Doğu Anadolu Projesi Bölgesi Üniversiteler Birliği (ÜNİDAP) Çalıştayı yapıldı.
Birçok konuda toplumun önünü açacak çalışmalar yapma ve etkin bir iş birliği mekanizması oluşturmak amacıyla düzenlenen çalıştayda; tarım ve hayvancılık, sanayi, beşerisosyal sermaye ve sosyal altyapı, kurumsal kapasite, altyapı ve çevre konularına değinilerek bu konularla ilgili üniversitelerle yapılan iş birliğinin önemine vurgu yapıldı. 16 ÜNİDAP üyesi Üniversitenin katılımıyla düzenlenen toplantı, YÖK Başkanı M.A. Yekta Saraç'ın başkanlığında gerçekleşti.
Toplantı hakkında değerlendirmelerde bulunan Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, üniversitelerin üreten ve topluma ışık tutan kurumlar olması gerektiğini vurguladı.
“Pilot Üniversite ile üniversitemize, ilimize ve bölgemize büyük katkı sağlayacağımıza inancımız tamdır ve bu kapsamdan çalışmalara tüm hızıyla devam ediyoruz” diyen Prof. Dr. Çapak, Pilot üniversite kapsamında hazırlanan projelerin Bingöl Üniversitesi'ne, kente ve bölgeye çok şey katacağını belirtti.
Prof. Dr. Çapak, projelerden maksat sadece üniversitenin gelişmesi ve geliştirilmesi değil, bölgesel kalkınmanın amaçlandığını söyleyerek; “Bundan sonraki süreçte de daha yenilikçi ve üreten bir üniversite olmak adına çalışmalarımızı yürüteceğiz. Ürettiğimiz bilimi şehrimiz, bölgemiz ve ülkemiz için toplumsal faydaya dönüştürme ve insanlığın çıkarına sunmaya gayret göstereceğiz” şeklinde konuştu.
"Üniversitelerin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi" kapsamında “Tarım Ve Havza Bazlı” kalkınma alanında pilot üniversite seçilmenin kendileri için çok kıymetli olduğunu belirten Prof. Dr. Çapak, Bingöl Üniversitesi'nin arı, arı ürünleri ve endemik bitkiler üzerine yapılacak çalışmaları için artık sahaya ineceğini ifade etti. Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak, bu proje için ayrılan 60 milyon bütçenin de Bingöl için çok önem arz ettiğini ifade etti.