KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Temmuz 2026 Cuma
°C

Bingöl Umut Kervanı'ndan 109 aile 257 öğrenciye yardım

Bingöl Umut Kervanı Derneği, ağustos ayında 109 aileye ve 257 öğrenciye 108 bin 890 TL değerinde ayni, nakdi ve kırtasiye yardımında bulundu.

Bingöl Umut Kervanı`ndan 109 aile 257 öğrenciye yardım
04 EYLÜL 2022 PAZAR 18:00
3
1658
0
AA aa

Bingöl Umut Kervanı Derneği), 2022 yılı Ağustos ayına ait faaliyet raporlarını açıkladı.

Yapılan çalışmalarla ilgili yazılı açıklama yapan Bingöl Umut Kervanı Derneği Başkanı Mehmet Tamaç, “2022 yılı Ağustos ayında 14 aileye 12 bin 900 TL değerinde nakdi, 47 aileye 13 bin 240 TL değerinde gıda, 48 aileye 10 bin 560 TL değerinde kırmızı et, 257 öğrenciye 72 bin 190 TL tutarında kırtasiye yardımında bulunduk. Toplamda 109 aileye ve 257 öğrenciye 108 bin 890 TL değerinde yardımlarımızı ulaştırdık” dedi.

SADAKA, SUYUN ATEŞİ SÖNDÜRDÜĞÜ GİBİ GÜNAHLARI YOK EDER

Sadakanın, zaman kısıtlaması gözetilmeksizin her zaman verilebileceğini ifade eden Tamaç, “Bingöl Umut Kervanı Derneği olarak, Ağustos ayında yaptığımız bağış çağrılarına kıymetli halkımız duyarsız kalmayarak bağışlarda bulundular. Bu kapsamda öncelikle kırtasiye yardımı için çağrıda bulunmuştuk. Rabbimiz hayırseverlerden razı olsun. Akabinde nakit, gıda, kırmızı et ve kırtasiye yardımlarımızı tespit ettiğimiz fakir ve muhtaç ailelerimize ulaştırdık. Zengin ve fakir arasında bir köprü görevini görmekteyiz. Ve faaliyetlerimize her gün yeni yeni muhtaç ailelerimizi eklemekteyiz. Tabi bu durum yükümüzü biraz daha ağırlaştırmaktadır. Siz hayırsever kardeşlerimiz sayesinde bu ailelerimizin sıkıntılarını gidermekteyiz. Özellikle bu ay Kırtasiye yardımında çocukların sevinçleri görülmeye değerdi. Bizler de bu mutluluğu hep beraber yaşadık. İnşallah yeni eğitim öğretim sezonunda bu çocuklarımız daha da başarılı olurlar. Faaliyetlerimiz devam etmekte olup yardımlarımız da yapılan bağışlar nispetinde dağıtılmaktadır. Peygamberimiz (sallallahu aleyhi we selem) şöyle buyuruyor: “Bir hurma tanesi de olsa sadaka olarak verin. Çünkü o az da olsa açlığı dindirir ve suyun ateşi söndürdüğü gibi günahları yok eder. (İbni mübarek)” diye buyuruyor. Az demeden çok demeden sizleri de Bingöl Umut Kervanı Derneği'ne bağış yapmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

YARDIMLAŞMA OLDUĞU MÜDDETÇE ZORLUKLAR ASGARİ DÜZEYE İNER

Yardımlaşma ile zengin ile fakir arasındaki uçurumun kapandığını belirten Tamaç, “Yardım yapanla yapılan arasında sevgi ve ülfet doğar. Yardımla topluma kazandırılan insanlar kin, hased, düşmanlık gibi kötü huylardan kurtulur, kimsenin malında gözü olmaz. Hz. Muhammed (s.a.v), müslümanlara yardım edilenin değil, yardım eden kişi olmalarını bildirmiştir. Sıkıntı zamanında müslümanlardan yardım, anlayış ve sevgi görenler, sıkıntılarını atlatınca, alan değil veren kişiler olmaya çalışacaktır. Zekât, sadaka ve diğer maddî yardımlar, müslümanların güçlü olmalarında, birlik ve beraberlik içinde bulunmalarında en büyük etkendir. Yardımlaşma, zenginle fakir, tokla aç arasındaki uçurumu kapatır ve sevgi, saygı bağını kurar. Yardımlaşmanın yaygın olduğu toplumlarda dostluk duyguları güçlü olur. Fakirlik ve bununla gelen dilencilik ortadan kalkar. Unutmamak lazım, yardımlaşma ve dayanışma olduğu müddetçe bütün zorluklar ve sıkıntılar asgari seviyeye iner. Buradan tüm kardeşlerimize teşekkür ediyor, Allah razı olsun diyoruz” şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
03.07.2026
14:49
Bingöl`de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl'de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl Belediyesi, kent genelinde güvenlik riski oluşturan ve görüntü kirliliğine neden olan metruk yapıların yıkımını sürdürüyor. Son olarak Yeşilyurt Mahallesi'nde tehlike arz eden 2 metruk bina kontrollü şekilde yıkıldı.
03.07.2026
13:40
Bingöl`de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl'de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirilecek İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 24 kişi istihdam edilecek. Başvurular 7 Temmuz'a kadar devam edecek.
03.07.2026
13:30
Bingöl Valiliği`nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl Valiliği'nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl'de Dallıtepe (Cafran) köyünde başlayan ve il genelindeki bazı bölgelerde sürdüğü belirtilen planlı orman kesimlerine ilişkin kamuoyunda oluşan tartışmalar üzerine Bingöl Valiliği yazılı bir açıklama yayımladı. Valilik, kesim çalışmalarının bilimsel esaslara göre hazırlanan amenajman planları kapsamında yürütüldüğünü bildirdi.
03.07.2026
13:09
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde önemli değişikliklere gidildi. Yeni kurallarla telefon tutucuları, araç kameraları, dikiz aynası aksesuarları ve ses sistemlerinin kullanımına ilişkin esaslar netleştirildi.
03.07.2026
12:46
Bingöl`de refüje çarpan otomobil hurdaya döndü! 1`i ağır 2 yaralı
Bingöl'de refüje çarpan otomobil hurdaya döndü! 1'i ağır 2 yaralı
Bingöl-Erzurum karayolunda meydana gelen trafik kazasında kontrolden çıkarak refüje çarpan otomobil kullanılamaz hale geldi. Kazada yaralanan 2 kişiden birinin sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi.
03.07.2026
12:08
Memur ve emekli zammı belli oldu
Memur ve emekli zammı belli oldu
TÜİK'in haziran ayı enflasyon verilerini açıklamasıyla birlikte memur ve memur emeklilerinin 2026 yılının ikinci yarısında alacağı maaş zammı netleşti. Temmuz ayından itibaren geçerli olacak artış oranı yüzde 13,52 olarak belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın