2007 yılı yatırım programı ve yatırım kalemlerinin Bingöl'ün önceliklerine uygun olmadığını belirten Karasu, bu programın Bingöl'ün kalkınmasına hizmet edecek bir program değil, Türkiye kalkınma programı olduğunu söyledi.
Kaynağın 30 milyon YTL'sinin Kığı Barajı'na ayrıldığına dikkat çeken Karasu; “Kiğı Barajının Bingöl'e ne faydası var, ne faydası olacak? Hiçbir faydası olmayacağı gibi, yarattığı tahribatlarla Bingöl için zararlı bir yatırımdır. Bingöl için katma değer yaratıcı özelliği olmayan bir yatırımdır. Bu kadar sorunu olan bir ilin yatırım programının bu kadar verimsiz oluş gerekçeleri izah edilmelidir” dedi.
‘Yatırım programının il ekonomisine katkısı yok denecek düzeyde olduğunu aktaran karasu, 2007 yılını kayıp yıl olarak değerlendirdi. Karasu; “Zira, yatırımlar programlanırken ilin öncelikleri göz önünde bulundurulur, rasyonel bir temelde planlama yapılır ve ona göre kaynak akışı sağlanır. Mevcut yatırım tablosu geleceğe yönelik umutlarımızı azaltmaktadır. Siyasilerin bu bütçe mantığını sahiplenmeleri tuhaf. Onlara göre halk ne anlar 30 milyon YTL'nin Kığı Barajına aktarılmasının ne olduğundan,' dedi
Bu bütçenin Bingöl'ün değil Enerji Bakanlığı bütçesi olduğunun altını çizen Karasu, bütçenin, üretime ve kalkınmaya referans olmaktan uzak olduğunu vurguladı.
‘Üç fakülte sözü aldıklarını söyleyenlerin yatırım bütçesine bakmalarını öneriyoruz' diyen Karasu, şöyle devam etti.
“Bırakın üç fakülte masallarını, bu anlayışla Ziraat fakültesi 2010 yılına kadar bitmeyecektir. BİN-DER olarak üretimi geliştirici, kalkınmanın dinamiklerini harekete geçirici alanların yatırım alanı olarak seçilmesi gerektiğini savunuyoruz. Bu ilin sorunu katma değer yaratamamaktır, baraj yapmamak, afet konutu yapmamak değil.”
BingolOnline / Bingöl Kent Haber