KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Haziran 2026 Pazar
°C

'Biz kadınlar, direniş destanı yazmaya devam edeceğiz!'

İstanbul sözleşmesinin yürürlüğe girişinin 8. yıldönümüne ilişkin basın açıklaması yapan CHP Bingöl İl Kadın Kolları Başkanı Gülten Baylas; 'Kimse umutsuzluğa kapılmasın. Az kaldı... İktidara geldiğimizde ilk 24 saat içerisinde İstanbul Sözleşmesi'ni yürürlüğe sokacağız. Tüm hükümlerini uygulayarak kadına ve çocuğa yönelik şiddet ile kadın cinayetlerinin nasıl durdurulacağını göstereceğiz.'

`Biz kadınlar, direniş destanı yazmaya devam edeceğiz!`
01 AĞUSTOS 2022 PAZARTESİ 18:04
12
2329
7
AA aa

İstanbul sözleşmesinin yürürlüğe girişinin 8. yıldönümüne ilişkin basın açıklaması yapan CHP Bingöl İl Kadın Kolları Başkanı Gülten Baylas, şu ifadelere yer verdi:

“Tam adı “Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi” olan İstanbul Sözleşmesi, 11 Mayıs 2011 tarihinde İstanbul'da imzaya açıldı. Bilindiği gibi; Türkiye'nin ilk imzacısı olduğu İstanbul Sözleşmesi, 1 Ağustos 2014 yılında yürürlüğe girdi. Bugün sözleşmenin 8. yıl dönümünü kutlamamız gerekirken, yeniden uygulanması için hukuki ve siyasi mücadele veriyoruz.

Cumhuriyet tarihine geçecek olan bu hak mücadelesini gelin hep beraber hatırlayalım:

Erdoğan 19 Mart'ı 20 Mart'a bağlayan gece yarısı kararname ile kadınların can simidi olan İstanbul Sözleşmesi'ni hukuksuzca feshetti. Milyonlarca kadının eşitlik ve yaşam hakkının güvencesi gasp edildi.

Bu kararın yayımlandığı gün olan 20 Mart 2021'de, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Merkez Yönetim Kurulu'nu ve Parti Meclisi'ni olağanüstü toplantıya çağırdı. Toplantıda bu kararın yok hükmünde olduğu kararı alındı. Derhal partimizin kadın yöneticileriyle birlikte Genel Merkez'de basın açıklaması yaptık. Açıklamamızda "Meclis'te oy birliğiyle kabul edilmiş olan İstanbul Sözleşmesi, milletin iradesi yok sayılarak feshedilemez. Meclis yok sayılmış, Anayasa'mız ayaklar altına alınmıştır” dedik. Ardından Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları olarak kadın örgütleri ile birlikte yurdun dört bir yanında alanlara çıkıp basın açıklamaları yaptık. “Kadınlar 1'den büyüktür” diye haykırdık.

29 Mart'ta Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde MYK ve PM üyelerimiz, Milletvekillerimiz, Kadın Kolları MYK Üyeleri ve 81 ilden gelen Kadın Kolları İl Başkanımızla birlikte Genel Merkez'de bir basın açıklaması yaptık.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak, Danıştay'a başvuruda bulunduğumuzu kamuoyuna açıkladık. İstanbul Sözleşmesi'nin fesih kararını durdurma talebiyle açtığımız bu dava ile Türkiye Cumhuriyeti'nin bir hukuk devleti olduğunun ispatlanmasını istedik. Partimizin yanı sıra 200'ü aşkın sivil toplum kuruluşu iptal davası açtı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi kürsüsünde, haftalık grup toplantılarımızda ve ilgili komisyonlarda İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmediğimizi defalarca dile getirdik. Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi bünyesinde İstanbul Sözleşmesi'ne sahip çıkan çalışmalar yürüttük.

Danıştay'dan yanıt beklerken 30 Nisan 2021'de Resmi Gazete'de yine bir gece yarısı kararı yayımlandı. Şahsım hükümetinin imzası bulunan kararda, İstanbul Sözleşmesi'nin fesih tarihinin 1 Temmuz olduğu ilan edildi. Bu kararın yargıya talimat niteliği taşıdığı çok netti.

Yaşanan tüm hukuksuzluklara isyan ettik ve 19 Haziran 2021 tarihinde binlerce kadınla “İstanbul Sözleşmesi'nden Vazgeçmiyoruz” diyerek İstanbul Maltepe Mitingi'ni gerçekleştirdik.

28 Haziran 2021'de, Cumhurbaşkanlığı savunma yaptı ve “devletin yüksek menfaatini ilgilendiren işlemlerine karşı yargı yolunun kapalı olduğu” bildirildi. Hangi yüksek menfaat, kadınların yaşam hakkından daha değerli olabilir? Cumhurbaşkanı nasıl olur da Anayasa'yı yok sayabilir? Yürütme makamı, hangi hakla kendisini yasamanın yerine koyabilir?

Türkiye Cumhuriyeti'nin bir hukuk devleti olduğunu yok sayanlara tekrar hatırlatıyoruz: Hiç kimse Anayasa'dan üstün değildir. Hiç kimse Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden üstün değildir!

Biz kadınlar, yaşam hakkımızın sizin eşitlik karşıtı karanlık zihniyetiniz tarafından elimizden alınmasına asla izin vermeyeceğiz. Tek adamın hukuksuz uygulamalarını savunanlara inat, hukukun üstünlüğünden yana tavır almaya devam edeceğiz.

Yol haritamız belli: öncelikle Danıştay'ın İdari Dava Daireleri Genel Kurulu'na başvurarak, karara itiraz edeceğiz. İç hukuk yolları ile İstanbul Sözleşmesi'nin yürürlüğe girmesi sağlanmadığı takdirde, Anayasa Mahkemesi'ne başvuracağız.

Tek adama karşı, “Adam Tek! Biz Çoğuz!” şiarımızdan asla vazgeçmeyeceğiz.

Biz kadınlar, direniş destanı yazmaya devam edeceğiz!

Kimse umutsuzluğa kapılmasın. Az kaldı… İktidara geldiğimizde ilk 24 saat içerisinde İstanbul Sözleşmesi'ni yürürlüğe sokacağız. Tüm hükümlerini uygulayarak kadına ve çocuğa yönelik şiddet ile kadın cinayetlerinin nasıl durdurulacağını göstereceğiz. Eşitlikçi bakış açımızı hayata geçirerek, kız kardeşlerimizin canice katledilmesine, kadın katillerinin cezasızlıkla ödüllendirilmesine geçit vermeyeceğiz.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_94456)
03 Ağustos 2022 Çarşamba 10:41
Maşallah stadyuma dönmüş burası. Allah yüzünüze biraz haya versin diyorum CHP başkada birsey demiyorum.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_94440)
02 Ağustos 2022 Salı 11:31
bu CHP başka ne .... yarar bu ülkenin yararına bir şey yaptığını gören varsa söylesin bende bileyim hep boş işler bol bol heykel açılışı yaparlar
Misafir Kullanıcı (@Misafir_94433)
02 Ağustos 2022 Salı 07:53
Arkadaşlar kendilerini fazlaca kaptırıp burasını İzmir falan zannetmiş. Olmayan tribünlere oynamak böyle olsa gerek.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_94431)
02 Ağustos 2022 Salı 07:16
insallah bakalim, din tuccarlarindan bu kez size sira gelebilir. gelse bile bir enkaz alacaksiniz, hayirlisi olsun.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_94429)
02 Ağustos 2022 Salı 04:45
Halt etmişsiniz.Aç tavuk kendini buğday ambarında götürmüş.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_94425)
01 Ağustos 2022 Pazartesi 22:35
Vatandaşın biri bu İstanbul sözleşmesini istiyen 10 kişiden 10 da ne tuhafdir ki Er-Meni kökenli vatandaşlar imizdir demişti şimdi sanırım adamı daha iyi anliyorum
Misafir Kullanıcı (@Misafir_94416)
01 Ağustos 2022 Pazartesi 20:45
Allah seninde istanbul sözleşmesininde belasını versin merak etme hiç bir zaman iktidara gelmiyeceksin
27.06.2026
20:40
Çotla Dağı`nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Çotla Dağı'nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Doğayla iç içe bir gün geçirmek isteyenler, 5 Temmuz Pazar günü Genç ilçesindeki Çotla Dağı'nda buluşacak. Zıkte SÜRKAP tarafından ilk kez düzenlenecek Çotla Festivali'nde konserlerden geleneksel oyunlara, yarışmalardan yöresel ikramlara kadar gün boyu birçok etkinlik gerçekleştirilecek.
27.06.2026
20:39
TİMBİR`de Yeni Dönem Heyecanı
TİMBİR'de Yeni Dönem Heyecanı
Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), 2. Olağan Genel Kurulu Ankara'da gerçekleşti. Dr. Süleyman Basa'nın yeniden Genel Başkanlığa, Bingöl temsilcisi Hakim Bayraktar'ın da yönetim kuruluna seçildiği Genel Kurulda, TİMBİR'in yeni dönem yol haritası da belirlendi.
27.06.2026
20:38
Rektör Çelik, TÜBA Asli Üyesi Seçildi
Rektör Çelik, TÜBA Asli Üyesi Seçildi
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Türkiye Bilimler Akademisi'nin (TÜBA) 63. Genel Kurulu'nda yapılan seçimlerde asli üyeliğe seçildi.
27.06.2026
20:36
Burkankulu`ndan `çekildi` iddialarına yanıt
Burkankulu'ndan 'çekildi' iddialarına yanıt
12 Bingölspor başkanlığına talip olduğunu açıklayan iş insanı Ahmet Burkankulu, kamuoyunda gündeme gelen 'adaylıktan çekildi' iddialarını yalanladı. Burkankulu, destek çalışmalarını sürdürdüğünü, yeterli desteğin sağlanması halinde ise başkan adaylığını resmen ilan edeceğini söyledi.
27.06.2026
20:36
Bingöl`e 13 hekim atanacak! 4 branşta bir ilk yaşanacak
Bingöl'e 13 hekim atanacak! 4 branşta bir ilk yaşanacak
Sağlık Bakanlığı'nın 129. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurası kapsamında Bingöl'e 11 uzman ve 2 pratisyen hekim atanacak. Yapılan atamalarla birlikte kentte ilk kez Çocuk Kardiyolojisi branşında uzman görev yapacak, üç ilçe de ilk kez yeni uzmanlık alanlarına kavuşacak.
27.06.2026
20:35
Bingöl Belediyesi`nden Orman Yangını Uyarısı
Bingöl Belediyesi'nden Orman Yangını Uyarısı
Bingöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, yaz sıcaklıklarıyla birlikte artan orman yangını riskine karşı vatandaşları uyardı. Açıklamada, küçük bir ihmalin büyük felaketlere yol açabileceği belirtilerek, yangınlara neden olanlar hakkında ağır yaptırımlar uygulandığı hatırlatıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın