KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Nisan 2026 Cumartesi
°C

Bitcoin ve Ethereum çakıldı

ABD'deki enflasyon sebebiyle; Bitcoin sabah saatlerinde 26 bin doların altına düşerek Aralık 2020'den bu yana en düşük seviyesini gördü. Günlük düşüşü yüzde 5.5'i buldu. Ethereum da yüzde 5.9'luk düşüşle 1.380 dolara geriledi.

Bitcoin ve Ethereum çakıldı
13 HAZİRAN 2022 PAZARTESİ 11:32
0
3325
0
AA aa

Cuma günü ABD enflasyon verisiyle 30.000 doların altına gerileyen Bitcoin, hafta sonu da düşüşünü sürdürerek dün 28.000 doların altına gerilemişti.

Bugün ise Asya piyasalarının açılmasıyla yeni bir satış dalgası geldi. Sabaha karşı Bitcoin 25.102 dolara gerilemesinin ardından 26.000 dolara geri yükseldi. Bitcoin böylece Aralık 2020'den bu yana en düşük seviyesini görmüş oldu. Son yaşanan kısmi telafiye rağmen günlük düşüşü yüzde 5.2 oldu.

Bitcoin Kasım 2021'de 69.000 doları aşarak tarihi zirvesini görmüştü.

ETHEREUM DA DÜŞÜŞTE

Piyasa değeri bakımından en büyük 2. kripto para konumunda bulunan Ethereum ise, bugün yüzde 5.9'luk düşüşle 1.380 dolara geriledi. Ethereum ise tarihi zirve olarak 4.865 doları görmüştü.

Son düşüşlerle beraber Bitcoin 1 haftada yatırımcısına yüzde 16, Ethereum ise yüzde 26 kaybettirmiş oldu.

Bugün düşüşler kripto para piyasasına yayılmış durumda. Binance Coin yüzde 4.6, Cardano (ADA) yüzde 5.1, Ripple yüzde 2.2, Solana yüzde 8.6, Dogecoin ise yüzde 5.2'lik günlük değer kaybı yaşadı.

ENFLASYON 41 YILIN ZİRVESİNDE

Kripto para piyasasında düşüş cuma günü ABD'de mayıs ayı enflasyonunun açıklamasıyla başladı. Mayısta ABD'de yıllık enflasyon yzüzde 8.3'lük beklentiye karşın yüzde 8.6 ile 41 yılın zirvesine ulaştı.

Beklentileri aşan enflasyon verisinin ardından FED'den önümüzdeki 3 toplantıda 50'şer baz puanlık faiz artırımı beklentisi güçlendi. Hatta Barclays analistleri veri sonrası yaptığı güncellemeyle FED'den gelecek çarşamba 75 baz puanlık faiz artırımı beklediğini bildirdi.

FED Başkanı Jerome Powell son yaptığı açıklamada enflasyonu düşürmek için gerekirse daha agresif sıkılaştırma adımları atabileceklerini belirtmişti.

TAHVİL GETİRİLERİNDE YÜKSELİŞ

Bu gelişme ABD varlıklarına talebi artırdı. Geçen cuma 10 yıllık ABD Hazine tahvilinin getirisi yüzde 3.04'ten yüzde 3.16'ya, 2 yıllık Hazine tahvilinin getirisi ise yüzde 2.82'den yüzde 3.06'ya kadar yükseldi. 2 yıllık tahvillerin getirisi 14 yıl, 10 yıllık tahvillerin getirisi ise 4.5 yılın zirvesini gördü.

Doların ana para birimleri karşısındaki performansını gösteren dolar endeksi de cuma günü yüzde 1 yükselerek 104'ün üzerine çıktı.

Bugün ise Asya piyasalarının açılışıyla taze bir satış dalgası geldi. Asya'da Şanghay Borsası yüzde 1.1 düşerken, Hong Kong'da Hang Seng endeksi yüzde 2.2 geriledi. Kripto paralar son dönemlerde olduğu gibi pay piyasalarıyla birlikte hareket etti.

180 MİLYAR DOLAR UÇTU

ABD enflasyon verisi açıklandığında kripto parların toplam piyasa değeri 1 trilyon 233 milyar dolar seviyesindeydi. Bu sabah ise toplam değer 1 trilyon 53 milyar dolara düştü. Yani piyasada 3 günde 180 milyar dolar buharlaşmış oldu.

GÖZLER FED'DE OLACAK

Piyasalarda gözler bu hafta FED'in faiz kararında olacak. FED'den ağırlıklı olarak 50 baz puanlık bir faiz artırımı beklense de Barclays gibi bazı kurumlar 75 baz puanlık bir artırım gelmesini de bekliyor. Tabii faiz kararı kadar karar sonrası FED Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları da dikkatle takip edilecek. Powell'ın değerlendirmelerinde önümüzdeki aylarda atılacak adımlara ilişkin ipuçları aranacak.

Kaynak: Habertürk

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.04.2026
22:28
Vali Çelik: Bingöl`ün potansiyelini yatırıma dönüştüreceğiz
Vali Çelik: Bingöl'ün potansiyelini yatırıma dönüştüreceğiz
Yerel Kalkınma Hamlesi Programı'nın tanıtıldığı toplantıda konuşan Vali Çelik, istihdamı artıracak yatırım alanları ve KOBİ'lere sağlanacak finansman desteğini açıkladı. Tarımdan turizme birçok alanda yatırımcıya sunulacak teşviklerin anlatıldığı toplantıda, büyükbaş hayvancılık, termal turizm, bal üretimi ve su ürünleri yatırımları öne çıktı.
10.04.2026
22:00
Genç`te Umre Ödüllü Siyer Sınavında Dereceye Giren Öğrencilere Ödülleri Verildi
Genç'te Umre Ödüllü Siyer Sınavında Dereceye Giren Öğrencilere Ödülleri Verildi
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından düzenlenen 'O'nu Oku, O'nu Yaşa' temalı umre ödüllü siyer sınavında Genç ilçesinde dereceye giren öğrencilere ödülleri, okullarda ve il merkezinde gerçekleştirilen programlarla takdim edildi.
10.04.2026
21:58
Bingöl`de
Bingöl'de 'İdam Yasası' Tepkisi: Kudüs, Aksa ve Filistin İçin Ortak Çağrı
Bingöl Gazze Sivil İnisiyatifi, Cuma namazı sonrası Kent Meydanı'nda kitlesel basın açıklaması düzenleyerek İsrail'in Filistinli tutsaklara yönelik idam kararına tepki gösterdi. Açıklamada, Filistin halkına destek çağrısı yapılırken, Filistinli esirler için uluslararası topluma çağrıda bulunuldu.
10.04.2026
20:50
Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı! Yüksek kesimlerde kar bekleniyor
Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı! Yüksek kesimlerde kar bekleniyor
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl'ün doğusunda kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. 1600 metre üzerindeki yüksek kesimlerde kar yağışı öngörülürken, sel, buzlanma ve çığ riskine karşı uyarı yapıldı.
10.04.2026
19:42
Genç`e 750 Kişilik Spor Salonu: İhale Tarihi Açıklandı
Genç'e 750 Kişilik Spor Salonu: İhale Tarihi Açıklandı
Genç ilçesinde yapılması planlanan 750 seyirci kapasiteli Çok Amaçlı Spor Salonu projesinin ihalesi 11 Mayıs 2026 tarihinde gerçekleştirilecek. Projenin ilçenin spor altyapısını güçlendirmesi bekleniyor.
10.04.2026
19:02
Sigara kullanımına yeni düzenleme! Yasak genişliyor!
Sigara kullanımına yeni düzenleme! Yasak genişliyor!
AK Parti grubunun Sağlık Bakanlığı koordinasyonunda hazırladığı 41 maddelik tütün düzenlemesi Meclis'e sunuluyor. Taslağa göre sigara yalnızca belirlenen alanlarda içilebilecek, yeme-içme hizmeti sunulan açık alanlarda kullanım yasaklanacak. 2040 yılı itibarıyla tütün ürünlerinin satış ve tüketiminin tamamen sona erdirilmesi hedefleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın