayacak bir proje. Paydaşlarımızla beraber projeyi Bingöl'e maksimum fayda sağlaması için özverili çalışmaya devam edeceğiz” diye açıklamalarda bulundu.
Panel, kabul edilmiş ve devam eden projelerin yürütücülerinin sunumları ve paydaş kurum temsilcilerinin konuşmaları ile tamamlandı.