Bingöl-Elazığ yolunun yaz-boz tahtasına döndüğünü, Bingöl-Solhan yolunun ise kalitesiz ve pahalı olduğunu söyleyen BİN-DER Başkanı Karasu, bu durumu Karayolları Bölge Müdürlüğünün Bingöle bakışı ve hizmet anlayışı ile Bingölün bürokratik ve siyasi yapısı sözleriyle özetledi.
Yolların durumuyla ilgili Karayolları Elazığ Bölge Müdürlüğü'ne yönelik sert eleştirilerde bulunan BİN-DER Başkanı Doğan Karasu :
Bingöl Sosyal, Kültürel ve Ekonomik Kalkınma Derneği (BİN-DER) Başkanı Doğan Karasu, Bingöl'ün çevre illerle olan bağlantı yollarındaki son durumu değerlendirdi. Karayolları Elazığ 8. Bölge Müdürlüğü'ne yönelik sert eleştirilerde bulunan Karasu, Bingöl'deki siyasi ve bürokrasiye de yüklendi. Bingöl-Solhan yolunun maliyetiyle ilgili bilgi taleplerinin araç plakası verilerek geçiştirilmesini de sert bir fille eleştiren Karasu: “Bu arabalar Susurluk Ayranıyla çalışmıyor ki. Plaka tutkumuz yok, harcanan bütçenin ne kadar olduğunu öğrenmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.
“BİNGÖL'E SÖMÜRGE MUAMELESİ YAPILIYOR”
Çevre ile bağlantı yollarının çileye döndüğü gibi kalitesinin de düşük olduğunu savunan Karasu: “Bingöl-Elazığ ile Bingöl-Solhan duble yol çalışmaları İshak Paşa Sarayı'nın yapımı gibi yıllarca sürdü ve süreç hala devam ediyor. Elazığ yolu yaz-boz tahtasına dönüştürülmüş. Karayolları Bölge Müdürlüğü Bingöl'de staj yapıyor, Bingöl'de hazine bulmuş, Bingöl'e sömürge muamelesi yapıyor. Bingöl, Elazığ'ın ilçeleri kadar değerli değildir. Yollarımızın bu durum da olmasının iki nedeni var. Karayolları Bölge Müdürlüğünün Bingöl'e bakışı ve hizmet anlayışı ile Bingöl'ün bürokratik ve siyasi yapısı. Tüm bu olumsuzlukların baş aktörü siyasetin zayıflığı, Bingöl'e olan ilgisizliğidir. Zaten Bingöllüler için hizmetin bir önemi yoktur, yeter ki Bakan'ları olsun. Siyasetten beslenenler güçlü bir siyasal damarı istemez, kendi çıkarları için tehdit görür. Bakanı olup ulaşım ağı bu oranda kötü, duble yol çalışmaları bu kadar sorunlu ve ağır yürüyen başka bir il Türkiye'de var mıdır? Bir Bakanımız var diye birçok Bingöllüler kendinden geçmiş, psikolojik tatmin duyguları tavan yapmış. İmkânları hizmete dönüştürmek, her yerde var ve bizde niye yok demek kimsenin aklına gelmiyor” dedi.
“BU ARAÇLAR SUSURLUK AYRANIYLA ÇALIŞMIYOR!”
“Karayolları Bölge Müdürlüğüne bol keskin virajlı, kalitesi Elazığ yollarının kalitesinin çok gerisinde olan Bingöl-Solhan Yolunu sorduk” diyen Karasu, aldıklarını şöyle aktardı: “15 Ağustos 2012 tarihinde şu cevap verildi: ‘Bingöl-Solhan Yoluna 2003 yılında başlanmıştır. Proje 30.05.2009 tarihinde onaylanmıştır. 2003-2010 yılları arasında 62 milyon 155 bin lira, toplamda da 84 milyon 263 bin 209 Lira harcanmıştır.' Bu tutara 2012 yılında yapılan asfalt, Bingöl Özel İdare Sekreterliğinin yaptığı harcamaların dahil edilip edilmediği belirtilmemiştir. Konuyla ilgili olarak Bingöl Özel İdare Sekreterliğine Bingöl-Solhan Yolu için Sekreterlikçe yapılan harcamaların toplamını, Bingöl-Solhan Karayolunun 145-152 kilometresinin (Yükseller Dinlenme Tesisler ile Gülbahar Barajı Şantiyesi arası yolun) Acil Eylem Planı kapsamında kamu araç parkıyla yapılıp yapılmadığını, aynı yolun ikinci kez müteahhitlere yaptırılıp yaptırılmadığını? sorularını içeren 2 ayrı dilekçe verdik. Dilekçelerin maddi kısmına cevap verilmedi. Acil Eylem Planı kapsamında Bingöl-Solhan yol yapım çalışmalarında kullanılan arabaların plakalarını verdiler. Bu arabalar Susurluk Ayranıyla çalışmıyor ki. Bu arabaların Susurluk Ayranı ile çalışmaları halinde bile bir bütçenin gerekli olacağı gerçeğini görmezden gelmişlerdir. Plaka tutkumuz yok, harcanan bütçenin ne kadar olduğunu öğrenmek istiyoruz” diye konuştu.
