KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Eylül 2024 Pazar
°C

Bingöl üniversitesi çıtasını yükseltti

Son kurulan üniversiteler arasında en iyi üniversite olma iddiasını sürdüren Bingöl Üniversitesi, fiziki gelişiminin yanı sıra eğitim ve öğrenci sayısıyla da çıtayı yükseltti.

Bingöl üniversitesi çıtasını yükseltti
16 EKİM 2011 PAZAR 21:56
0
6931
1
AA aa

2007 yılında kurulan Bingöl Üniversitesi, yakın bir zamanda kurulan bir üniversite olmasına karşın, kısa sürede birçok başarıya imza atarak, yeni kurulan üniversiteler arasında büyük bir başarı elde etti.

Bingöl Üniversitesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Bingöl Üniversitesi'nin dünden bugüne yaptığı çalışmalarla ilgili olarak bilgi verildi.

Yapılan yazılı açıklamada, Bingöl Üniversitesi'ne ait birtakım sayısal veriler ve bilgiler şu şekilde açıklandı:

YENİ KURULDUĞUNDA FAKÜLTE VE YÜKSEKOKUL SAYISI

Bingöl Üniversitesi 2007 yılında kurulduğu zaman bünyesinde, Fen-Edebiyat Fakültesi, Ziraat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde oluşmakta idi. Ancak bu fakültelerin herhangi bir bölüme öğrenci alımı henüz yapılmamıştı. Sağlık Yüksekokulu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Bingöl Meslek Yüksekokulu ise iki yıllık önlisans eğitimi veren yüksekokullar idi. Bunlardan da sadece Bingöl Meslek Yüksekokulu'na kayıtlı öğrenci bulunmakta idi. Ayrıca Sosyal Bilimler Enstitü ve Fen Bilimleri Enstitüsü de bulunmakta ancak; herhangi bir lisansüstü eğitim verilmemekteydi.

SONRADAN AÇILAN BİRİMLER

Bingöl Üniversitesi'nin 2007 yılında kurulmasından sonra hızlı bir şekilde gelişimine başladı. Buna bağlı olarak İlahiyat Fakültesi ve Mimarlık-Mühendislik Fakültesi açıldı. Bu fakültelere ve daha önceden bulunan fakültelere dört yıllık lisans öğrencisi alınmaya başlandı. Yine bu dönemde Teknik Bilimler MYO, Sosyal Bilimler MYO ve Genç Meslek Yüksekokulu da açıldı. Bu yüksekokullara ve daha önce kurulmuş olan diğer yüksekokullara öğrenci alınmaya başlandı. Yabancı Diller Yüksekokulu ve Yaşayan Diller Enstitüsü de sonradan kurulan birimler arasında yer almaktadır.

İNŞAATI BİTEN PROJELER

2007 yılında kurulan Bingöl Üniversitesi'ne ait herhangi bir yerleşke bulunmamaktaydı. Kısa bir süre içerisinde çalışmalara başlanılarak, üç yıl gibi kısa bir sürede Bingöl Üniversitesi bir kampüs haline geldi. Bu süre zarfında Ziraat Fakültesi, 64 daireden oluşan toplam 4 blok lojman, Rektörlük Binası, Misafirhane ve Sosyal Tesisler Binası, Spor Alanı (Tenis, Voleybol, Basketbol, Kapalı Halı Saha), Fen-Edebiyat Fakültesi, Merkezi Yemekhane ve Kafeterya, Merkezi Araştırma Laboratuarı yapıldı ve aktif bir şekilde hizmet vermeye başladı.

İNŞAATI DEVAM EDEN PROJELER

2010 yılında yapımına başlanan ve hala devam eden projeler de bulunmaktadır. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Kütüphane Binası, Rektörlük Konutu ve Çevre Düzenlemesi, Kongre Merkezi, Kampüs Alanı Çevre Düzenlemesi, 80 Dairelik Lojman, Kapalı Spor Tesisleri de inşaatı devam eden yapılardır.

İHALESİ YAPILAN VE YAPILACAK OLAN PROJELER

Üniversitemize ait iki adet daha proje hazırlanmış ve bunların yapımı için de çalışmalar devam etmektedir. Ilıcalar'da yapılacak olan Termal Tesis için proje hazırlandı ve bunun çalışmaları devam ediyor. Yine Akademik ve İdari Personel Binası'nın da projesi hazırlanmaktadır.

YILLARA GÖRE ÖĞRENCİ SAYISI

2008 yılında üniversitenin toplam 700 öğrencisi bulunmakta ve bunların hepsi de önlisans öğrenci idi. Bu sayı 2009 yılında 1592'ye, 2010 yılında ise 2935'e yükseldi. 2011 yılında ise Bingöl Üniversitesi büyük bir sıçrama yaparak öğrenci sayısını 4554'e çıkartmıştır.

LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ SAYISI

Üniversitemize bağlı Fen Bilimleri Enstitüsü'nde toplam 67 öğrenci yükseklisans eğitimi almaktadır. Bu öğrenciler Fizik, Kimya, Biyoloji, Tarla Bitkileri, Bahçe Bitkileri ve Zootekni alanlarında yüksek lisans eğitimi almaktadırlar.

AKADEMİK PERSONEL DURUMU

Üniversitemizde toplam 327 akademik personel görev yapmaktadır. Bunlardan 13'ü profesör, 15'i doçent, 71'i yardımcı doçent, 55'i öğretim görevlisi, 154'ü araştırma görevlisi, 18'i okutman ve 1'i de uzman olarak görev yapmaktadır.

İDARİ PERSONEL DURUMU

Üniversitemiz bünyesinde toplam 165 idari personel görev yapmaktadır. 2008 yılında 26, 2009 yılında 90, 2010 yılında 126 idari personel görev yaparken; bu rakam 2011 yılında 165'e yükselmiştir.

BİLİMSEL AKTİVİTELER

YÖK tarafından her yıl duyurulan yayın istatistiklerine göre Bingöl Üniversitesi, 2010 yılında 125 üniversite arasında yayın sıralamasında 74. sıraya yükselmiştir.

UYGULANAN PROJELER

Üniversitemiz tarafından farklı finansman kaynakları aracılığıyla birçok proje hazırlanmakta ve hayata geçirilmektedir. Bu proje kaynakları arasında TÜBİTAK, DPT, AB, SODES ilk sıralarda yer almaktadır. Yine üniversitemiz bünyesindeki BÜBAP (Bingöl Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri) birimi de proje hazırlamakta ve hayata geçirmektedir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Hulusi GANDAR (@Misafir_6590)
17 Ekim 2011 Pazartesi 11:44
Üniversitenin tek eksiği kimsenin öğrencilerin kalacak yer problemiyle ilgilenmiyor. Vicdansız ev sahipleri de kiraları yükselttikçe yükseltiyorlar. O yüzden öğrenci kalacak yer sorunu yüzünden bingölü tercih etmiyor
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın