KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Temmuz 2026 Salı
°C

Bingöl Umut Kervanı, Bin 807 aileye umut oldu

Fakir ve muhtaçlar ile zenginler arasında köprü vazifesi gören Bingöl Umut Kervanı Derneği, kentteki yardıma muhtaç insanlara kardeşlik elini uzatmaya devam ediyor. Yardım derneği, Ramazan Ayında (Nisan Ayında) 1.807 aileye 569 bin 805 TL değerinde ayni ve nakdi yardımında bulundu.

Bingöl Umut Kervanı, Bin 807 aileye umut oldu
05 MAYIS 2022 PERŞEMBE 03:18
4
2418
0
AA aa

Türkiye'de ve dünyanın birçok yerinde yaptığı yardımlarla zengin ve fakir arasında hayır köprüsü vazifesi üstlenen Umut Kervanı Vakfı, Ramazan ayında birçok hayırlı faaliyete imza attı. Umut Kervanı Vakfı, yaptığı çeşitli yardımlarla binlerce ailenin ihtiyacını karşıladı.

Yaptığı hayırlı hizmetlerle adını duyuran Umut Kervanı Vakfı Üyesi Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği (Bingöl Umut Kervanı Derneği), 2022 yılı Ramazan Ayına ait faaliyet raporunu kamuoyuyla paylaştı.

Her geçen gün çalışma halkalarını genişleten Bingöl Umut Kervanı Derneği, mazlum ve muhtaçların adeta umudu haline gelerek; yardımlarla muhtaç, kimsesiz, fakir ve yetimlerin ihtiyaçlarını hafifletmenin gayreti içerisinde çalışmalarını yürütüyor.

Fakir ve muhtaçlar ile zenginler arasında köprü vazifesi gören Bingöl Umut Kervanı Derneği, kentteki yardıma muhtaç insanlara kardeşlik elini uzatmaya devam ediyor.

‘Umut Ayı Ramazan' sloganıyla çalışmalarını yürüten Bingöl Umut Kervanı, Ramazan ayında binlerce aileye gıda paketini dağıttı.

Yapılan çalışmalarla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Bingöl Umut Kervanı Derneği Başkanı Mehmet Tamaç, “Ramazan Ayında (Nisan ayında) Bin 329 aileye 332 bin 250 TL değerinde gıda yardımı, 311 aileye 201 bin 795 TL nakit yardımı, 137 aileye 25 bin 290 TL değerinde kırmızı et yardımı, 22 aileye Bin 840 TL değerinde beyaz et yardımı, 2 aileye 5 bin TL değerinde buzdolabı yardımı, 4 aileye 780 TL değerinde kahvaltı yardımı, 1 aileye 350 TL değerinde halı, 1 aileye 2 bin 500 TL değerinde koltuk takımı olmak üzere toplamda 1.807 aileye 569 bin 805 TL yardımda bulunduk. Ayrıca 30 yetim çocuğumuza bayramlık kıyafet aldık” dedi.

130 MAĞDUR AİLEYE HENÜZ ULAŞAMADIK

Ramazan Ayı'nda kazanılan güzel hasletlerin, Ramazan sonrasında sürdürülmesi gerektiğine vurgu yapan Tamaç, şunları söyledi: “Bingöl Umut Kervanı Derneği olarak bir ay boyunca dur durak demeden yaptığımız hayırlı çalışmalarla sevindirdiğimiz mazlumların, yetimlerin, biçarelerin sevincine ortak olmaya çalıştık. Bu çalışmada bizlere maddi manevi destek olan herkesten Allah razı olsun, Allah hayırlarını kabul etsin. Ramazan ayı bitti; yalnız mağdurların, muhtaçların mağduriyeti ve muhtaçlığı bitmedi, devam etmekte ve devam edecektir. Manevi bir atmosfer olan Ramazan ayında kazandığımız güzel hasletleri Ramazan'dan sonra da sürdürmeye devam etmeliyiz. Çünkü kulluk Ramazan'a has bir mesele olmayıp, ölüm gelinceye kadar Allah'ın bizden istediği bir görevdir, bir ödevdir. Ramazan ayı boyunca bizlere mağduriyetini iletip başvuru formu dolduran 130 civarı mağdurun henüz tespitine gitmeye dahi fırsatımız olmadı. İnşallah bayram sonrası bu kardeşlerimizin de durum tespitlerini yapıp kendileri hakkında elimizden gelen desteği ve yardımı sunmaya çalışacağız. Yaşadığımız şu dünyada imtihan olunduğumuzun bilinciyle yaşarsak, ahiretimizi unutmayıp amellerimizi ona göre yaparsak hem burada hem de baki olan ahiret hayatında kendimiz için güzel bir hayat hazırlamış oluruz. Rabbim yapılan tüm hayırları kabul eylesin iki dünya azığı eylesin.”

“EN AKTİF ŞEKİLDE YETİMLERE VE MUHTAÇLARA ULAŞMAYA ÇALIŞTIK”

Bingöl merkez ve İlçelerde çalışma yürüttüklerini kaydeden Tamaç, “Bildiğiniz üzere Bingöl Umut Kervanı Derneği olarak kurulduğumuz günden bu güne en aktif şekilde yetimlere ve muhtaçlara ulaşmaya çalıştık. Hayırseverlerin sadaka, infak, bağış ve zekatlarını yetim ve muhtaçlara ulaştırdık. Bingöl'de 16 mahallemizde tespit ettiğimiz yüzlerce ailemize gıda kolisi ulaştırdık. Bingöl Umut Kervanı Derneği ailesi olarak bizler elimizden geldikçe çalışmalarımıza hız vermekteyiz. Dernek olarak dört koldan çalışmalar yürütmekteyiz. Hayırseverler ile fakir aileler arasında köprü vazifesi görmeye devam ediyoruz. Bingöl merkez ve köyleri ile Genç, Solhan ve Karlıova İlçelerimizde çalışmalar yürüttük. Elimizdeki imkanlar ölçüsünde bir yandan ekonomik süreçten etkilenen vatandaşlarımıza, diğer yandan da ihtiyaç sahibi olanlara yardımcı olmaya gayret gösterdik. Bizler elimizden geldikçe bu kutlu yolda çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

“YILIN 12 AYI YARDIM EDEN OLALIM”

Yıl içerisinde 12 ay boyunca sürekli olarak tespit edilen mağdur ailelere ulaşmaya çalıştıklarını dile getiren Tamaç, “Malından mülkünden fakirlere ve yoksullara yardım etmek ihsandır. Bizler Bingöl Umut Kervanı Derneği çalışanları üyeleri ve gönüllü üyelerimiz ile teşriki mesai yaparak. Mübarek Ramazan ayında gelen yardımlar oranında ihtiyaç sahibi ailelere yardımları ulaştırdık. Bizler elimizden geldikçe hayırsever vatandaşlarımızın yardımları ile tespit ettiğimiz fakir, mağdur, dul, yetim ve muhtaç ailelere ayni ve nakdi yardımlarda bulunduk. İnanıyoruz ki bu gemide kaptanıyla, tayfasıyla hepimiz bu gemiyi sağlıklı ve huzurlu olarak karaya oturtma çabasındayız. Bunun için sadece Ramazan ayında değil, üç aylarda değil, yılın on iki ayında Peygamber (s.a.v)'i bir ahlak olan muhtaç insanlara yardım edinmeyi kendimize ve ailemize veren el olmayı her daim telkin etmeliyiz. Bu çalışmalarda emeği geçen herkesten Allah razı olsun” şeklinde konuştu.

Tamaç, son olarak kendilerine ulaşmak isteyen hayırseverler için iletişim bilgilerini şu şekilde paylaştı:

“İrtibat Telefon: 0545 221 87 48 / 0426 214 69 70

Yeşilyurt Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi İş gören Otomotiv Apt. B/Blok No:22/14 BİNGÖL   

Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş

IBAN: TR27 0020 6001 8702 0340 7500 01

Hesap No: 2034075-1 TL Hesabı”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
13.07.2026
14:09
Şerafettin Yaylası`nda bir gece... Vali Çelik, göçerlerin sofrasına, ateşine ve türküsüne ortak oldu
Şerafettin Yaylası'nda bir gece... Vali Çelik, göçerlerin sofrasına, ateşine ve türküsüne ortak oldu
Bingöl'de yıllar sonra yeniden huzurun sesiyle yankılanan Şerafettin Yaylası, bu kez sıra dışı bir misafiri ağırladı. Vali Cahit Çelik, protokolü geride bırakıp göçerlerin çadırına konuk oldu; ateş başında sohbet etti, dengbejleri dinledi, koyun kırptı, buz gibi dere suyunda yürüdü ve geceyi yaylada geçirdi.
13.07.2026
13:33
Muhtar Dinler;
Muhtar Dinler; 'Mağduriyetler giderilmeden yeni projeye onay verilmemeli'
Bingöl'ün Solhan ilçesi Kale Köyü Muhtarı Selim Dinler, ÇED sürecinde sunulmak üzere hazırladığı dilekçede, Yukarı Kaleköy Barajı ve HES Yardımcı Kaynak GES Projesi'ne köy halkı adına itiraz ettiklerini açıkladı. Dinler, önceki projelerden kaynaklanan mağduriyetler giderilmeden yeni projeye onay verilmemesini istedi.
13.07.2026
13:19
Başsavcı Akın görevine başladı
Başsavcı Akın görevine başladı
HSK'nın 2026 Yaz Kararnamesi ile Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanan Uğur Akın, bugün itibarıyla görevine başladı. Akın'ın göreve başlamasıyla Bingöl Adliyesi'nde yeni dönem resmen başladı.
13.07.2026
13:08
Bingöl`de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü yakalandı
Bingöl'de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü yakalandı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yürüttüğü çalışmalarda, çeşitli suçlardan haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 kişi yakalanarak cezaevine gönderildi. Operasyonlarda uyuşturucu madde ve silah da ele geçirildi.
13.07.2026
01:50
Bingöl`e Yeni Sosyal Hizmet Merkezi İçin İhaleye Çıkılıyor
Bingöl'e Yeni Sosyal Hizmet Merkezi İçin İhaleye Çıkılıyor
Bingöl'de Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde yapılacak Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü binası ve Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) binası için yapım ihalesi gerçekleştirilecek.
13.07.2026
01:49
Bingöl`deki Spor Tesislerinde Yangın Güvenliği Güçlendirilecek
Bingöl'deki Spor Tesislerinde Yangın Güvenliği Güçlendirilecek
Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, bağlı tesislerde yangın güvenliğinin güçlendirilmesi amacıyla yangın alarm sistemlerinin bakım, onarım ve kurulum işi için ihaleye çıkıyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın