KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Şubat 2026 Salı
°C

Bingöl'de kapalı akciğer ameliyatı yaptı

Bingöl Devlet Hastanesi'nde uzun bir aradan sonra Op. Dr. Muhyettin Aslan tarafından VATS yöntemi ile kapalı akciğer ameliyatı gerçekleştirildi.

Bingöl`de kapalı akciğer ameliyatı yaptı
06 EYLÜL 2022 SALI 21:18
12
2576
5
AA aa

Akciğer hastalıkları ve göğüs kafesi içindeki birçok hastalığın teşhis ve tedavisinin açık ameliyat ile değil, kapalı ameliyatlar, minimal invazif cerrahi gibi isimlerle adlandırılan video yardımlı torakoskopik cerrahi [VATS (video assisted thoracoskopic surgery) işlemi, Bingöl Devlet Hastanesi doktorlarından Op. Dr. Muhyettin Aslan tarafından gerçekleştirildi.

Başarılı bir operasyon gerçekleştirdiklerini ifade eden Op. Dr. Muhyettin Aslan, “Geçen hafta yaptığım kapalı akciğer ameliyatı (VATS) ile hastamın sağ akciğerinde oluşmuş bül dediğimiz hasarlı parankim kısmını çıkardık. Hastayı şifa ile taburcu ettik. Son yıllarda akciğerin birçok yapılan ameliyatlarında açık cerrahinin yerini artık VATS almıştır. Hasta için daha az ağrı, erken taburculuk ve ciltte daha küçük bir kesi olması VATS'ın daha çok tercih edilmesini arttırmıştır. Özellikle sigaranın yıllarca akciğerde oluşturduğu büllerin neden olduğu pnömotoraks (akciğer sönmesi) sık görülmektedir. Pnömotoraks, akciğerde sıvı(plevral sıvı), benign veya maling nodul, kistik lezyonlarda VATS tercih edilebilir. Kapalı akciğer ameliyatları konusunda Ankara'daki hocalarımızın bilgi ve tecrübelerinden öğrendiklerimizi inşallah Bingöl ilimizde de artık uygulamaya başladık” dedi.

Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Ramazan Gengörü de, emeği geçenlere teşekkür ederek, “Hastanemizde imkanlar dahilinde hizmetlerimizi daha iyi hale getirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu operasyonda emeği geçen, başta hekimimiz Op. Dr. Muhyettin Aslan olmak üzere tüm ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

VATS Nedir?

Akciğer hastalıkları ve göğüs kafesi içindeki bir çok hastalığın teşhis ve tedavisinin açık ameliyat ile değil, kapalı ameliyatlar, minimal invazif cerrahi gibi isimlerle adlandırılan video yardımlı torakoskopik cerrahi [VATS (video assisted thoracoskopic surgery )] ile yapılmasıdır.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95295)
07 Eylül 2022 Çarşamba 22:03
Sn. Başhekim Uzm. Dr. Ramazan GENGÖRÜ ve Sn. Uzm. Dr. Muhyettin ASLAN Hocamıza Teşekkür Eder, Başarılar Dilerim...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95289)
07 Eylül 2022 Çarşamba 14:32
sevinemiyorum bu duruma çünkü birazcık daha uzmanlaşırsa ya kendisi bu şehri terk edecek ya da bir özel hastanenin ısrarlarına dayanamayacak! Yine de insanlık adına bir gelişme, kendisini tebrik ederim!
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95287)
07 Eylül 2022 Çarşamba 14:09
Elinize sağlık. sizin gibi insanların saysının artması dileğiyle...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95283)
07 Eylül 2022 Çarşamba 12:08
Doktorumuzu tebrik eder, hastamıza Alalh'tan acil şifalar dilerim. Ancak en çok da Bingöl'ümüzün; takdir etme becerisi ve iyi niyeti gelişmemiş, eleştiri de oldukça ileri gitmiş olan gerçek hastalarına acil şifalar dileriz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95268)
07 Eylül 2022 Çarşamba 06:58
Bingöl devlet hastanesi henüz gelişmemiş bir sağlık ocağı bir kişi ile bu işler yürümez deneme yeri Bingöl insanı ALLAH CC yardım etsin kalan sağlar bizim geri kalanlar kim gitti kim kaldı
09.02.2026
21:52
Bingöl`de Hükümlülerin Topluma Kazandırılması İçin İş Birliği Protokolü İmzalandı
Bingöl'de Hükümlülerin Topluma Kazandırılması İçin İş Birliği Protokolü İmzalandı
Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı ile Bingöl İl Özel İdaresi arasında imzalanan protokol, hükümlülerin üretim süreçlerine katılarak toplumsal uyumlarının güçlendirilmesini ve yeniden topluma kazandırılmalarını hedefliyor.
09.02.2026
14:23
Aracını başkasına kullandıranlara büyük ceza!
Aracını başkasına kullandıranlara büyük ceza!
Emniyet Genel Müdürlüğü ve SGK arasındaki koordinasyon, trafikte kayıt dışı istihdama geçit vermiyor. Yol kontrollerinde tespit edilen sigortasız şoförler, araç sahibi şirketlere asgari ücretin katları oranında ağır idari para cezaları olarak geri dönüyor.
09.02.2026
14:03
Bingöl`de 8 zanlı yakalandı
Bingöl'de 8 zanlı yakalandı
Bingöl'de jandarma ekiplerince yapılan çalışmada kesinleşmiş hapis cezası bulunan 8 zanlı yakalandı.
08.02.2026
17:54
Kamu bankalarından şans oyunları ödemeleri kaldırıldı
Kamu bankalarından şans oyunları ödemeleri kaldırıldı
Kamu bankalarının 'şans oyunları' sekmesi 3 kamu bankasının mobil bankacılık sisteminden kaldırıldı. Böylece kamu bankaları siteminden şans oyunlarına yönlendirme yapılamayacak.
08.02.2026
17:45
Lider 12Bingölspor, deplasmandan 1 puanla döndü!
Lider 12Bingölspor, deplasmandan 1 puanla döndü!
3. Lig 2. Grup lideri 12 Bingölspor, Kırıkkalespor deplasmanında 1-0 öne geçtiği mücadelede sahadan 1-1'lik eşitlikle ayrıldı. Maçın ardından Kulüp Başkanı Mehmet Engin Özturan, hakem kararlarına tepki gösterirken takıma ve hedeflere olan inancın tam olduğunu vurguladı.
08.02.2026
17:22
Bingöl`de kahreden kaza! Baba ve oğul hayatını kaybetti
Bingöl'de kahreden kaza! Baba ve oğul hayatını kaybetti
Bingöl-Genç yolunda meydana gelen feci kazada baba ve oğul hayatını kaybetti, 4 kişi de yaralandı. Kahreden kazada hayatını kaybeden baba ve oğlunun taziyesi Dik Köyü'nde kurulacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın