KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Nisan 2026 Cumartesi
°C

Bingöl'den Amerika'ya...

Bingöl'de doğup büyüdükten sonra İstanbul'a göçerek boyacılık yapan Mehmet Sıdık Torun, şimdilerde Amerika'nın en zengin kadını Oprah başta olmak üzere birçok zenginin komşusu ve çiftlik sahibi...

Bingöl`den Amerika`ya...
12 HAZİRAN 2018 SALI 22:23
7
7826
6
AA aa

David H Geviş, Amerika'nın Kaliforniya eyaletinde adeta bir cennet bahçesi yaratmış Türkiyeli Mehmet Sıddık Torun (Sid Torun) ile görüştü ve onun hayatını kaleme aldı.

Mehmet Sıdık Torun, Bingöl'de doğmuş, İstanbul'da yetişmiş ve önünde ayakkabı boyadığı Belvü adlı gazinonun uzun bir süre sonra patronu olmuş.  Torun, 90'ların ilk yarısında ailesiyle birlikte Amerika'ya yerleşmiş, Amerikan maceraları Atlanta'da başlamış.

2002 yılında ise eşi Naciye hanımla birlikte bölgenin en popüler bölgesi olan Napa Vadisi'de 200 bin dolara bir arazi satın alarak, bu bölgeye yerleşmişler. Bugün dünyanın en kaliteli şaraplarını üreten yüzlerce çiftliğin olduğu bu vadideki en geniş araziye sahip Torun; MS Torun Winery ‘nin sahibi…

Napa Vadisi, Elton John, Madonna ve Michael J Fox gibi şarkıcı ve film yıldızlarından, Kenzo ve Disney markalarına kadar pek çok ünlünün ve markanın prestij için çiftlik sahibi olduğu ve şaraplık üzüm yetiştirdiği bir bölge.

NAPA VADİSİ, BİNGÖL İLE BENZER

Dolayısıyla Napa Vadisi bir zenginler vadisi.  Bingöllü Sid Torun, coğrafi yapısı nedeniyle doğduğu il ile benzerlikler gösteren bu bölgeyi çok sevmiş. 4 bin 300 dönümlük çiftliğine tutkuyla bağlı. Eşiyle birlikte tüm zamanını bu çiftlikte geçiriyor. Sahibi olduğu bu çiftlik nedeniyle ünlü Amerikalı TV yıldızı ve ülkenin en zengin kadını Oprah'la komşular.

SİD TORUN, SAYGIN VE TANINAN BİRİ

Bölgede herkesin iyi bildiği, fikir danıştığı biri… Çünkü çiftliğinde ne varsa, inşaatından alt yapısına, sulamadan fide ekimine kadar her şeyi eşiyle birlikte yapıyor. Sabah dörtte uyanıyor ve gün ağarana kadar çalışıyor. Dolayısıyla zeytin ve üzüm yetiştiriciliği konusunda engin bir deneyim edinmiş. Hatta bir sabah ben yanındayken Robert Redford'un oğlu aradı ve yeni kurduğu çiftlik için kendisiyle yarım saate yakın konuştular.

Torun çifti son derece çalışkan. Çiftliklerinde kalan müşterileri için hazırlanan yemeklerde çiftlikte yetişen organik et, süt ve sebze ürünlerini kullanıyorlar.

Millerce uzanan pek çok dolambaçlı yol var çiftlikte ve bu yolların her birine, Kemal Tahir'den Yaşar Kemal'e ve Yılmaz Güney'e kadar halkın kalbinde yer etmiş ünlü Türkiyeli yazarların adını vermişler. Temiz ve bol oksijenli havası ve Türkiye'ye dair izleriyle Torun çiftliğinde vakit geçirmek çok keyifli. Bu nedenle sadece Amerikalılar'ın ve diğer dünya ülkelerinden gelen turistlerin değil, Türkiye'den Amerika'ya gidenlerin de ilgi odağı.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_28887)
17 Haziran 2018 Pazar 05:50
Bu kişi bir Türk düşmanı, azılı bir Kürtçü.
Sürekli Türkiye karşıtı şeyler söylüyor. Diğer türlü tutunamaz, barındırmazlar, ipini çeker ve büyük ticari zenginlikler kazanmasını engellerler.
Avrupa ülkelerindeki Türkiyeliler arasında da Türkiye'yi düşmanlık derecesinde kötüleyen, iftira atan ve böylece, oturum veya vatandaşlık alarak dünya nimetlerine doyanlar çok, oldukça çok!
Misafir Kullanıcı (@Misafir_28855)
16 Haziran 2018 Cumartesi 13:39
Ben bizzat gittim gördüm.Herşeyi kendisi yapmış ve oranın asil sahibi kendisi.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_64616)
20 Kasım 2020 Cuma 03:39
@Misafir Kullanıcı Valla bu herif bildiğin cingöz recaidir.maalesef ki tanırız.para için hiç çekinmez Kurtla bir olup kuzuyu katleder.bakmayın onun memleket sevdasına tamamen duygusaldır. ABD'ye yerleşmesine yardım eden Ermeni asıllı ABD'liyle Bingöllün köylerine gidip o çok sevdiği taşları köy köy dolaşıp göstermeside tamamen duygusaldır.oraların taşı toprağı altındır diyim gerisini anlayın.bu Sıdık denilen adam inanın ne Kürtlüğe değer verir ne Türklüğe paraya verir .ona erişmek içinde her yolu mübah görür.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_28789)
13 Haziran 2018 Çarşamba 21:49
Amerika'da bu adamı tanıyan akrabalarım her şeyin yalan olduğunu söylüyor.Çiftliğin aslında onun olmadığını , bir nevi bekçilik yaptığını söylüyorlar.Her şeye inanmamak lazım.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_28891)
17 Haziran 2018 Pazar 10:38
@Misafir Kullanıcı Uf Amerikadaki gariban bile sizden kurtulmuyor. Klasik Bingöl fesatligi
Misafir Kullanıcı (@Misafir_28773)
13 Haziran 2018 Çarşamba 11:22
Gazeteci Ali Kitay bu röportajı aylar önce yapmıştı ve okumuştuk
17.04.2026
20:16
Bingöl`de Çiftçiye 102 Milyon TL`lik Yem Desteği
Bingöl'de Çiftçiye 102 Milyon TL'lik Yem Desteği
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 2025 yılı tarımsal destek ödemeleri kapsamında 6 bin 41 çiftçiye toplam 102 milyon 615 bin TL'nin üzerinde destekleme ödemesinin hesaplara aktarıldığını duyurdu.
17.04.2026
19:51
Bayırlı Grup Yolunda Tehlike! Dev Kaya Bir Aydır Kaldırılmayı Bekliyor
Bayırlı Grup Yolunda Tehlike! Dev Kaya Bir Aydır Kaldırılmayı Bekliyor
Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Bayırlı Köyü grup yoluna düşen dev kaya bir ayı aşkın süredir kaldırılmadı. Yağışlarla birlikte yola biriken taşlar ulaşımı zorlaştırırken, vatandaşlar yetkililere 'Acil müdahale' çağrısı yaptı.
17.04.2026
19:27
Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl çevrelerinde cumartesi sabah saatlerinden itibaren yerel olarak kuvvetli sağanak beklendiğini duyurdu. Ani sel, su baskını ve ulaşımda aksamalara karşı vatandaşların dikkatli olması istendi.
17.04.2026
18:31
Bingöl`de şüpheli adrese jandarma baskını!
Bingöl'de şüpheli adrese jandarma baskını!
Bingöl'ün Karlıova ilçesi kırsalında jandarma ekiplerince bir adrese düzenlenen operasyonda silah ve mühimmatlar ele geçirildi.
17.04.2026
01:05
Hafız Kal Yarışması`nda Bölge Birincisi Bingöl`den
Hafız Kal Yarışması'nda Bölge Birincisi Bingöl'den
Hafızlar; Kur'an-ı Kerim'i ezbere okuma, tecvid ve tilavet alanlarındaki yetkinliklerini sergiledi. Yarışmada Bingöl'ü temsil eden Şeyma Bozaba bölge birincisi oldu.
16.04.2026
23:04
12 Bingölspor`un Şampiyonluk Kutlamaları İptal Edildi
12 Bingölspor'un Şampiyonluk Kutlamaları İptal Edildi
12 Bingölspor Kulübü, ülke genelinde yaşanan ve derin üzüntüye yol açan olaylar nedeniyle planlanan şampiyonluk kutlamalarının tamamının iptal edildiğini açıkladı. Kulüp, şampiyonluğu yalnızca maç sonrası düzenlenecek kupa töreniyle sade bir şekilde kutlayacağını duyurdu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın