Fırat Kalkınma Ajansı, BİNTSO'nun hazırlamış olduğu “Bingöl ili sanayi potansiyeli profilleri oluşturulması” adlı projeyi kabul ederek, destekledi.
Fırat Kalkınma Ajansı, doğrudan faaliyet desteği kapsamında teklif edilen proje yatırım olanaklarının artırılması için Bingöl, öncelikli sanayi yatırımlarının belirlenmesini ve sayısallaştırılmasını sağlayacak.
Proje ile ilin sanayi potansiyeli yüksek alanlarında yatırımcıya yol göstermesi ve yatırım sürecinde ihtiyaç duyduğu verileri sağlamak bakımından önemli sonuçlar üreteceğini belirten BİNTSO Başkanı Kemal Bozan, “Bingöl ilinde sanayi potansiyellerinin araştırılması ve bu potansiyellere yönelik yatırım süreçlerinin planlanmasına katkı sunulacaktır. İlin araştırma ve geliştirme sürecine olan ihtiyaçtan yola çıkarak hem önceliklerin belirlenmesi hem de bu öncelikler doğrultusunda yatırım profillerinin oluşturulması ile işadamı ve yatırımcının elinde done oluşturularak daha sağlam ve sayısal yaklaşımların önü açılmış olacaktır” dedi.
Proje teknik danışmanı Cuma Karaarslan ise, “Yatırımcının ikna edilmesi bu projenin sağlıklı bir çalışma ile oluşan sonuçlarına bağlıdır. Bu sonuçların alan çalışması ve envanter bilgileri içermesi hem yatırım süreçlerinin izlenmesi hem de yatırım potansiyeli, işleme ve yatırım ekonomik ömrü ve geri dönüş süreçleri bakımından işadamları ve yatırımcıya sunulacak en önemli unsurlar olacaktır. Bu çalışma ilin gelişmesine katkı sunacak bilgi, belge ve veri dayanaklarını oluşturacak, süreçte yatırımcıların karar alma süreçlerine olumlu katkı sağlanmış olacaktır” diye konuştu.
Proje içeriği hakkında bilgi veren Karaarslan, “Ülke kalkınmasında bölgesel potansiyellerin en iyi şekilde değerlendirilmesi, mevcut kaynakların verimli ve gerçekçi kullanımı ve bunlara dayalı olarak küçük ve orta ölçekli sanayinin yurt sathında yaygınlaştırılması, desteklenmesi ve geliştirilmesine katkı sunmak üzere, yatırım olanaklarının artırılması ve potansiyellerin sayısallaştırılması ile yatırımcıların desteklenmesine katkı sunulacaktır. Bu amaçla Bingöl ili sanayi potansiyelleri ve yatırım öncelikleri araştırması yapılarak bu konuda 10 sektör için fizibilite ve potansiyel varlıklar sayısallaştırılacaktır. Bunun için de, Bingöl ilinde mevcut sanayi yapısının profilinin ortaya konması, gelişme imkan ve kabiliyetinin belirlenmesi, geleceğe yönelik yeni yatırım hedef ve stratejilerinin belirlenmesi, tasarlanması ve uygulanması amacı ile il ve ilçe bazında potansiyeller belirlenecektir. Alan çalışması sonucu verileri ortaya koyarak yatırımcılarımızın doğru teşviki, sağlıklı yatırım kararlarının alınması ve eldeki kaynakların rasyonel bir şekilde değerlendirilmesini sağlamak ve bu yönde altyapılarını güçlendirmek bu proje de en temel unsur olacaktır. Bu çalışmada, Bingöl ilinin sanayi potansiyelinin belirlenmesi, uygun yatırım alanlarının ortaya konulması ve yatırımcılarımızın sağlıklı kararlar almalarına yardım edecek verilerin bir araya getirilecektir. Yatırımcılarımıza Bingöl ilinde yatırım yapacakları konusu yanı sıra projeli ve fizibiliteli yaklaşım destekleri verilerek ilde hem yatırımcı hem de potansiyel yararlanıcıların kapasitesi geliştirilecektir. Bu proje ile Bingöl ili gelişme endeksine uygun sektörlerin araştırılması ve bu sektörlere ait 10 adet potansiyel araştırma ve fizibilite çalışması oluşturularak yatırımcıların hizmetine sunulacaktır” şeklinde konuştu.