Bingöl Valiliği tarafından her hafta Çarşamba günü 08.30-11.00 saatleri arası "Halk Günü" olarak belirlenmesinden sonraki ilk Çarşamba günü gerçekleştirilen halk buluşmasında vatandaşlar sorunlarına iletmek için birbirleri ile yarıştı. Böyle bir günün olmasından duydukları memnuniyeti dile getiren vatandaşlar, Halk günlerinin belirlenmesi karşısında çok sevindiklerini ifade ettiler.
Vatandaşları birinci ağızdan dinlemek amacıyla böyle bir güne karar verdiklerini belirten Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, vatandaşların sorunlarını dinleyip aksaklaıkların giderilmesi için böyle bir karar aldıklarını söyleyerek, “"Çeşitli sorunlarını iletmek üzere Valiliğimize gelen vatandaşlarımızın her gün her saatte gelmesi yürütülmesi gereken resmi işlerde aksaklığa sebep oluyordu. Düzenli olarak yapılan toplantı saatlerinde Valiliğimize gelen vatandaşlarımızın ilgililerle görüşemediklerini söylüyordu. Biz de böyle bir gün belirledik. Bu tür aksaklıkların ortadan kaldırılması için her hafta Çarşamba gününü vatandaşlarımızın sorunlarını dinlemeye ayırdık." dedi.
“Bingöl Valiliği'ne atandıktan sonra vatandaşlarımızla yakın diyalog kurduk. Onların dertlerini birinci ağızdan dinleyerek, çözüm üretmeye çalıştık. Benim Bingöl'de gitmediğim çok az köy kaldı. Ancak bu diğer sahalarda yapılan çalışmaları engellemeye başlayınca, vatandaşlar en ufak derdi için valiliğe gelmeye başladı. En azından vatandaşlarımızla iletişim kurabileceğimiz özel bir zaman ayıralım. Diğer faaliyetlerimize mani olmaması amacıyla vatandaşlarımızın birebir derdini dinlemek istedik. Vatandaşın her türlü istek dilek ve şikâyetlerine çözüm bulmaya çalışıyoruz" diye konuştu.
Kendisi ile konuşmaya gelen vatandaşların çoğunun para yardımı istemek için geldiğini söyleyen Vali Balkanlıoğlu, Valiliğe gelen vatandaşların çoğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından para almak için geldiklerini belirterek, “ Üniversite öğrencileri için yardım isteyenler var. Sonuçta yardım istiyor gördüğüm kadarıyla genelde para yardımı almak için geliyorlar. Biz istiyoruz ki gelenler bize benim şu mesleğim var, şu sanatım var. Mesleğimi ve sanatımı icra edebileceğim bir işyeri ya da işyeri için makine, ekipman yardımı istiyorum diye gelsin. Biz de onlara böylesi güzel imkânları sunabilelim. Ya da desinler ki biz köyde yaşıyoruz. Koyun, keçi, inek verin desinler. Ben onlarla geçinip gideyim, bir daha buraya gelmek zorunda kalmayayım desinler. Bunu diyen vatandaşlarımızın sayısı da çok az. Biz vatandaşlarımızı eğitim ve ikna yoluyla bu yollara gitmelerini söylüyoruz. Bunda her geçen gün biraz daha başarılı oluyoruz” şeklinde konuştu.
Bingöl Online Haber Servisi