KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Ocak 2026 Perşembe
°C

Bingöl'de 2022'de 411 Milyonluk Yatırım Yapılacak

Cumhurbaşkanı Kararı ile Resmi Gazete'de yayımlanan 2022 Yılı Yatırım Programına ilişkin açıklamada bulunan AK Parti Bingöl İl Başkanlığı: 'Geçen yıl 255 milyon olan ilimizin yatırım bütçesi 2022'de 411 milyona yükselmiştir.'

Bingöl`de 2022`de 411 Milyonluk Yatırım Yapılacak
23 OCAK 2022 PAZAR 17:01
28
3684
6
AA aa

2022 Yılı Yatırım Programı Cumhurbaşkanı Kararı ile Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna ilişkin değerlendirmelerini basın duyurusuyla paylaşan AK Parti Bingöl İl Başkanlığı, 2022 yatırım bütçesinin 411 milyon 869 Bin TL'ye yükseldiğini aktarup yatırım detaylarını paylaştı.

2022'de en fazla yatırım 113 milyon lira bedelle Sağlık sektörüne yapılacağına dikkat çekilen açıklamada, şu bilgiler yer aldı: 500 yataklı Devlet ve Kadın Doğum Hastanesi'ne 70 milyon lira ödenek aktarılacak. Merkez mahalle ve köylerde Sağlık Evi, Toplum ve Halk Sağlığı Merkezleri yatırımları devam edecek.  Karayollarına 55 milyon kaynak sağlanacak. Ulaştırmada Erzurum-Karlıova, Bingöl-Genç-Diyarbakır, Solhan-Muş, Solhan Yenibaşak karayollarında yatırımlar devam edecek. Sanayi ve Teknoloji alanında Yeni Sanayi Sitesi ve Organize Sanayi Bölgesi için 45 milyon lira kaynak verilecek. Konut yatırımlarına 45 milyon yatırım yapılacak. Merkez Hükümet Konağı tamamlanacak. Solhan ilçemize Hükümet Konağı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü hizmet binası yapılacak. Merkez ve ilçelerde Lojman ve Öğretmenevi yatırımları devam edecek. Jandarma hizmet binaları için 12 milyon, Eğitime 45 milyon lira kaynak aktarılacak. Kültür ve Turizm alanında 15 milyon yatırım yapılacak. İl Halk Kütüphanesi yapımı hızlanacak. Bingöl Üniversitesi'ne Arı ve Arı Ürünlerinin Gelişimi, Ekonomik Değeri Yüksek Bitkilerin araştırılması, kampüs alanının gelişimi, Genç ilçemize Enerji İletim Hattı, Solhan Yüzen Ada Tabiat Parkı'nın gelişimi, Bingöl Et Kombinası'nın büyütülmesi, Murat Nehri Havza Projesi, Doğalgaz İletim Hatları ve sulama projelerine kaynak sağlanacak.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_88688)
24 Ocak 2022 Pazartesi 14:48
Ohh bol bol yesinler baştakiler.Devlet hastanesinde zaten kimin eli kimin cebinde belli değil.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_88720)
25 Ocak 2022 Salı 12:19
@Misafir Kullanıcı Yolsuzluklar olmasa şu an o hastaneden 2 tane yapılmıştı.Boş yapmayın
Misafir Kullanıcı (@Misafir_88714)
25 Ocak 2022 Salı 08:16
@Misafir Kullanıcı 660 milyon bütçeli hastaneye 66 milyon ayrılmış. Hastane 10 yılda ancak biter.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_88687)
24 Ocak 2022 Pazartesi 14:14
Diyarbakır yolu yazıyor yorum yapan arkadaş neyi okudu acaba
Misafir Kullanıcı (@Misafir_88677)
24 Ocak 2022 Pazartesi 13:13
Doğu illeri gelişmedikçe, bati illeriyle aynı standart seviyesine ulaşmadıkça ne yazık ki tam anlamıyla birlikte aynı istikamete doğru ilerleyemeyeceğiz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_88674)
24 Ocak 2022 Pazartesi 11:44
3 yola toplam 55 milyon TL Diyarbakır yolu yine kaldı
14.01.2026
19:18
Başkan Alpay Görevine Başladı
Başkan Alpay Görevine Başladı
'Bu güveni boşa çıkarmamak için gece gündüz çalışacağız' diyen Alpay; 'Esnafın kapısını sadece seçimde değil, her zaman çalacağız' dedi.
14.01.2026
19:02
Bingöl`de Kamu-Sen`den ‘Ek Zam ve Refah Payı` Çağrısı
Bingöl'de Kamu-Sen'den 'Ek Zam ve Refah Payı' Çağrısı
Türkiye Kamu-Sen Bingöl Teşkilatı, memur ve emeklilerin enflasyon karşısında eriyen maaşlarına dikkat çekerek ek zam ve refah payı talep etti. 'Enflasyon kadar zam istemiyoruz' diyen sendika, mevcut maaşların insanca yaşam koşullarını karşılamadığını vurguladı.
14.01.2026
15:20
Bingöl`de Asayiş Suçlarında Düşüş Yaşandı
Bingöl'de Asayiş Suçlarında Düşüş Yaşandı
Vali Ahmet Hamdi Usta, 2025 yılı verilerini açıklayarak birçok suç türünde azalış olduğunu bildirdi. Usta'nın açıklamasının sonundaki veda konuşmasında ise duyulu anlar yaşandı.
14.01.2026
15:05
KOSGEB Bingöl`den 92 İşletmeye 107 Milyon TL Destek
KOSGEB Bingöl'den 92 İşletmeye 107 Milyon TL Destek
KOSGEB Bingöl Müdürlüğü, 2025 yılında girişimcilikten yeşil sanayiye kadar birçok alanda destek verildiğini açıkladı.
14.01.2026
14:51
Bingöl`de Direksiyon Eğitimi Öğreticiliği Kursu Açılıyor
Bingöl'de Direksiyon Eğitimi Öğreticiliği Kursu Açılıyor
Başvuru koşullarını paylaşan Bingöl Halk Eğitimi Merkezi, başvuruların 15 Ocak 2026'da sona ereceğini duyurdu.
14.01.2026
14:42
Kredi Kartlarında Temassız İşlem Limiti Güncellendi
Kredi Kartlarında Temassız İşlem Limiti Güncellendi
Temassız ödemelerde şifresiz işlem limiti yükseltildi. BDDK'nın bankalara ilettiği yeni düzenlemeyle, kredi ve banka kartlarında şifre girilmeden yapılabilecek temassız harcamaların üst sınırı 2 bin 500 TL olarak belirlendi. 15 Ocak 2026'dan itibaren geçerli olacak uygulama sayesinde tüketiciler, POS cihazlarında tek dokunuşla daha yüksek tutarlı alışveriş yapabilecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın