KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Nisan 2026 Perşembe
°C

Bingöl'de kapalı akciğer ameliyatı yaptı

Bingöl Devlet Hastanesi'nde uzun bir aradan sonra Op. Dr. Muhyettin Aslan tarafından VATS yöntemi ile kapalı akciğer ameliyatı gerçekleştirildi.

Bingöl`de kapalı akciğer ameliyatı yaptı
06 EYLÜL 2022 SALI 21:18
12
2701
5
AA aa

Akciğer hastalıkları ve göğüs kafesi içindeki birçok hastalığın teşhis ve tedavisinin açık ameliyat ile değil, kapalı ameliyatlar, minimal invazif cerrahi gibi isimlerle adlandırılan video yardımlı torakoskopik cerrahi [VATS (video assisted thoracoskopic surgery) işlemi, Bingöl Devlet Hastanesi doktorlarından Op. Dr. Muhyettin Aslan tarafından gerçekleştirildi.

Başarılı bir operasyon gerçekleştirdiklerini ifade eden Op. Dr. Muhyettin Aslan, “Geçen hafta yaptığım kapalı akciğer ameliyatı (VATS) ile hastamın sağ akciğerinde oluşmuş bül dediğimiz hasarlı parankim kısmını çıkardık. Hastayı şifa ile taburcu ettik. Son yıllarda akciğerin birçok yapılan ameliyatlarında açık cerrahinin yerini artık VATS almıştır. Hasta için daha az ağrı, erken taburculuk ve ciltte daha küçük bir kesi olması VATS'ın daha çok tercih edilmesini arttırmıştır. Özellikle sigaranın yıllarca akciğerde oluşturduğu büllerin neden olduğu pnömotoraks (akciğer sönmesi) sık görülmektedir. Pnömotoraks, akciğerde sıvı(plevral sıvı), benign veya maling nodul, kistik lezyonlarda VATS tercih edilebilir. Kapalı akciğer ameliyatları konusunda Ankara'daki hocalarımızın bilgi ve tecrübelerinden öğrendiklerimizi inşallah Bingöl ilimizde de artık uygulamaya başladık” dedi.

Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Ramazan Gengörü de, emeği geçenlere teşekkür ederek, “Hastanemizde imkanlar dahilinde hizmetlerimizi daha iyi hale getirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu operasyonda emeği geçen, başta hekimimiz Op. Dr. Muhyettin Aslan olmak üzere tüm ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

VATS Nedir?

Akciğer hastalıkları ve göğüs kafesi içindeki bir çok hastalığın teşhis ve tedavisinin açık ameliyat ile değil, kapalı ameliyatlar, minimal invazif cerrahi gibi isimlerle adlandırılan video yardımlı torakoskopik cerrahi [VATS (video assisted thoracoskopic surgery )] ile yapılmasıdır.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95295)
07 Eylül 2022 Çarşamba 22:03
Sn. Başhekim Uzm. Dr. Ramazan GENGÖRÜ ve Sn. Uzm. Dr. Muhyettin ASLAN Hocamıza Teşekkür Eder, Başarılar Dilerim...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95289)
07 Eylül 2022 Çarşamba 14:32
sevinemiyorum bu duruma çünkü birazcık daha uzmanlaşırsa ya kendisi bu şehri terk edecek ya da bir özel hastanenin ısrarlarına dayanamayacak! Yine de insanlık adına bir gelişme, kendisini tebrik ederim!
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95287)
07 Eylül 2022 Çarşamba 14:09
Elinize sağlık. sizin gibi insanların saysının artması dileğiyle...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95283)
07 Eylül 2022 Çarşamba 12:08
Doktorumuzu tebrik eder, hastamıza Alalh'tan acil şifalar dilerim. Ancak en çok da Bingöl'ümüzün; takdir etme becerisi ve iyi niyeti gelişmemiş, eleştiri de oldukça ileri gitmiş olan gerçek hastalarına acil şifalar dileriz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95268)
07 Eylül 2022 Çarşamba 06:58
Bingöl devlet hastanesi henüz gelişmemiş bir sağlık ocağı bir kişi ile bu işler yürümez deneme yeri Bingöl insanı ALLAH CC yardım etsin kalan sağlar bizim geri kalanlar kim gitti kim kaldı
02.04.2026
04:00
SMS ve Yapay Zekâ Dolandırıcılığına Önlem
SMS ve Yapay Zekâ Dolandırıcılığına Önlem
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile BTK'nın ortak çalışması sonucu yürürlüğe giren yeni düzenleme ile SMS ve yapay zekâ destekli dolandırıcılıklara karşı kapsamlı tedbirler devreye alındı. Yeni düzenleme ile URL içeren yurt dışı mesajlar engellenirken, izinsiz arama ve pazarlama faaliyetlerine de sınırlama getirildi.
02.04.2026
03:46
Bingöl`de 12 Yıl 6 Ay Hapis Cezası Bulunan Şahıs Yakalandı
Bingöl'de 12 Yıl 6 Ay Hapis Cezası Bulunan Şahıs Yakalandı
Bingöl'de polis ekiplerinin çalışması sonucu, çeşitli suçlardan hakkında kesinleşmiş 12 yıl 6 ay hapis cezası bulunan şahıs yakalanarak cezaevine gönderildi.
02.04.2026
03:45
Bingöl`de Denetimler Sıklaştı
Bingöl'de Denetimler Sıklaştı
Bingöl'de polis ekiplerinin kent genelinde gerçekleştirdiği denetimlerde 818 kişi sorgulanırken, 1 şahsın üzerinde uyuşturucu madde bulundu. Dilencilik yapan 2 kişi hakkında da işlem yapıldı.
02.04.2026
01:23
Bingöl`de
Bingöl'de 'Akıllı Şehir' Çalıştayı Düzenlenecek
Bingöl'ün geleceğini dijitalleşme ve sürdürülebilirlik ekseninde şekillendirmek amacıyla 'Akıllı Şehir Dönüşüm Çalıştayı' gerçekleştirilecek. Çalıştaya ulusal ve uluslararası düzeyde alanında uzman isimlerin yanı sıra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı temsilcileri de katılım sağlayacak.
02.04.2026
00:51
Bingöl Üniversitesi`nde Üreticilere Toprak Analizi Eğitimi
Bingöl Üniversitesi'nde Üreticilere Toprak Analizi Eğitimi
Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından düzenlenen çalıştayda, toprak analizlerinin tarımsal verimliliğe etkisi ve doğru gübreleme yöntemleri üreticilere anlatıldı.
02.04.2026
00:33
ATAKDER Bingöl`de Deprem Hazırlığı İçin Sahada
ATAKDER Bingöl'de Deprem Hazırlığı İçin Sahada
Afet Tespiti ve Arama Kurtarma Derneği (ATAKDER) yöneticileri, Yedisu Fayı'nın oluşturduğu risklere dikkat çekmek amacıyla Bingöl'de temaslarda bulundu. Kentte eğitim ve acil eylem planlarının hayata geçirilmesi hedefleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın