BİNTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bozan, Bingöl'ün ekonomisi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bingöl ekonomisinin düzelebilmesi için devletin yatırım yapması gerektiğini ifade eden Bozan, Bingöl'ün Türkiye geneli milli gelir sıralamasında 76. sırada yer aldığını ve Bingöl'ün kişi başına düşen milli gelirinin 795 dolar olduğunu aktardı.
Bingöl'e daha önceki hükümetler döneminde fazla bir ilginin gösterilmediği için işsizliğin had safhaya ulaştığını belirten Bozan, AK Parti hükümeti döneminde Bingöl'e ilginin biraz daha arttığını ancak ekonomik boyutta bir değişikliğin olmadığını aktararak, “Bingöl, milli gelir sıralamasında 76. sırada olan bir ildir. 81 il içerisinde sıralamanın son saflarında yer alan bir ilin ekonomisi hiç iyi olabilir mi? Bingöl daha önceki hükümetler döneminde bir ilgi görmedi. Ancak mevcut hükümet döneminde Bingöl'e olan ilginin artmasına rağmen ilin ekonomisinde hiçbir değişiklik olmadı. Şuan ki mevcut hükümetin kabinesinde Bingöllü bir bakanımız var. Bakanımızın Bingöl'ün ekonomik boyutu ile ilgili çalışmalar yapması lazım. Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olarak şunu söylemek istiyorum: Bingöl'ün ekonomisi hiç iyi değil. 3-5 kuruş teşvikle veyahut Avrupa Birliği projeleriyle ilin kalkınması mümkün değil. Daha önceki hükümetler Batı illerini kalkındırmak için yatırımlar yapıldı. Bu yatırımlar Doğu illerine yapılmış olsaydı, bu iller de kalkınmış olurdu” dedi.
Bingöl'ün ekonomisinin kalkınması için devletin yatırım yapması gerektiğini söyleyen Bozan, “Biz Bingöl'de fabrika yapılmasını istiyoruz. Ancak şuan ki hükümet devletin fabrika yapmayacağını söylüyor. Buralarda devlet yatırım yapmazsa ilin kalkınması olmaz. Bingöl maden ocakları bakımından zengin bir olmasına rağmen buralarda maden ocakları açılmıyor. Ancak devlet şunu diyor: Gelin teşvik verelim siz açın diyor. Biz devletin verdiği teşviki aldık, peki güvenlik açısından bu işi nasıl yapacağız. Bingöl ve Doğu illeri yıllarca terör sorunu nedeniyle yatırım alamadı. Devlet bu illerde terör nedeniyle yatırım yapmadığı gibi geri kalmışlığına da çare bulmadı. Yatırım yapmak isteyen işadamlarımız terör nedeniyle buralarda yatırım yapmadılar. Bu işadamlarımız yatırımlarını Batı illerinde yaptılar. Bingöl'ün yatırım bakımından alt yapısı olmadığı için de işadamlarını buralarda yatırımlar yapmaları için getiremedik. Bir ilin alt yapısı organize sanayi bölgesi ve havaalanıdır. Bir ilde bunlar olmadığı takdirde işadamları yatırım yapmazlar. Bunların olması şarttır. Bingöl'ün bu sorunu daha önceki hükümetler döneminde bir türlü çözülemedi. Ancak şuan ki hükümet döneminde organize sanayi bölgesi ve havaalanı sorunu çözülmek üzere. Bingöl'ün organize sanayi bölgesi şuan fiilen çalışma durumuna geldi. Bingöl havaalanı ise yapım aşamasında. Bu sorunlar çözüldüğü takdirde yatırımcıların Bingöl'e gelip yatırım yapacağına inanıyorum” diye konuştu.