KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Nisan 2024 Çarşamba
°C

'Bir birinizle değil, kendinizle yarışın'

Mesleki eğitimin Bingöl'de bir ihtiyaç olduğunu, bunun için de meslek liselerinden beklentilerinin fazla olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel: 'Okullar birbiriyle değil kendileriyle yarışmalıdır' dedi.

`Bir birinizle değil, kendinizle yarışın`
06 EYLÜL 2022 SALI 21:17
3
1311
7
AA aa

2022-2023 eğitim öğretim yılı sene başı mesleki ve teknik lise müdürleri toplantısı İl Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel başkanlığında yapıldı. 

“DEĞİŞİM VE GELİŞİM VARSA BAŞARI VAR DEMEKTİR”

Mesleki eğitimin Bingöl'de bir ihtiyaç olduğunu, bunun için de meslek liselerinden beklentilerinin fazla olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel, “Okullar birbiriyle değil kendileriyle yarışmalıdır. Bugün akademik başarıda örnek uygulamalarda neredeyiz, bir yıl sonra, üç yıl sonra nereye gelmeliyiz buna bakmalıyız. Burada bir değişme ve gelişme varsa başarı vardır demektir. Yapılan planlamalarda mevcut ve geleceğin koşulları dikkate alınmalıdır” dedi.

“KALİFİYE ELEMAN İÇİN MESLEK LİSELERİNE BÜYÜK İŞ DÜŞÜYOR”

“Bingöl'de genç nüfusun fazla olması, bizim mesleki eğitime yönelmemiz gerektiğini gösteriyor” diyen Yücel, şöyle devam etti: “Bingöl'ün sanayileşmesi ve kalifiye eleman yetiştirilmesi mesleki eğitimdedir. Bu anlamda sizlere güveniyoruz. İnşallah birlikte yapacağımız plan ve projelerle mesleki eğitimi önümüzdeki dönemde daha önemli bir noktaya taşıyacağımıza inanıyorum. Şu an için ilimizde yaklaşık 17 bini orta öğrenimde toplamda 60 bin öğrencimiz var. Bu öğrencilerimizin hepsinin akademik anlamda başarılı olması mümkün değildir. İlimizde sanayi anlamında birçok yatırım yapılmaktadır fakat buralarda çalışacak kalifiye eleman bulmada sıkıntı yaşanmaktadır. Bu sıkıntıların aşılmasında mesleki ve teknik okullarımıza büyük iş düşmektedir.”

Okullardaki ihtiyaç, eksiklik ve sorunlarla ilgili çözüm önerilerine ilişkin okul müdürleriyle fikir alışverişinde bulunan Yücel, “Yeni eğitim öğretim yılına en iyi şekilde başlamak ve sunduğumuz eğitim öğretimin kalitesini daha da yükseltmek için, okul müdürlerimizin tüm yönetici ve öğretmenlerimizle birlikte ekip ruhu içerisinde hareket ederek, okul başarısını daha yukarılara çıkaracaklarına olan inancım tamdır” dedi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95315)
09 Eylül 2022 Cuma 16:12
Her zaman demişimdir. Siyaseti en iyi Ankaradakiler değil öğretmenler yapar. Karma bir millet
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95314)
09 Eylül 2022 Cuma 16:11
Adam buraya gelmeden buranın insanın çözmüş, bunlar ne yapar ne eder ne içer nelerden hoşlanırlar. Cahil kesimi yolmak hizaya getirmek zor olmasa gerek. Birde eğitimciyse vay o milletin haline. Batıdan gelen her eğitimci bunu iyi yapar. Gerçek kimliğini kendi memleketine gittiğinde görürsün
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95286)
07 Eylül 2022 Çarşamba 13:48
6 senedir kapalı bir şekilde duran kızılay anaokuluna bakın müdürümüzün ne denli çalıştığını görürsünüz.Burada klavyede eleştirmek kolay.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95285)
07 Eylül 2022 Çarşamba 13:39
Solhana kadar geldi. kalan inşaatları harekete geçirdi. ilk defa böyle bir il müdürü gördüm. birileri dedikodu yapıyor il müdürü beyanat vermiş.sen ne yaptın..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95282)
07 Eylül 2022 Çarşamba 11:58
Sayın Milli Eğitim müdürü de okusun: Müdür Bey, bir Milli Eğitim Müdürü için gereğinden fazla konuşuyor. Gerçekten içinde haber değeri taşıyan maalesef pek bir şey de yok. Her gün mesaj, her gün beyanat..'Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz, ki,şinin rütbe-i aklı görünür eserinde'
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95278)
07 Eylül 2022 Çarşamba 10:50
Anadolu liselerindeki sınıf mevcutları düşürülmeden kaliteli eğitimden söz edilemez.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95276)
07 Eylül 2022 Çarşamba 10:02
bingöl mem neden öğretmen ve öğrenciler üzerinden hiç hedef belirlemez? mesela lgs - yks gibi sınavlardan en kaç öğrenci türkiyede ilk 100, 1000 kişi arasında olacak? kimse yarış atı olsun demiyoruz, eğitim işinin de sadece çalışkan olmaktan ibaret olmadığının da farkındayım. lakin sonuçta bir yazılı sınav var ortada, öğrencilerin başarılı olup olmadığıyla ilgili..
24.04.2024
11:27
Bingöl Emniyet`inden özel çocuklara akülü sandalye hediyesi
Bingöl Emniyet'inden özel çocuklara akülü sandalye hediyesi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda bedensel engelli 1'i çocuk 3 kişiye akülü sandalye hediye edildi.
23.04.2024
18:15
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Mayıs ayı itibarıyla trafik sigortalarında yeni dönem başlıyor. Bunda böyle zamda üst sınır maliyet endeksine göre belirlenecek. Peki bu ne demek oluyor? İşte sürücüleri yakından ilgilendiren gelişmenin detayları...
23.04.2024
18:14
Erdoğan`dan kamuda tasarruf mesajı
Erdoğan'dan kamuda tasarruf mesajı
Milletin refahını artırmaya yönelik adımlar atıldığını belirterek gereksiz harcamaların ortadan kaldırılacağının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gıdadaki fahiş fiyatlar için de 'Milletimizin fahiş fiyat yükünün altında ezilmesine asla müsaade etmeyeceğiz' yorumunda bulundu.
23.04.2024
18:13
Bingöl`de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yapmış olduğu çalışmalar sonucunda yakalanarak cezaevine teslim edildi.
23.04.2024
18:13
Bingöl`de akrabaların husumeti barışla noktalandı
Bingöl'de akrabaların husumeti barışla noktalandı
Bingöl'ün Genç ilçesinde akraba olan iki aile arasındaki husumet, Kaymakam Muhammet Güzel'in girişimleri sonucu barışla son buldu.
23.04.2024
18:12
Bingöl`de deprem!
Bingöl'de deprem!
ADAD, yerin 7 kilometre derinliğinde meydana gelen depremde depremin merkez üssünün Karlıova İlçesi olduğunu duyurdu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın