birçok yerinde farklı birikimleri kültürleri ve bakış açılarını beraberinde getireceğini belirten Çarıkcı;"Eğitim Fakültesinin açılması durumunda İlimizde, kısa sürede gözle görülür bir değişim yaşanacaktır. Bu değişim ilk aşamada ekonomik anlamda kendini gösterecektir.
Böylelikle Bingöl'ün birikimli gençleri kendi kentlerinde okuma imkanı bulacak ve bütün kazanımlarını kendi kentlerine vereceklerdir. Yani kentlerine hizmet ederek mikro düzeydeki beyin göçünü engellemiş olacaklardır. Ayrıca Türkiye genelinden gelen öğrenciler, durgun olan kültürel ve sosyal hayata canlılık kazandıracaklardır. Modellemeler yapılarak, üniversite de okuyan öğrenci sayısı artacaktır. Eğitim Fakültesinin açılması demek ilimize yeni akademik kadronun gelişi demektir. Akademik birikimin gelişi ile, şehrimizin entelektüel birikimi artacaktır. 1990'lı yıllardan sonra il olan şehirler için sadece Fakülte değil Üniversite açma kararları alınıyor. Ancak 1936 yılında İl olan Bingöl için hala bir üniversite kararı yok. Böyle bir durumda bizim sadece bir Eğitim Fakültesi için hala mücadele ediyor olmamız ilimiz adına gerçekten üzüntü verici bir olaydır.
Eğitim fakültesi istiyoruz. Ayrıca Sancak Belde'mize de lise istiyoruz. Sancak beldesinde 20 çevre köyü bulunmakta. Çevre köyleri ve Sancak beldesi büyük bir öğrenci potansiyeline sahiptir. İlköğretimi bitirdikten sonra ortaöğretimde okuma imkanı olmayan sancaklı öğrenciler de haklı olarak lise istiyorlar. Daha önce verilen siyasi vaatler ve imza kampanyaları sonuç vermemiştir. Eğitim Bir-Sen olarak Bingöl'e Eğitim Fakültesi, Sancak beldesine de lise istiyoruz."dedi.
HABER
BİNGÖL GAZETESİ
www.bingolgazetesi.com