KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Nisan 2024 Cuma
16 °C Çoğunlukla açık

Bingöl'üm için üzüldüm

Bilgi ve iletişim teknolojileri konusunda gençlerin kapasitelerinin geliştirilmesini amaçlayan ve 78 ilde yürütülen projenin gönüllü eğitmenlerine seslenen Bakan Yılmaz, gençleri Ankara'da ağırlamaktan mutluluk duyduğunu, ancak Bingöl'ün proje dışında kalmasına üzüldüğünü söyledi.

Bingöl`üm  için üzüldüm
26 NİSAN 2011 SALI 08:52
0
3547
7
AA aa

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, 2006–2010 dönemini kapsayan Bilgi Toplumu Stratejisinin tamamlandığına işaret etti. Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, 2006-2010 dönemini kapsayan Bilgi Toplumu Stratejisinin tamamlandığına işaret ederek, yeni strateji üzerinde çalıştıklarını, odakta "büyüme ve istihdamın" olacağını belirtti.

 
Devlet Planlama Teşkilatı, Habitat İçin Gençlik Derneği, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ve Microsoft işbirliğiyle yürütülen Bilenler Bilmeyenlere Bilgisayar Öğretiyor Projesi'nin proje eğitmenleri koordinasyon toplantısı Ankara'da düzenlendi.
 
Geçmişte ülkelerin kalkınma için üretim yapmalarının yeterli sayıldığını, ancak bugün üretimin bilgi içeriği yoğun, katma değeri yüksek olmasının belirleyici olduğunu anlatan Yılmaz, bu noktada gençlerin kapasitesini geliştirmeye yönelik bu tür projeleri çok önemsediklerinin altını çizdi. E-dönüşüm Türkiye Projesi kapsamında 2006-2010 dönemini kapsayan bilgi toplumu stratejisinin hazırlandığını anımsatan Yılmaz, yeni strateji üzerinde çalışmalara başladıklarını bildirdi.
 
Çalışmanın Avrupa Birliğine paralel yürütüldüğünü ifade eden Yılmaz, "Yeni Bilgi Toplumu stratejisinin odağında büyüme ve istihdam olacak" dedi. Yılmaz, büyüme ve istihdam odağının aynı zamanda "gençlik odaklı" bir strateji anlamına geldiğine de vurgu yaptı.
 
Yılmaz, "bilgi toplumu" denildiğinde akla sadece bilgisayarın gelmemesi gerektiğini, burada sosyal dönüşümün, insanların daha demokratik, refah düzeyi daha yüksek bir toplumda yaşamasının amaçlandığını ifade ederek, amaç ekseninde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.
 
“Bingöl de projeye dahil olacak”
Bakan Yılmaz, bu projeyle bilgisayar okuryazarlığının artırılması gibi temel bir altyapı üzerinde durulduğunu, ikinci adımda piyasanın ihtiyaç duyduğu nitelikte, istihdam yaratmaya yönelik eğitim programlarının da hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti.
 
Çalışmadaki çok ortaklı yapının da başarıda belirleyici olduğuna inandığını söyleyen Yılmaz, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve özel sektörü bir araya getiren çalışmaya DPT olarak desteklerini sürdüreceklerini kaydetti. 2023 için ortaya koydukları vizyona da değinen Yılmaz, projenin, bu hedeflere ulaşmaya katkı sağlayacağına inandığını dile getirdi.
 
Yılmaz'ın konuşmasının ardından söz alan proje yetkilisi, Bingöl'de bilişim akademisi oluşturulması yönünde temasların yürütüldüğünü, mayıs ayında akademinin kurulacağını ve çalışma kapsamına Bingöl'ün de girmiş olacağını bildirdi. Proje kapsamı dışında bulunan Zonguldak ve Osmaniye'nin de yıl sonuna kadar çalışmaya dahil edilmesi öngörülüyor.
 
Konuşmaların ardından Bakan Yılmaz ve beraberindekiler, projenin yürütüldüğü illerdeki gençlerin çalışmalarının yer aldığı standları gezdi. 
 
