BİNGİAD üyesi 12 iş adamı Mumbai, Çandigarh, Agra ve Delhi şehirlerini gezerek ticari, kültürel ve dini yaşantıları hakkında araştırma yaptı.
Geziye katılan iş adamlarından Mehmet Tunç, yaptıkları görüşmelerin çok verimli geçtiğini belirtti. Tunç, "Özellikle gıda, inşaat ve tekstil sektörlerinde Hindistan'ın büyük bir pazar olduğunu gördük. Gezi çok güzel oldu. Ülkemizdeki yaşam kalitesi ve kültürel zenginliğimizi Hindistan gezisinden sonra daha iyi anladık." dedi.
İş adamlarının misafiri olarak geziye katılan Bingöl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Halil Çiçek de "Medreselerde ve Hindu ibadethanelerinde görevli olan kişilerle bilgi alışverişinde bulundum. Bu bilgi alışverişleri beni çok farklı boyutlara taşıdı. Öncelikle İslamiyet'i Türkiye'de yaşamanın mutluluğu içerisindeyim. Oralarda ibadet edeceğimiz yerler, Türkiye'deki gibi temiz değil ve abdest alacak yerler sıkıntılı. Onun için İslamiyet'i Türkiye'de yaşamının sevinci içerisindeyim." şeklinde konuştu.
BİNGİAD Başkanı Medeni Arifoğlu ise Bingöllü iş adamlarını Türkiye ve yurt dışındaki müteşebbislerle bir araya getirmeye çalıştıklarını söyledi. Arifoğlu, "Bu tür geziler yatırım yapacak olan girişimcilerimizi ne tür sıkıntılar beklediği mevzuunda ya da nereye nasıl yatırım yapması gerektiği hakkında çok bilgi verici oluyor. Yurt dışına yatırım yapmış iş adamları ile görüşerek, Bingölümüzden oralara neler pazarlanabileceği hakkında detaylı bilgi sahibi oluyorlar. Bu nedenle bilinçli bir yatırımcı oluyor. Bizim istediğimiz de bilinçli yatırımcıdır." dedi.