BİNDAG genel kurulunda yeniden dernek başkanlığına seçilen Karaarslan, yaptığı yazılı açıklamada, “3'ncü yılını dolduran Bingöl Doğal Afet Gönüllüleri (BİNDAG) derneğimiz, geçen ay genel kurul toplantısını yaparak, dernek tüzüğünü gözden geçirip, dernek yönetim kurulu ve denetim kurulu organlarını belirledik. Yapılan seçim sonucunda oy çoğunluğuyla beni yeniden dernek başkanlığına layık gördükleri için yönetim kurulu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.
Derneğimiz, paydaş kurum kuruluşlar ve halkımızla bir arada; toplumda Afet Bilinci ve İlk Yardım çalışmalarını, yıl boyunca sürdürdü. Kurulduğu günden bugüne, Doğal Afetler konusunda farkındalık yaratmak amaçlı faaliyetimizin yıl sonu değerlendirmesini ZOOM Konferansı ile online yaptığımız toplantımızı kamuoyuyla paylaşmak istedik” dedi.
Karaarslan, şunları söylerdi: “Yıl boyunca ‘Toplumda Afet Bilinci Oluşturma' amacıyla başta Bingöl Valiliği, Bingöl Belediyesi, Bingöl Üniversitesi, Sağlık Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Tarım ve Orman Müdürlüğü, Orman Müdürlüğü ve AFAD Müdürlüğü ile Afet Bilinci ve İlk Yardım Bilinci konusunda Eğitim ve Sertifika Programları hazırladığımız, 1971 ve 2003 depremlerinde kaybettiklerimiz anısına hatıra ormanı oluşturma, yeşil bir Bingöl için doğamızı koruma, herkesin kapısının önüne bir fidan dikimi çalışmamızın değerlendirmesini yaptık. Gönüllülerimizle sıkça çevre temizliği yapıp, mahallemizi, sokağımızı temiz tutup yeşillendirmeye, sokak ve yaban hayvanlarını besleme çalışmalarımızı hızlandırma kararını aldık.
İlimizde mevcut yapı stoklarımızdan bir kısmı, eski Deprem Yönetmeliğine uygun yapıldığından, depreme dayanıklı olmayan çürük yapılar halen mevcut olduğundan, bir uzman tarafından denetiminin yapılmasının hızlandırılması ve yetkili kurumlarca denetlenmesi, çürük yapıların en kısa zamanda tahliye edilmesini, yeni yapıların ise yapı stoğuna ve Deprem Yönetmeliğine uygun yapılmasının sıkça denetlenmesi için gerekli çalışmaların takibi, halkımıza çadır kurma eğitiminin kurumlarla birlikte il merkezi ve ilçelerimizde verilmesi ve bu eğitimleri çevre illere de yayarak büyütülmesi, çadır kurma eğitimiyle, Afet Bilinci Eğitimi ve İlk Yardım Eğitiminin Kuzey Anadolu ve Doğu Anadolu Fay Hatlarının kesiştiği, birinci derece deprem bölgesi olan Bingöl için sürekliliği kararlaştırıldı. Eğitimlerimizde çok doğru bir hareket olan ÇÖK, KAPAN, TUTUN ifadesini sıkça kullandığımız, şayet bulunduğumuz bina sağlam değilse çöktüğümüz an binanın üstümüze kapanacak gerçeği üzerinde dikkatle duruldu. Alınan önlemlerle Japonya'da nasıl kayıplar olmuyorsa, bizim de kayıplarımızın en aza indirgenmesi için alınacak önlemler üzerinde duruldu.
Kurumsal kapasiteli çalışmalarımızda tüm STK'lara olduğu gibi bize de desteğini esirgemeyen, Valimiz Kadir Ekinci'ye, Belediye Başkanımız Erdal Arıkan'a, Bingöl Üniversitesi Rektörü İbrahim Çapak'a, Kurum İdarecilerine, Basın Mensubu arkadaşlarıma, canla başla hiçbir fedakarlıktan kaçmadan gönüllü çalışan derneğimiz yönetimi ve üyelerine, Bingöl halkımıza, Bingöl Üniversitesi Gönüllü gençlerimize, Mahalle Gönüllülerimize (MAG) minnet duygularımız ve afetsiz günler dileği ile en derin sevgi ve saygılarımızı sunuyorum.”