Bintso'da proje tanıtımıİş Makineleri Operatörleri Yetiştirilmesi ve İstihdamı Projesi'nin tanıtımı yapıldı. Tanıtımda şimdiye kadar yapılan en önemli proje olduğuna vurgu yapıldı.
Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası'nda (BİNTSO) İş Makineleri Operatörleri Yetiştirilmesi ve İstihdamı Projesi'nin tanıtımı yapıldı.
BİNTSO Toplantı Salonu'nda yapılan tanıtım programına Sanayi ve Ticaret İl Müdürü M. Mesut İlhan, İş-Kur İl Müdürü M. Fesih Güler, BİNTSO Başkanı Kemal Bozan, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yılmaz Çapak, BİNTSO Meclis Başkanı Mehmet Akif Günerigök, Bingöl Makine Mühendisleri Odası Başkanı Yakup Karagöz, Proje Danışmanı Cuma Karaarslan, ilgililer ve kursiyerler katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan BİNTSO Meclis Başkanı Günerigök, oda olarak mesleki gelişime katkı sunmak için çalıştıklarını söyleyerek, “Bingöl ve bölgede tüm kesimlerin mesleksizlikten yakındıkları bir dönemde gençlerimize ekonomik ve iş bulma katkısı oldukça yüksek bir alanda eğitim sağlayarak hem gençlerimizin elle tutulur bir meslek edinmeleri sağlanacak hem de sektörün teknik ve uygulama alanlarına operatör ihtiyacı karşılanarak daha verimli ve sonuçlu projelerle toplumun ihtiyacı karşılanmış olacaktır” dedi.
Projenin önemine değinen Makine Mühendisleri Odası Başkanı Karagöz, “Bu projeyle Bingöl'de istihdama katkı sunulacak, işsiz gençlere iş kapısı açılacaktır. Benzer projelerin yaygınlaştırılmasını temenni ediyorum” dedi.
“Ne iş olursa yaparım”
Proje yapılırken gerçekten bu işi yapanların faydalanması istediklerini belirten Proje Danışmanı Cuma Karaarslan, “BİNTSO ile beraber bu projeyi hazırlarken bizler işin fayda yönünü hesaba kattık. Hatta gerçekten' Operatör olmak istemeyen gelmesin!' diye bir şart koştuk. Ben yaklaşık 20 yıldır iş hayatındayım. Birçok insan gelip iş talebinde bulundu. Gelen insanlara ne iş yapabilirsin? diye sorduğumuzda “Ne iş olursa yaparım” cevabını aldık. Herhalde Bingöl'den başka bir yerde böyle bir meslek yoktur” dedi.
‘Bingöl'de istihdam alanını kendimiz oluşturmalıyız' diyen Karaarslan, “Bunun için doğru meslek gruplarını yetiştirmeliyiz. İş makinesi eğitimi projesi hazırlarken kentin bu alandaki gelişimini ve ihtiyacını göz önünde bulundurarak çalışmamızı yaptık. Bingöl'deki makinesi sayısının 2010 yılı içerisinde 200'e ulaştığını tespit ettik. Son üç yılda yüzde 300 artış oldu. Şuan 1 operatör 3 müteahhidin işlerini yürütüyor. Dolayısı ile bu da kalifiye elaman ihtiyacının olduğunu gösteriyor. Projeyi yapmaktaki amacımız işsiz ve mesleği olmayan gençlere eğitim ile meslek edindirmek. Bingöl'de sanayi gelişmediği için farklı alanlardan istihdam alanları aramaya koyulduk. Bingöl'ün inşaat alt yapısı var. Bu proje ile fazla kontenjan açmadık. Yaklaşık 50 kişiye eğitim vermenin doğru olduğuna kanaat getirdik. Kendi projemizde işsiz üretmek istemedik. Teorik ve uygulamalı eğitimle ayrıca staj imkânı sunarak 50 işsiz ve mesleği olmayan gencimize ‘İş makinesi operatörü' eğitimi vermeyi amaçladık. Projeyi, özel sektörden birtakım şirketler ile ortak yürüttüğümüz için gençlerimiz pratik olarak işlerini örenmiş olacak. Ayrıca bu kapsamda kursiyerlere ‘iş güvenliği sertifikası' verilecek. 240 saat teorik ve 240 saat uygulamalı eğitim olmak üzere kursiyerlerimizin iaşe ve yolculuk giderini karşılamak için günlük 8 AVRO ödeme yapılacaktır. Bu proje şimdiye kadar yapılan projeler arasında en önemli olanıdır. ” şeklinde konuştu. YORUM YAZIN
|
|