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
krtl12 (@Misafir_4269)
27 Nisan 2011 Çarşamba 16:06
bingöle çok şey veren akp ve sayın bakan sen istanbulda iki yeni kent kur karadenizi akdenizle birleştir karadenizi doldur yol yap,bingölün bi çapakçur viyadüğünü yapmak çokmu zordu.üniv yuksek gerilim işini haletmek çokmu zor bunların yanında,kampusu ikiye ayıran yolu haletmek çokmu zordu,peki halanı ve dgaz ya ne demeli bana bi icraatten bahsedermisiniz elle tutulur gözle görülür ki ben size oy vereyim beni ikna edin ha ben akp ye oy vermiş biriyim ama hesap sormayıda biliriz.
san (@Misafir_4264)
27 Nisan 2011 Çarşamba 14:24
Her sene Ak Partinin rekor kırdığı Bingöl'de bu sene aday gösterilenlerin yeteneksizliği sayesinde Bingöl sandığa gitmeme rekoru kıracak.
cak (@Misafir_4263)
27 Nisan 2011 Çarşamba 14:20
Bütün samimiyetimle söylüyorum ki, Ak Partinin tarihi boyunca hep ak partiye oy vermiş bir insan olarak artık bu seçim de kesinlikle Ak Partiye oy vermeyeceğim ve hiç bir parti gözetmeden Bingölden meclise gelme ihtimali en yüksek partiye oy vereceğim. Şimdiye kadar bir bakanımız olsaydı diyorduk, artık bakanımızın da hiç bir şey yapmadığını gördük (daha kendi ailesi hariç Bingöl halkına birşey yapmadığı). Onun için diyorum ki 'Bakan bize nasıl baktıysa, bizde öyle bakarız' Artık Bingöl' de ya iyi aday, ya da oy da yok.
bingol12 (@Misafir_4258)
27 Nisan 2011 Çarşamba 08:28
bakanlık süresince bingöl için ne yaptınızda sevindiniz şimdi üzüldüm diyorsunuz biz çantada keklik değiliz artık uyandık hesap sorma zamanı vatandaşta gerekirse sandığa gidilmeyecek ve size çok büyük bir ders verilecek
ali uçar (@Misafir_4250)
26 Nisan 2011 Salı 20:17
sayınn bakanım gönüllü eğitmenn olmak içinn her çaldığımız kapıda bi bürokratik engelleniz muhakkak var. her kuruma iki tane kelimeyi bi araya getiremeyenn sırtınıı akp ye dayamış arkasında birilerininn olduğu kültürsüz insanlarla kültür, sanat, bilim, teknoloji v.b faaliyetlerii yürütmeye çalışıyorsunuzz. daha fazla üzülmemek içinn bunlarıı ayıklamayaa çalışınn. Ki bu da sizinn işinizee gelmezz bunlarıı oraya koymazsanızz oy alamazsınızz.
xyz (@Misafir_4243)
26 Nisan 2011 Salı 14:23
gözlerim yaşardı
kav (@Misafir_4241)
26 Nisan 2011 Salı 14:17
Üzüleceğinize Bingölün elinden tutsaydınız ya.
18.04.2024
15:19
Karahan`a TRT`de yöneticilik görevi
Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevine verildi.
18.04.2024
15:02
BİŞHAK`tan Şehitler Haftası Anması
BİŞHAK'tan Şehitler Haftası Anması
Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları (BİŞHAK) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Baysal, şehitleri andı.
18.04.2024
12:59
AYM`den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
AYM'den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
Anayasa Mahkemesi, sendika konfederasyonları ile hükümet tarafından imzalanan ve kamu işçilerinin mali-sosyal haklarını belirleyen 'çerçeve anlaşma protokolleri'nin bağlayıcı olacağına dair düzenlemeyi anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti.
18.04.2024
12:14
Bingöl`de ‘Hüzün Çiçeği` kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl'de 'Hüzün Çiçeği' kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl dağlarında 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler, bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başladı. Açan çiçekler kartpostallık görüntüler oluşturdu.
18.04.2024
11:53
Bingöl`de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de karların erimesiyle kış uykusundan uyanan ayılar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
18.04.2024
11:27
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlenen 'MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'nda Bingöl Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın