Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından CİMER faaliyetlerinde hizmet sunum kalitesini ve vatandaş memnuniyetini arttırmak, kurumlar arası iş birliğini artırarak uygulamada bütünlük sağlamak amacıyla Bingöl'de CİMER personeline “CİMER Eğitim ve Bilgilendirme Toplantısı” düzenlendi.
Bingöl Valiliği Konferans Salonunda düzenlenen eğitim ve bilgilendirme toplantısı, Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta başkanlığında Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığında görev yapan eğitim uzmanları, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan kurum amirleri ve ilgili personelin katılımı ile gerçekleşti.
ERSOY: “ŞİKÂYET MEKANİZMASI OLARAK ALGILANMASINI İSTEMİYORUZ”
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programın açış ve selamlama konuşmasında Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Halkla İlişkiler Dairesi (CİMER) Başkanı Durmuş Ersoy yaptı.
Ersoy; “Biz şikâyet mekanizması olarak algılanmasını istemiyoruz. Vatandaşımızın sadece bu nedenle CİMER'in kapısını çalmasını istemiyoruz. Katılımcı bir yönetim anlayışının CİMER aracılığı ile kamuya hâkim olmasını istiyoruz. Sadece şikâyet olarak değil Türkiye'nin var olan ya da ileriye dönük bu konuda da bir politika geliştirilmesi iyi olur dediğiniz herhangi bir konuda görüşünü çok merak ediyoruz. Örnek olarak sokak hayvanları, vatandaşımız bu konuda ne düşüyor. Biz ölçümlüyor, anketler ve kamuoyu araştırması yapıyoruz. Fakat CİMER'in çalışma metodu, herkes kendi ayağı ile geliyor. Biz kimsenin kapını çalmadan, aramadan ve sormadan siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz demende herkes gelip bu veriyi veriyor. Bunların birçoğu maalesef şikâyet üzerine. Bunu ilaveten aynı zamanda herhangi bir konuda görüşünüzün de bizim için değerli olduğunu ifade etmek istiyorum” dedi.
VALİ USTA: “CİMER, VATANDAŞIN DEVLETE DERDİNİ ANLATIP CEVAP ALDIĞI YOLLARDAN BİRİSİ”
Toplantıda konuşan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta, eğitim programı taleplerini kırmayarak Bingöl'e gelen daire başkanı ve eğitimcilere teşekkür etti. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER)'in, vatandaşların talep, öneri ve şikâyetlerini çeşitli yollarla ulaştırabildikleri vatandaş odaklı bir sistem olduğunu ifade eden Vali Usta:
“Bu sistem üzerinden yapılan başvurularla sorunların hızlıca işleme alınarak değerlendirildiğini ve ilgilisine süratle olumlu ya da olumsuz cevap verildiğini kısacası vatandaşa destek olunduğunu gözlüyoruz.
Bu fonksiyonlarıyla CİMER, milletle devlet arasında güçlü bir iletişim köprüsü. Vatandaşın devletle iletişim kurduğu, devlete derdini anlatıp cevap aldığı yollardan birisi.
Bizler de Bingöl Valiliği olarak bu platformun daha etkin kullanılması adına bu eğitim programını düşündük. Bu vesileyle inşallah, ilimiz genelindeki CİMER kullanıcılarının bilgilerini güncelleyecek, sistem ile ilgili sorularına çözümler sunacağız. Bu anlamda programı ziyadesiyle önemsediğimi ve güçlü dönütler alacağımıza yürekten inandığımı ifade etmek isterim” dedi.
“Toplam 5 Bin 634 başvuru aldık”
Bingöl Valiliği olarak CİMER'deki her başvuruyu ziyadesiyle önemsediklerini vurgulayan Vali Usta; “Dolayısıyla CİMER memnuniyet araştırmasında ülkemiz genelinde çok daha iyi yerlerde olmak için tüm kurumlarımızdan ve CİMER kullanıcılarından gereken duyarlılığı göstermelerini bekliyorum.
2024 yılı içinde şu ana kadar Bilgi Edinme Kanunu Kapsamında 537, Dilekçe Hakkı Kanunu kapsamında 5 Bin 97 olmak üzere toplam 5 Bin 634 başvuru aldık. İlimizdeki toplam cevap onayıcı ve kullanıcı sayısı 271'dir. İlimiz genelinde CİMER başvurularına en hızlı ve etkili cevap veren kurumlarımız arasında İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bulunmaktadır. Bu vesileyle adı geçen kurumlarımızın amirlerine ve memurlarına teşekkür ediyorum” diye konuştu.
“Devletin itibarını temsil ettiğimizi asla unutmayalım”
Devlet bilinciyle çalışmanın en önemli özelliğinin vatandaştan gelen talep ve şikâyetleri olumlu ya da olumsuz zamanında cevaplamak olduğunu ifade eden Vali Usta, şöyle devam etti:
“CİMER sistemini asla herhangi bir iş gibi görmeyelim ve vatandaşın başvurusunu sıradan bir işlem gibi değerlendirmeyelim. Bu konuda son derece hassas bir işlev gördüğümüzü ve yaptığımız iş ve işlemlerle Devletin itibarını temsil ettiğimizi asla unutmayalım.
Onun için her müracaatı doğru değerlendirmeli, süre konusuna dikkat etmeli ve yasal olarak yapılması gerekenler yapılıncaya kadar takipçi olmalıyız. Çünkü bazen vatandaşımız kendisini çaresiz hissedebiliyor, bir elin ona yardım etmesini, destek olmasını istiyor. Bu noktada vatandaşımıza, artık ulaşılabilir bir devlet sistemimiz olduğunu ve her kapıyı çalabileceklerini; Valilere, Belediye Başkanlarına, kaymakamlara, il müdürlerine kısacası devletin tüm organlarına rahatlıkla ulaşabileceklerini hissettirmemiz lazım. Kurumlarınızın CİMER yetkilileri olarak Bingöllü vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunmak adına gayretleriniz için teşekkür ediyorum. Bundan sonra da aynı hassasiyetle görevlerinizi sürdüreceğinize de can-ı gönülden inanıyorum. Bu vesileyle bir kez daha işlerinizde kolaylıklar ve başarılar diliyorum. Bu eğitim için ilimize gelen İletişim Başkanlığı Halkla İlişkiler Daire Başkanımıza ve değerli personeline de bir kez daha teşekkür ediyorum. Toplantımızın ilimize hayırlı uğurlu olmasını diliyor, saygılar sunuyorum” dedi.
TOPLANTIDA NELER KONUŞULDU?
Toplantı CİMER tanıtım videosunun izlenmesi ile devam etti. Daha sonra dört oturum şeklinde devam eden Eğitim ve Bilgilendirme Toplantısında eğitimciler sırasıyla şu konularda sunumlarını yaptılar:
-CİMER Tanıtımı, CİMER İstatistikleri, Hakla İlişkiler Başkanlığının Faaliyetleri
-CİMER Yönetmelik
-CİMER İşlemleri İnceleme ve Denetimi
-CİMER Teknik (CİMER Kapısı Kullanımı)