KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Ekim 2026 Pazartesi

Bingöl'de 2022'de 411 Milyonluk Yatırım Yapılacak

Cumhurbaşkanı Kararı ile Resmi Gazete'de yayımlanan 2022 Yılı Yatırım Programına ilişkin açıklamada bulunan AK Parti Bingöl İl Başkanlığı: 'Geçen yıl 255 milyon olan ilimizin yatırım bütçesi 2022'de 411 milyona yükselmiştir.'

Bingöl`de 2022`de 411 Milyonluk Yatırım Yapılacak
23 OCAK 2022 PAZAR 17:01
28
3992
6
AA aa

2022 Yılı Yatırım Programı Cumhurbaşkanı Kararı ile Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna ilişkin değerlendirmelerini basın duyurusuyla paylaşan AK Parti Bingöl İl Başkanlığı, 2022 yatırım bütçesinin 411 milyon 869 Bin TL'ye yükseldiğini aktarup yatırım detaylarını paylaştı.

2022'de en fazla yatırım 113 milyon lira bedelle Sağlık sektörüne yapılacağına dikkat çekilen açıklamada, şu bilgiler yer aldı: 500 yataklı Devlet ve Kadın Doğum Hastanesi'ne 70 milyon lira ödenek aktarılacak. Merkez mahalle ve köylerde Sağlık Evi, Toplum ve Halk Sağlığı Merkezleri yatırımları devam edecek.  Karayollarına 55 milyon kaynak sağlanacak. Ulaştırmada Erzurum-Karlıova, Bingöl-Genç-Diyarbakır, Solhan-Muş, Solhan Yenibaşak karayollarında yatırımlar devam edecek. Sanayi ve Teknoloji alanında Yeni Sanayi Sitesi ve Organize Sanayi Bölgesi için 45 milyon lira kaynak verilecek. Konut yatırımlarına 45 milyon yatırım yapılacak. Merkez Hükümet Konağı tamamlanacak. Solhan ilçemize Hükümet Konağı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü hizmet binası yapılacak. Merkez ve ilçelerde Lojman ve Öğretmenevi yatırımları devam edecek. Jandarma hizmet binaları için 12 milyon, Eğitime 45 milyon lira kaynak aktarılacak. Kültür ve Turizm alanında 15 milyon yatırım yapılacak. İl Halk Kütüphanesi yapımı hızlanacak. Bingöl Üniversitesi'ne Arı ve Arı Ürünlerinin Gelişimi, Ekonomik Değeri Yüksek Bitkilerin araştırılması, kampüs alanının gelişimi, Genç ilçemize Enerji İletim Hattı, Solhan Yüzen Ada Tabiat Parkı'nın gelişimi, Bingöl Et Kombinası'nın büyütülmesi, Murat Nehri Havza Projesi, Doğalgaz İletim Hatları ve sulama projelerine kaynak sağlanacak.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_88688)
24 Ocak 2022 Pazartesi 14:48
Ohh bol bol yesinler baştakiler.Devlet hastanesinde zaten kimin eli kimin cebinde belli değil.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_88720)
25 Ocak 2022 Salı 12:19
@Misafir Kullanıcı Yolsuzluklar olmasa şu an o hastaneden 2 tane yapılmıştı.Boş yapmayın
Misafir Kullanıcı (@Misafir_88714)
25 Ocak 2022 Salı 08:16
@Misafir Kullanıcı 660 milyon bütçeli hastaneye 66 milyon ayrılmış. Hastane 10 yılda ancak biter.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_88687)
24 Ocak 2022 Pazartesi 14:14
Diyarbakır yolu yazıyor yorum yapan arkadaş neyi okudu acaba
Misafir Kullanıcı (@Misafir_88677)
24 Ocak 2022 Pazartesi 13:13
Doğu illeri gelişmedikçe, bati illeriyle aynı standart seviyesine ulaşmadıkça ne yazık ki tam anlamıyla birlikte aynı istikamete doğru ilerleyemeyeceğiz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_88674)
24 Ocak 2022 Pazartesi 11:44
3 yola toplam 55 milyon TL Diyarbakır yolu yine kaldı
05.10.2026
00:25
Karlıova`da atlar yarıştı, Vali Çelik de piste çıktı
Karlıova'da atlar yarıştı, Vali Çelik de piste çıktı
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde düzenlenen 4. Geleneksel Toklular At Yarışları, farklı illerden gelen 40 yarışmacının mücadelesine sahne oldu. Yarışların ardından Bingöl Valisi Cahit Çelik ata binerek yarış alanında tur atarken, etkinlik renkli görüntüler oluşturdu.
05.10.2026
00:23
Bingöllü öğrenciler TEKNOFEST`te Türkiye birincisi oldu
Bingöllü öğrenciler TEKNOFEST'te Türkiye birincisi oldu
TEKNOFEST Güneydoğu için Şanlıurfa'da bulunan Bingöllü öğrenciler, Yer Bilimleri alanında hazırladıkları projeyle Türkiye birinciliği elde etti. Hasan Fırat Kaçmaz ve Muhammed Server Bekil'in birincilik ödülü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından takdim edildi.
05.10.2026
00:22
Hızar kazasında iki parmağını kaybetti! Aileden `13 saatlik bekleme` iddiası
Hızar kazasında iki parmağını kaybetti! Aileden '13 saatlik bekleme' iddiası
Bingöl'ün Genç ilçesinde odun keserken ayağını hızar testeresine kaptıran 39 yaşındaki Mustafa Pirinci'nin iki parmağı koptu. Ailesi, yaralının farklı sağlık kuruluşları arasındaki sevk sürecinde yaklaşık 13 saat ameliyat beklediğini ve bu nedenle parmaklarının kurtarılamadığını ileri sürdü.
05.10.2026
00:20
12 Bingölspor Adana`da son bölümde yıkıldı: 1-0
12 Bingölspor Adana'da son bölümde yıkıldı: 1-0
2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden 12 Bingölspor, Adana 01 FK deplasmanında uzun süre golsüz eşitliği korudu ancak maçın son bölümünde kalesinde gördüğü golle sahadan 1-0 mağlup ayrıldı. Yeşil beyazlı temsilcimiz, sezonun 5. haftasını puansız tamamladı.
05.10.2026
00:18
Ölen gencin ailesi:
Ölen gencin ailesi: 'İhmali olanlar hesap vermeli!'
Solhan'da okul pansiyonundaki yük asansöründe başının sıkışması sonucu yaşamını yitiren 15 yaşındaki Abdülkerim Demir'in ölümüyle ilgili gözler yürütülen adli ve idari soruşturmaya çevrildi. Aile, kazada ihmali bulunanların ortaya çıkarılmasını ve sorumluların hesap vermesini istiyor.
05.10.2026
00:17
Gözyaşları arasında hüzünlü veda!
Gözyaşları arasında hüzünlü veda!
Bingöl'ün Solhan ilçesinde okulun mutfağındaki yük asansöründe başının sıkışması sonucu ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren 15 yaşındaki Abdulkerim Demir, gözyaşları arasında toprağa verildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın