Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Hant, yaptığı yazılı açıklamada Bingöl'ün gelişmekte olan iller arasında yer aldığını belirtti.
Bingöl, hem sosyo-kültürel hem de üniversitenin açılmasıyla kabuğunu kırmak adına tarihi adımlar atıldığını kaydeden Hant, “Hızlı bir şekilde büyüyen Üniversitemizin şu anki bölümleri Ziraat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi ve son olarak açılan Mühendislik Fakültesi'dir. Sayın Bakanımız, Sayın Milletvekillerimiz, Sayın Valimiz ve Sayın Rektörümüz görüldüğü kadarıyla uyum içerisinde çalışmakta, özellikle üniversitemizin gelişip büyümesi açısından yoğun çalışmalar yapmaktadırlar. Birkaç yıl içerisinde Üniversitemiz mükemmele yakın bir görünüme bürünecektir” dedi.
İLİMİZ SAĞLIK AÇISINDAN DIŞA BAĞIMLI BİR İLDİR
Bingöl'ün sağlık açısından dışa bağımlı bir il olduğunu vurgulayan Hant, “Hastalarımız ya yoğun bakım nedeniyle ya da eleman ve teçhizat eksikliği nedeniyle sürekli dışarıya; Elazığ, Diyarbakır ya da Erzurum iline sevk edilmektedir. Hatta Muş ilinden sevk edilen hastalar dahi genellikle İlimiz üzerinden Elazığ iline gitmektedirler. Sevk nedeniyle hasta ve hasta yakınları bir çok sıkıntı ve zorluğa katlanmak zorunda bırakılmaktadır. Bu durum ilimizin gelişimini olumsuz yönde etkilemektedir. Devletin sağlık bütçesine sevkler nedeniyle yük binmekte, ilin parası hem il dışına çıkmakta, hem de il insanından çıkmaktadır. Dolayısıyla bu durum, hem il ekonomisine hem de vatandaşın kendi memleketinde standartlar çerçevesinde yaşayamamasına sebebiyet vermektedir. Henüz Üniversitemiz açılmadan önce Bingöl Üniversitesi 1. ve 2. sempozyumunda Sağlık – Sen'in de içinde bulunduğu Bingöl Platformu bünyesindeki tüm sivil toplum örgütleri olarak üniversitemize açılacak olan bölümler arasında üniversitemizin gelişmesi için en ideal bölümlerden birinin hatta ilkinin Tıp Fakültesi olduğunu belirtmiştik. Sempozyumlarda şimdiki Rektörümüz Sayın Gıyasettin BAYDAŞ 'ın da aralarında bulunduğu birçok akademisyen üniversitede açılacak bölümler arasında en hızlı gelişebilen ve ili en hızlı geliştiren bölümün yine Tıp Fakültesi olduğuna değinilmişti. Başka illerdeki Üniversitelerde görev yapan yeteri kadar Bingöllü öğretim üyesi ve akademisyenler de Tıp Fakültesi'nin açılmasına vurgu yapmışlardı. İlimizdeki hastaların on yıllardır süren sevk çilesi, akademik personel, sağlık personeli vb. eksikliği, tıbbi malzeme ihtiyacı artık son bulmalıdır. Hastalarımız sıkıntısız tedavi olmalı, aileleri hasta ile beraber hasta olmamalıdır. Bizce yeteri kadar akademik personelimiz ve alt yapımız mevcuttur. Zaten Tıp Fakülteleri döner sermayeli bütçeler olduğu için devlete herhangi bir yük getirmemektedirler.Bizce bu bir ne hikaye ne bir masal, gerçekleşmesi zaruri olan ve de Üniversitenin gelişmesi için tam bir ilaç olacağı kanaatini taşıyoruz. Sayın Bakanımız, Sayın Millet vekillerimiz, Sayın Valimiz ve Sayın Rektörümüz 'ün uyum içerisinde çalışması bizler için büyük bir şanstır. Dolayısıyla Bingöl ilimiz için bu en önemli projeyi hayata kazandırıp, İlimize Tıp Fakültesi'ni getirebilirler. İlimizde faaliyet gösteren tüm sivil toplum örgütleri de Tıp Fakültesi için çalışmalar yapmalıdırlar. Herkesin üzerine düşen görevi yapması sonucunda İlimize Tıp Fakültesi'nin yapılması hayal olmayacaktır” diye konuştu.
Bingolonline Haber Servisi