Bingöl Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Erdoğan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik'i makamında ziyaret etti.
Görüşme sırasında önemli açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Erdal Çelik, üniversitenin akademik birikimini toplumsal faydaya dönüştürme amacıyla muhtarların vatandaşlara hizmet verirken karşılaştığı sorunlar başta olmak üzere sosyal, hukukî, psikolojik, yönetimsel ve sağlık alanlarındaki problemlerine, akademik düzeydeki bilgiler çerçevesinde çözümler sunulması konusunda destek verileceğini duyurdu.
“İyi bir eğitim programı uygulayacağız”
Muhtarların eğitimini önemsediğini kaydeden Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik,
“Milletimizle doğrudan ilişkili olan ve eğitimlerinin de yüksek seviyede olmasını arzu ettiğimiz muhtarlarımızla ilgili olarak, üniversitemizde uzman personelimiz ile birlikte iyi bir eğitim programı uygulayacağız” dedi.
Özellikle dijital teknolojilerin ilerlediği, yapay zekanın arttığı, birçok şeyin bilgisayar programına dahil olduğu bir süreçte olduğumuzu belirten Çelik,
“Böyle bir süreçte muhtarlarımıza vereceğimiz eğitim, onların farklı bakış açılarına sahip olmalarını sağlayacaktır. Biz de bunları bir eğitim modülü şeklinde takdim edeceğiz” diye konuştu.
“Resmi yazışma konularında da eğitimler vereceğiz”
Bu eğitimler sayesinde vatandaşlara daha iyi hizmet verileceğine inandığını ve muhtarları her zaman destekleyeceklerini kaydeden Rektör Çelik:
“Mevzuat konusunda bilinçlendirme amacıyla uzaktan eğitim merkezi kurarak, eğitimler düzenleyip sertifikalar vereceğiz. Ayrıca, Muhtarlarımıza resmi yazışma konularında da eğitimler vereceğiz. Muhtarlarımız ve kırsal alanlardaki çiftçilerimizin dijitalleşme konusunda eğitim alarak gelişmelerine katkı sunacağız” şeklinde konuştu.
“Mini Hollanda modeli ile çiftçiliği daha verimli hale getirmeyi hedefliyoruz”
Bingöl Üniversitesi'nde tarım ve hayvancılık alanında verilecek eğitimlerle ilgili planlarını da anlatan Prof. Dr. Erdal Çelik, üniversitenin Genç yolu üzerindeki çiftliğini, tarım ve hayvancılık alanında dünya çapında bir örnek haline getirmeyi hedeflediklerini belirtti.
“Bu projeyle amacımız, Bingöl'ü tarım ve hayvancılık alanında Silikon Vadisi'ne dönüştürmektir. Mini Hollanda modeli ile çiftçiliği daha verimli hale getirmeyi hedefliyoruz” diyen Prof. Dr. Çelik,
“Üniversitemizin Genç yolu üzerindeki çiftliğimizde yerinde uygulamalı eğitimler gerçekleştireceğiz. Veteriner ve Ziraat fakültelerimizden akademisyenlerimiz, tarımsal, zirai ve hayvancılık konularında çiftçilerimize eğitimler verecek. Bu eğitimler, çiftçilerimizin modern tarım teknikleri ve hayvancılık hakkında daha bilinçli olmalarını sağlayacak” ifadelerini kullandı.
Bu projelerle Bingöl Üniversitesi hem yerel çiftçilere hem de ülke genelinde tarım ve hayvancılık alanında ilerleme kaydedilmesine katkı sağlayacak.