Bingöl-Solhan yoluyla ilgili eleştirisini sürdüren Karasu, bu yolun 9 yıl sürdüğünü ifade etti ve kaynakların kullanımıyla ilgili bilgi edinme haklarının bulunduğunun altını çizdi.
Karasu: “Bingöl-Solhan Karayolu 9 yıl sürmüştür. Yukarıda belirtildiği gibi kesin rakamı netleştirememekle birlikte bu yolun kilometre maliyeti 2 trilyonun üstüdür. Sağlıklı bilgi verilmiş olsaydı toplam rakamın 100 trilyonun üstünde olduğu görülecekti. Harcanan bu paranın tamamı demir paraya çevrilip derelere doldurulsaydı Bingöl-Solhan Yolu bu demir paralarla yapılabilirdi. Bu kaynaklar bizim, kaynaklarımızın ne düzeyde ekonomik kullanıldığını bilmek hakkımız” şeklinde konuştu.
bingöle hizmet etmek için illa belediye başkanı veya milletvekili olmak gerekmiyor, hangi bingöllüye sorsan, gözü vekillikde, belediye başkanlığında, bırakalım bunları yahu, memlekete hizmet etmenin en güzel yolu hangi işe yapıyorsan onu en iyi şekilde yap, bingöl yerel basını ve sivil toplum kuruluşlarının karayolları bölge müdürlüğünün çifte standarlığının üzerine gitmesini bekliyoruz, şu anda yapabileceğiniz en güzel hizmet bu, vesselam
Eleştiriler sadece basında konuşmakla kalmamalı, uzun bir süredir karayolları bölge müdürlüğünün bingölü ihmal ettiği, hizmetlerde çifte standarlık uyguladığı, elazıkdaki yolları daha kaliteli, bingöldeki yolları ise daha kalitesiz ve zamanında yapmadığı ifade edilmektedir, madem, elinizde bu bilgiler var, yani tespitleriniz doğru ise, niye adli ve idari yönden girişimlerde bulunulmuyor, niye idari yönden işlem yapılması için bakanlığa, adli yönden süreç başlatılması için savcılığı suç duyurusu yapılmıyor. bingöl hakettiği hizmeti almalı.Vsslm
Bingöl Üniversitesi'nde Hotkat/Heftkat Böreği ve Bingöl Arı Poleni Projeleri Tanıtıldı
Bingöl Üniversitesi bünyesinde, 'Bingöl Mutfağına Özgü Heftkat/Parğaç Böreğinin Coğrafi İşaret Potansiyelinin Ortaya Konması ve Tescillenmesi' başlıklı proje kapsamında Bingöl Hotkat/Heftkat Böreği'nin coğrafi işaret sürecine ilişkin sunum ve duyusal analiz çalışmaları gerçekleştirildi.
14.05.2026
18:35
Bingöl Kent Konseyi Bünyesinde Engelli Meclisi Kuruldu
Bingöl'de katılımcı yönetişim anlayışının güçlendirilmesi ve engelli bireylerin yerel karar alma süreçlerine daha aktif katılım sağlaması amacıyla Bingöl Kent Konseyi bünyesinde Engelli Meclisi kuruldu.
14.05.2026
17:48
DEM Parti'den 'Barış İçin Adım At' Yürüyüşü Çağrısı
DEM Parti Bingöl İl Başkanlığı, 'Barış İçin Adım At' temasıyla düzenlenecek yürüyüş için vatandaşlara çağrıda bulundu. DEM Parti Bingöl İl Başkanı Sedat Ormangören, 16 Mayıs 2026 Cumartesi günü gerçekleştirilecek programa tüm halkın davetli olduğunu söyledi.
14.05.2026
14:03
Dener, hem görevinden hem de partisinden istifa etti
Yeniden Refah Partisi kontenjanından Genç Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Ecz. Ahmet Nuri Dener, Başkan Yardımcılığı görevinden ve Yeniden Refah Partisi üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.
14.05.2026
13:42
Bingöl'de KÖYDES Seçimi Tamamlandı!
Köylere Hizmet Götürme Birliği (KÖYDES) kapsamında Bingöl köylerine yönelik 2026 yılı yatırım bütçesini yönetecek isimler yapılan seçimle belirlendi.
14.05.2026
13:24
Valilik emri yayımlandı! Bingöl'de Kaçak Yapılara Sıkı Denetim!
Bingöl Valiliği, ruhsatsız ve ruhsata aykırı yapılaşmaların önlenmesine yönelik kapsamlı bir genel emir yayımladı. Bingöl Valisi Cahit Çelik imzasıyla yayımlanan '2026/1 Sayılı Genel Emir' kapsamında, özellikle köyler, yaylalar, meralar ve belediye sınırları dışındaki alanlarda kaçak yapılaşmaya karşı sıkı tedbirler alınacağı bildirildi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın