KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Eylül 2024 Cumartesi
°C

Bingöl Üniversitesi Rektörü Değişti!

Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Atama Kararnamesi ile Bingöl'ün de aralarında olduğu 11 üniversitenin rektörü değişti. Bingöl Üniversitesi Rektörlüğü görevine Prof. Dr. Erdal Çelik atandı. Yeni Rektör Çelik kimdir? Akademik kariyeri nedir? Detaylar haberimizde….

Bingöl Üniversitesi Rektörü Değişti!
26 TEMMUZ 2024 CUMA 11:05
78
6339
19
AA aa

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla bazı bakanlık ve kamu kurumlarına ilişkin atama ve görevden alma kararlarının Resmî Gazete'de yayımlandı. Buna göre Bingöl'ün de aralarında olduğu 11 üniversitenin rektörü değişti.

Bingöl Üniversitesi Rektörlüğü grevine Prof. Dr. Erdal Çelik atanırken; Resmî Gazete'nin aynı sayısındaki Cumhurbaşkanı kararı ile Prof. Dr. İbrahim Çapak ise Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanlığı görevine atandı.

PROF. DR. ERDAL ÇELİK KİMDİR?

23 Kasım 1967 Sivas Şarkışal Doğumlu. 1993 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi (İ.T.Ü.) Sakarya Mühendislik Fakültesi, Metalurji Mühendisliği Bölümünden mezun olarak mühendis unvanını aldı. Sakarya Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümünde 1995 yılında yüksek lisansını tamamlayıp, Sakarya ve Florida State Üniversitelerinde 1995-2000 yılları arasında doktora eğitimini gerçekleştirdi.

2001 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümüne Öğretim Görevlisi olarak başladı. 2002 yılında Japonya'nın Nagoya şehrinde Uluslararası Süperiletkenlik Araştırma Laboratuvarında doktora sonrası çalışmalarımı gerçekleştirdi ve aynı yıl içinde Dokuz Eylül Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümüne Yrd. Doç. Dr. olarak atandı.

2005 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümüne Doç. Dr. olarak atandı ve 2006 yılında Leibniz-InstitutfürFestkörper- undWerkstoffforschung (IFW), Solid-StateandMaterialsResearch'de (Dresden, Almanya) kısa dönem misafir araştırmacı olarak çalıştı.

2009 yılından itibaren Dokuz Eylül Üniversitesi, Elektronik Malzemeler Üretimi ve Uygulaması Merkezi (EMUM) (9.000.000 TL DPT projesi) müdürü oldu. 2010 yılında TÜBİTAK Danışma Kurulu Üyeliğine seçildi ve aynı yıl içinde Dokuz Eylül Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümüne Profesör olarak atandı. 2010 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi DEPARK'ta TEKNOBİM firmasını kurarak bilimsel ve endüstriyel çalışmalarımı sürdürdü. 2012 yılında TUBİTAK Yürütme Kurulu Üyeliğine atandı ve bunun yanında Dokuz Eylül Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Üretim Anabilim başkanlığını sürdürdü.

2015 yılında TUBİTAK ÖNDEG Yürütme Kurulu Üyesi (Ankara) ve Avrupa Birliği COST Aksiyonunda (Brüksel) “Review Panel Expert” olarak çalışmalarına yoğun olarak devam etti.

Dokuz Eylül Üniversitesi'nde 2017 -2018 yıllarında Nanobilim ve Nanomühendislik Bölüm Başkanlığının yanı sıra Rektörlük Vekilliği görevinde de bulundu. 2018-2021 yılları arasında YÖK Denetleme Kurulu Üyeliği, 2021'den buyana da Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Koordinatörlüğü'nün yanı sıra Rektör Danışmanlığı ve Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü'nde akademik hayatını sürdürmekteydi.

Resmî Gazete'nin 26.07.2024 tarihli sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Atama Kararnamesi ile Bingöl Üniversitesi Rektörlüğü görevine atandı.

ULUSAL VE ULUSLARARASI PROJELERİ

Proje yürütücüsü, yürütücü yardımcısı, araştırmacı ve danışman olarak TÜBİTAK (1005, 1001, 1003), DPT,  SAN-TEZ, BOREN, TUBİTAK-TEYDEB, KOSGEB, TEKNOGİRİŞİM (Türkiye), NationalScience Foundation (NSF, ABD),  DFG-TUBİTAK (Türkiye-Almanya), EUROKA, NESPA, ERA-NET (Avrupa Birliği), İkili İşbirliği (Romanya), NEDO (JSPS, Japonya), İZKA (İzmir-Turkiye), BAP (Sakarya, Florida State, Dokuz Eylül, Karabük ve Ege Üniversiteleri) projeleri, İstanbul Segman Sanayi, Fuat Diş laboratuarı (Turkiye), NordicSuperconductingTechnology, Inc. (Danimarka),  Plastronic-Eurus (ABD), DEKA (İzmir), VESTEL (Manisa), DYO (İzmir), AYÇE MÜHENDİSLİK (İzmir), PVC Plastik (İzmir), TEKNOBİM (İzmir), İNCİ AKÜ (Manisa), KROMA (İzmir), VOLT ELEKTRİK (İzmir) ARTI KALİTE (Ankara) FERVN AUT (İzmir), UGS ENERJİ (Gaziantep), MERİNOS HALI (Gaziantep), NET ENERJİ (İzmir), ARÇELİK AŞ (Bolu) ve Alpler Ziraat Aletleri (Aydın) şirketleri (Türkiye) tarafından maddi destek almış ulusal ve uluslar arası projeleri mevcuttur.

Bunların toplam bütçesi yaklaşık 30 milyon TL'dir. Bu projelerde termal sprey (alev sprey, elektrik ark sprey, plazma sprey ve HVOF), sol-jel (insulatör, buffer, süperiletken, yarıiletken, dielektrik filmler, kaplamalar, nanofiberler, nanopartiküller), sır (diş malzemeleri), elektrolitik metal ve vakum teknikleri (PLD, CVD, PVD, magnetronsputtering vs.) filmler, kaplamalar ve fonksiyonel polimeriknanokompozitler konusunda araştırmaları bulunmaktadır.

Ayrıca bu çalışmaları içeren konularda GOLDAŞ, AYÇE MÜHENDİSLİK, TEKNOBİM, İZMİR SERA ve PVC plastik gibi firmalara 5 farklı tesis kurulumunu sağladı. Kendisi ve ekibimin geliştirdiği dozimetre, güneş paneli, Si ingot ve waferler (n- ve p-tipi), sauna (ısı yayan tekstil), ısı yayan halılar, antibakteriyel sıvılar, nanopartiküller (metalik ve seramik), fonksiyonel boyalar, süperiletken bobinler ve elektromıknatıs pirototip ürünleri bulunmaktadır.  Bunun yanında ruhsatlı Nanosid/Nanosid-s, Antibim (Sağlık Bakanlığı), Nanofezirai ve Nanofenzirai (Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı) ürünleri mevcuttur.

ESERLERİ VE MAKALELERİ

Ayrıca uluslararası SCI (248), ulusal araştırma makaleleri (39), uluslararası (190) ulusal (18) bildirileri, kitap bölümleri (3), patentleri (19) ve raporları (48) olmak üzere 565 civarında akademik yayınları, yönetmiş olduğu (danışmanlık ve yardımcı danışmanlık olarak) çok sayıda yüksek lisans (29) ve doktora tezi (25) ve hakemlikleri bulunmaktadır. Yaptığı çalışmalardan dolayı çok sayıda kuruluşlardan prestijli bilimsel ödüller almıştır.​

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_110757)
28 Temmuz 2024 Pazar 00:26
İlk dönem kuruluş, on üzerinden dokuz veriyorum; ikinci dönem mevcudu koruma benden on üzerinden 7, üçüncü dönem ise bence bilimsel gelişme dönemi olmalı. Bu stratejiye uygun on numara bir CV seçilmiş sanki. İcraat on üzerinden kaçlık olur onu bilmem. Memlekete hayırlı olsun.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_110756)
28 Temmuz 2024 Pazar 00:23
Bingöl Üniversitesi girişinde şöyle yazmıyor muydu: Tarım Havza Alanında Pilot Üniversite. Bir ziraat profesörü BÜ.ne rektör olarak atanmalıydı. Sayın yeni rektörün İTÜ, ODTÜ gibi teknik Ünvstlerde değerlendirilmesi daha doğru olurdu gibime geliyor.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_110755)
28 Temmuz 2024 Pazar 00:17
Birinci rektör icracıydı. Aslında akademik kadro ve fiziki yapı ilk dönemde neredeyse bitmişti. İkinci rektör ile bir nebze kurumsallaşma sağlandı. Üçüncü, en önemli ve zor dönem: Bilimsel üretim ve yenilikçilik. CV ye bakılırsa Üçüncü aşama için bence olabilecek en iyi tercihlerden biri.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_110777)
28 Temmuz 2024 Pazar 19:19
@Misafir Kullanıcı İkinci rektörle üniversite idare, akademi, bilimsel etkinlikler yönünden kapanmayı hak edecek bir noktaya geldi. Lisans, lisansüstü eğitim adeta dibe vurdu. Üniversite elif ba kursuna dönüştü. Yeni gelen rektörün toparlarmaya süresi ya yeter ya yetmez. Allah şimdiden yardımcısı olsun.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_110766)
28 Temmuz 2024 Pazar 13:39
@Misafir Kullanıcı 2.rektör ile kurumsal birşey kalmadı.laçkalık başıboşluk aldı başını gitti.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_110750)
27 Temmuz 2024 Cumartesi 19:49
Bi 4 yıl vaziyeti idare eder gibi duruyor. Birkaç kendi ekibinden yönetici getirir. Fakat eldeki kadro ve imkanlarla rutini işletip vaziyeti idare ederler. Ülkedeki eski ve mevcut rektör atama usulleri ile kuantum teknolojisi veya yapay zeka atılımı mı yapılacak? Bal işi bi müddet daha gündemde kalır tabi.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_110746)
27 Temmuz 2024 Cumartesi 18:32
Giderayak bili kaç tane yakınını yerleştirdin.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_110744)
27 Temmuz 2024 Cumartesi 16:30
burada yazılanların çoğu ya da azı makul ve anlaşılabilir istekler, öneriler, çözümler ve belki de fanteziler olabilir... Bunların yanı sıra bu insanlar hiç mi iyi ve doğru şeyler yapmadılar.... Hiç mi bir teşekkürü ve duayı hakketmediler.... Ne oldu da bu kadar şikayet eden ve ağlayan bir toplum olduk..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_110779)
28 Temmuz 2024 Pazar 19:21
@Misafir Kullanıcı yapmamış demek ki, görünen köyü tarif ediyorlar
Misafir Kullanıcı (@Misafir_110760)
28 Temmuz 2024 Pazar 10:26
@Misafir Kullanıcı Belki de daha adaletli olunsa adamcı olunmasa hak edene hak ettiğini vaktinde veren bir idareci olsa iyi anılırdı. Teşekkür edilirdi. Bu kadar şikayet varsa bi düşünmek lazım acaba neden
Misafir Kullanıcı (@Misafir_110741)
27 Temmuz 2024 Cumartesi 11:33
Eski rektör iyi anılmayacak.. kendi adamlarını yerleştirmek uğruna usulsüz yapılan atamalarla alınan ahlar ayağına dolandığında aklına o kişiler gelir mi acaba ? Yeni rektörün bilim yolunda çalışanları destekleyen, labaratuarların daha yararlı gelişimini sağlayan adaletli biri olması dileğiyle.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_110738)
27 Temmuz 2024 Cumartesi 10:25
Yeni rektörü üniversitenin sayfasında daha az görmek dileğiyle.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_110735)
27 Temmuz 2024 Cumartesi 09:08
Çapaklar öksüz kaldı ha bir senin yükselttiğin akraban he babo, kaç tane çpak atadın söylesene babo. Bunların kaç tanesi hakkıyla atandı he babo. Ha o müdürlerin mülakatını yapisen ama orda bile fırfırlı işler çevirisen he babo, iyi ki ilahiyatçıydı ya olmayaydı ne ederdik vay babo. (Hakkını helal et diye gelmeyesen zinhar haramdır.)
Misafir Kullanıcı (@Misafir_110716)
26 Temmuz 2024 Cuma 20:27
Yorumlara bakıyorum hep adamcilik yorumlar.
Unuverisetinin kuruluş amacı iyi bir mühendis iyi bir eğitimci iyi bir doktor iyi bir sosyolog sivil toplum örgütleri ile diyalog yapılmalı asıl planlamayı yök yapmalı bu ülke artık bu kadar mezuna is alanı yaratimiyor 31 bin siralama ile tıp fakültesine yerleşemiyor.hangi üniversiteden bahsediyorsunuz.gelen de aynı oda kendi ekibini kurar elaman sayısı artar.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın