Bingöl'ün sosyal ve kültürel yapısı ile doğal zenginliklerini ortaya çıkaracak, tanıtacak ve bunları turizm sektöründe işler hale getirebilmek hedefleri üzerine Yaşam İçin Sivil Toplum Derneği tarafından hazırlanan
‘Bingöl'ün tanıtımı' projesi basın mensuplarına ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine tanıtıldı.
Sinevizyon destekli tanıtım toplantısında projenin içeriği, kapsamı ve amaçları hakkında bilgi veren Proje Sorumlusu İbrahim Buyankara, Yaşam İçin Sivil Toplum Derneği tarafından Düzey 2 Bölgeleri Yerel Kalkınma Programı kapsamında hazırlanan ‘Bingöl'ün tanıtımı' projesinin merkezi Finans İhale Birimi'ne sunulduğunu ve kabul gördüğünü söyledi.
Dünya Turizm örgütü tahminlerine göre önümüzdeki 10 yılda turizm eksenli büyüme Avrupa'da azalırken Türkiye için artacağını belirten Buyankara, projenin amacını şöyle açıkladı: “gelişen turist yapısıyla birlikte kalite, hijyen, altyapı, çevre, tüketiciyi koruma, konukseverlik beklentileri artmaktadır. Bu proje sayesinde belli bir mesafe kat edilmesi amaçlanmaktadır. Kıyı turizmi ve diğer bazı etkenlere bağlı olan turizm hareketliliğinin bir kısmını bu değişen trendin sonucu olarak bölgemize ve özellikle Bingöl'e çekebilmeyi hedefliyoruz. Bu doğrultuda Güneşin doğuşu, Yüzenada, Kiğı ve Kral Kızı kaleleri, tarihi camiler, kiliseler, kültürel öğeler, halkoyunları, yöresel mutfak, kış turizmi yayla ve dağ yürüyüşü ile rafting (sal yarışı) için uygun olan doğal mekanlar, sıcak su kaplıcaları, termal ve sağlık turizmi ile çamur kaynaklarını tanıtmayı amaçlamaktayız” dedi.
Hedeflere ulaşma noktasında, kamu kurum ve kuruluşlarının, sivil toplum örgütlerinin ve halkın gerekli desteği vermesi gerektiğini ifade eden Buyankara, projede hedefe ulaşılması halinde Bingöl'e ciddi kaykılar sağlanılacağını aktardı.
Projenin, 15-18 Şubat tarihleri arasında İstanbul Beylikdüzü TÜYAP'ta 50 ülkeden gelecek 2 bin'den fazla turizm ve seyahat acentesinin katılımıyla gerçekleştirilecek olan Doğu Akdeniz Uluslar Arası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda tanıtılacağına dikkat çeken Buyankara; “Güneşin Doğuşu, Yüzenada, Bingöl Balı, Yöresel tarihi ve kültürel dokularımızı burada kuracağımız stantta tanıtacağız. Stantta ayrıca Yüzenada maketi, tanıtım CD'leri, broşürler, Çoban maketi, yöremizle ilgili materyaller ve bal örnekleri sergilenecektir” diye konuştu.
Bingöl'ün tanıtımının gerçek anlamda yapılması halinde Güneşin doğuşunun, Yüzenada'nın, Kaplıcaların ve Balın ekonomiye yönelik ciddi katkılar sağlayacağına işaret eden Buyankara, tanıtım çalışmalarına herkesin katılabileceğini, katkı sunabileceğini söyledi.
Buyankara'nın yaptığı açıklamanın ardından proje danışmanı Önder Önalan tarafından bir takım bilgiler aktarıldı.
BİNGÖL KENT HABER