KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Ocak 2026 Cumartesi
°C

Bingöl Umut Kervanı'ndan 109 aile 257 öğrenciye yardım

Bingöl Umut Kervanı Derneği, ağustos ayında 109 aileye ve 257 öğrenciye 108 bin 890 TL değerinde ayni, nakdi ve kırtasiye yardımında bulundu.

Bingöl Umut Kervanı`ndan 109 aile 257 öğrenciye yardım
04 EYLÜL 2022 PAZAR 18:00
3
1446
0
AA aa

Bingöl Umut Kervanı Derneği), 2022 yılı Ağustos ayına ait faaliyet raporlarını açıkladı.

Yapılan çalışmalarla ilgili yazılı açıklama yapan Bingöl Umut Kervanı Derneği Başkanı Mehmet Tamaç, “2022 yılı Ağustos ayında 14 aileye 12 bin 900 TL değerinde nakdi, 47 aileye 13 bin 240 TL değerinde gıda, 48 aileye 10 bin 560 TL değerinde kırmızı et, 257 öğrenciye 72 bin 190 TL tutarında kırtasiye yardımında bulunduk. Toplamda 109 aileye ve 257 öğrenciye 108 bin 890 TL değerinde yardımlarımızı ulaştırdık” dedi.

SADAKA, SUYUN ATEŞİ SÖNDÜRDÜĞÜ GİBİ GÜNAHLARI YOK EDER

Sadakanın, zaman kısıtlaması gözetilmeksizin her zaman verilebileceğini ifade eden Tamaç, “Bingöl Umut Kervanı Derneği olarak, Ağustos ayında yaptığımız bağış çağrılarına kıymetli halkımız duyarsız kalmayarak bağışlarda bulundular. Bu kapsamda öncelikle kırtasiye yardımı için çağrıda bulunmuştuk. Rabbimiz hayırseverlerden razı olsun. Akabinde nakit, gıda, kırmızı et ve kırtasiye yardımlarımızı tespit ettiğimiz fakir ve muhtaç ailelerimize ulaştırdık. Zengin ve fakir arasında bir köprü görevini görmekteyiz. Ve faaliyetlerimize her gün yeni yeni muhtaç ailelerimizi eklemekteyiz. Tabi bu durum yükümüzü biraz daha ağırlaştırmaktadır. Siz hayırsever kardeşlerimiz sayesinde bu ailelerimizin sıkıntılarını gidermekteyiz. Özellikle bu ay Kırtasiye yardımında çocukların sevinçleri görülmeye değerdi. Bizler de bu mutluluğu hep beraber yaşadık. İnşallah yeni eğitim öğretim sezonunda bu çocuklarımız daha da başarılı olurlar. Faaliyetlerimiz devam etmekte olup yardımlarımız da yapılan bağışlar nispetinde dağıtılmaktadır. Peygamberimiz (sallallahu aleyhi we selem) şöyle buyuruyor: “Bir hurma tanesi de olsa sadaka olarak verin. Çünkü o az da olsa açlığı dindirir ve suyun ateşi söndürdüğü gibi günahları yok eder. (İbni mübarek)” diye buyuruyor. Az demeden çok demeden sizleri de Bingöl Umut Kervanı Derneği'ne bağış yapmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

YARDIMLAŞMA OLDUĞU MÜDDETÇE ZORLUKLAR ASGARİ DÜZEYE İNER

Yardımlaşma ile zengin ile fakir arasındaki uçurumun kapandığını belirten Tamaç, “Yardım yapanla yapılan arasında sevgi ve ülfet doğar. Yardımla topluma kazandırılan insanlar kin, hased, düşmanlık gibi kötü huylardan kurtulur, kimsenin malında gözü olmaz. Hz. Muhammed (s.a.v), müslümanlara yardım edilenin değil, yardım eden kişi olmalarını bildirmiştir. Sıkıntı zamanında müslümanlardan yardım, anlayış ve sevgi görenler, sıkıntılarını atlatınca, alan değil veren kişiler olmaya çalışacaktır. Zekât, sadaka ve diğer maddî yardımlar, müslümanların güçlü olmalarında, birlik ve beraberlik içinde bulunmalarında en büyük etkendir. Yardımlaşma, zenginle fakir, tokla aç arasındaki uçurumu kapatır ve sevgi, saygı bağını kurar. Yardımlaşmanın yaygın olduğu toplumlarda dostluk duyguları güçlü olur. Fakirlik ve bununla gelen dilencilik ortadan kalkar. Unutmamak lazım, yardımlaşma ve dayanışma olduğu müddetçe bütün zorluklar ve sıkıntılar asgari seviyeye iner. Buradan tüm kardeşlerimize teşekkür ediyor, Allah razı olsun diyoruz” şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.01.2026
16:16
İki Yıl Sonra Yeniden Yürüyor
İki Yıl Sonra Yeniden Yürüyor
Bingöl'de otoimmün miyelit hastalığına yakalanan 14 yaşındaki Aziz Enül, Elâzığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde 2 yıl süren yoğun tedavi ve rehabilitasyonun ardından destekli şekilde yürümeye başladı. Türkiye'de sadece birkaç vakada görülen bu nadir hastalık için gerçekleştirilen tedavi süreci başarıyla sonuçlandı.
16.01.2026
15:23
Rojava`ya Yönelik Saldırılara Tepki:
Rojava'ya Yönelik Saldırılara Tepki: 'Sessizlik Bu Suça Ortak Olmaktır'
Demokratik Kurumlar Platformu, Halep'in Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê mahallelerine yönelik saldırıları 'insanlık suçu' olarak nitelendirerek uluslararası topluma sorumluluk çağrısı yaptı. Açıklamada, saldırıların hem Suriye'de hem de bölgede barış arayışlarını sabote ettiği vurgulandı.
16.01.2026
13:59
Bingöl`de 58 Bin Öğrenci Karne Sevinci Yaşadı
Bingöl'de 58 Bin Öğrenci Karne Sevinci Yaşadı
Bingöl'de yarıyıl tatiliyle birlikte 58 bin 201 öğrenci karne sevinci yaşadı. Vali Usta, karne töreni programına katıldığı okulda uluslararası yarışmalarda dereceye giren iki öğrenciye madalya ve hediyelerini de takdim etti.
15.01.2026
22:33
Vali Usta;
Vali Usta; 'Köylerimizde Önemli Hizmetlere İmza Attık'
Bingöl İl Özel İdaresi'nin 2024–2025 Çalışmalarını Değerlendirdiği basın toplantısında Köy yollarından içme suyu projelerine, süt toplama araçlarından doğal yaşam alanına kadar birçok hizmeti anlatan Vali Usta, 2026 yılında köylerde şebekeli su ve atık su çalışmalarının hızlanacağını açıkladı.
15.01.2026
20:43
Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta`dan Bingöl`e Duygusal Veda
Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta'dan Bingöl'e Duygusal Veda
Yalova Valiliğine atanan Vali Ahmet Hamdi Usta, yayımladığı duygu yüklü mesajla Bingöllülere seslendi: 'Bu şehri ve insanını kalbimin en derin yerine koyuyorum. Bu toprakları ve sizleri asla unutmayacağız. Yalova'da sizlere daima açık bir kapınız var.'
15.01.2026
20:18
Hesarek`te Sezon Açılışı Sıkıntılı Başladı
Hesarek'te Sezon Açılışı Sıkıntılı Başladı
Yetersiz yol çalışmaları nedeniyle kayak severler saatlerce yolda mahsur kaldı. Yaşanan sıkıntıların temelinde; kurumlar arası koordinasyon eksikliği, uygun olmayan lastiklere sahip araçların yolu kilitlemesi, kar temizleme çalışmalarının zamanında ve yeterli yapılmaması ve yer yer yalnızca bir araçlık geçiş sağlanması gösteriliyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın