KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Mayıs 2026 Pazar
°C

Bingöl, sütaş'ı bekliyor

Bingöl halkı, Bingöl'de tesis kurmayı planlayan SÜTAŞ'ı dört gözle bekliyor.

Bingöl, sütaş`ı bekliyor
21 ŞUBAT 2011 PAZARTESİ 08:58
0
5337
2
AA aa

Yakın bir tarihte Aksaray'da, 700 kişinin istihdam edildiği bir tesisi kuran ve günlük 600 ton kapasiteyle çalışan SÜTAŞ, ikinci yatırımını Bingöl'e yapmayı planlıyor.

SÜTAŞ Destek Hizmetleri Müdürü Hemşerimiz Çetin Atalan'ın girişimleri, Devlet Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz'ın da destekleri sonucu, Bingöl'e yatırım yapmayı planlayan SÜTAŞ Yönetim Kurulu, geçtiğimiz aylarda Bingöl'e gelerek tahsis edilmesi planlanan yer için incelemelerde bulunmuştu.

Yapılan incelemelerin basına yansımasıyla birlikte Bingöl'de hayvancılığın tekrar canlanması ümidi, Bingöl halkını heyecanlandırmaya başladı.

SÜTAŞ'ın Bingöl'de tesis kurması için Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl Milletvekilleri ve Vali Mustafa Hakan Güvençer yoğun gayretler sarf ediyor.

SÜTAŞ'ın Bingöl'de tesis kurmasıyla birlikte her köylüye 50 büyükbaş süt ineği verilecek. Süt ineklerinin yem ve bakımları da SÜTAŞ tarafından sağlanacak. Tek şart, 7 yıl boyunca elde edilen sütün para karşılığı fabrikaya verilmesi. Bu şart yerine getirildiği taktirde her köylü 7 yıl sonrasında 50 büyükbaş hayvanın sahibi olacak. Ayrıca tesislerde 500 kişi sigortalı çalıştırılacak. Hedef, bin 200 kişinin istihdam edilmesi.

Hayvancılık yeniden canlanacak
Konu ile ilgili görüştüğümüz Bingöl Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Doğan Koç, SÜTAŞ'ın Bingöl'de gerek tarım ve hayvancılığın gelişmesi, gerekse istihdamın arttırılması konusunda çok büyük katkılar sağlayacağını ifade etti.

Bingöl halkının SÜTAŞ'ı dört gözle beklediğini söyleyen Bingöl Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Koç, SÜTAŞ'ın Bingöl'de tesis kurmasıyla birlikte ekonomik kalkınmanın gerçekleşeceğini belirtti.

“SÜTAŞ'ın Bingöl'e gelmesi sadece Bingöl'ü etkilemez, diğer illeri de etkiler” diyen Koç, SÜTAŞ'ın gelmesi ile birlikte hayvan yetiştiriciliğinde canlanma olacağını vurgulayarak, “SÜTAŞ'ın gelmesi ile birlikte ilimizde ekonomik refah seviyesi artacak. Bu şekilde insanlarımız sosyal yardımlaşmadan ve Yeşil Karttan yüzde 100 kurtulacak. Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz'ın bu konuda hassasiyetini bildiğimiz için bu konunun daha da yakından takip edilmesini istiyoruz” dedi.

SÜTAŞ'ın Bingöl'de tesis kurmasıyla birlikte Bingöl'ün çehresinin değişeceğine dikkat çeken Koç, bu konuda herkesin hassasiyet göstermesini isteyerek, “SÜTAŞ Bingöl'e gelmediği takdirde DAP projeleri büyük bir sekteye uğrayacak. Çünkü süt satılmadan Bingöl'de hayvancılık yapılması mümkün değildir. Bu konudan dolayı SÜTAŞ'ın Bingöl'e gelmesini istiyoruz. Sağduyulu yaklaşımdan dolayı SÜTAŞ yetkililerine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.


Bu yatırım Bingöl'ü ihya eder
Alınan bilgilere göre; Bingöl'de kurulması planlanan entegre tesisin bir benzeri yakın tarihte Aksaray ilinde kuruldu. 700 kişinin istihdam edildiği SÜTAŞ Aksaray Tesisleri, şu anda günlük 600 ton kapasiteyle çalışıyor. Buradaki tesis için gerekli olan süt ise Çankırı, Konya ve diğer civar il ve ilçelerden temin ediliyor.

Bingöl'de kurulması planlanan tesisin günlük kapasitesi ise bin 500 ton civarında olacak; ancak bu ihtiyacın karşılanması çok güç olduğundan ilk etapta günlük ortalama 500 ton kapasiteyle çalışılacak. İlk etapta yaklaşık 500 kişi sigortalı olarak istihdam edilecek. Hedef, birkaç yıl içinde çalışan sayısının bin 200'e ulaştırılması yönünde. Burada üretilen süt ve süt ürünleri hem bölgeye hem de Asya ülkelerine gönderilerek satışa sunulacak. Süt temini ise Bingöl genelindeki tüm yerleşim birimleri ile Karakoçan ve Muş illerinden sağlanacak.
Çalışma sistemi ise şöyle; belirlenen sayıda her köylüye 50 adet süt ineği verilecek. Köylü, 7 yıl süreyle besleyeceği hayvanların sütünü yine para karşılığı SÜTAŞ'a satacak. Hayvan barınağı konusunda da destek sunan SÜTAŞ, hayvanların bakımı ve yem ihtiyaçlarını karşılayacak. Köylü sadece 7 yıl süreyle hayvanlara bakacağını taahhüt edecek. Belirtilen süre sonunda hem barınaklar, hem de hayvanlar köylüye hibe edilecek. En son teknoloji kullanılarak süt ürünleri üretimi ve sağımı gerçekleştirilecek.

 


 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
hülya inal akbay (@Misafir_6341)
26 Eylül 2011 Pazartesi 12:11
başvurularınız nasıl yapılıyor ben gıda teknolojisi mezunuyum. daha önce süt ve süt ürünlerinde çalıştım
şerafettin kaynun (@Misafir_1930)
21 Şubat 2011 Pazartesi 11:25
alah hayırlı etsin olacak inşaalah
16.05.2026
21:02
Otobüs bileti 12 saat kalana kadar iade edilebilecek
Otobüs bileti 12 saat kalana kadar iade edilebilecek
Şehirler arası otobüslerde, hareket saatine 12 saat kalana kadar tam ücret iadesi yapılmasını zorunlu hale getirdiklerini bildiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 'Kuralsız ve kayıt dışı taşımacılığın önüne geçmek amacıyla kademeli ceza sistemini devreye alıyoruz.' dedi.
16.05.2026
20:28
Bingöl`de
Bingöl'de 'Barış' Yürüyüşünde Karşılıklı Sloganlar
DEM Parti'nin Bingöl'de düzenlediği 'Barış İçin Adım At' yürüyüşünde bir yanda 'barış' mesajları verilirken, diğer yanda Türk bayrağı açan MİGAZİDER üyeleri 'Kahrolsun PKK' sloganları attı. Kent Meydanı'nda yaşanan karşılıklı sloganlar nedeniyle polis geniş güvenlik önlemi aldı.
16.05.2026
15:34
Bingöl Merkezli Organize Suç Örgütü Operasyonu: 18 Tutuklama
Bingöl Merkezli Organize Suç Örgütü Operasyonu: 18 Tutuklama
Bingöl merkezli 4 ilde organize suç örgütüne yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerden 7'si tutuklandı. Soruşturma kapsamında daha önce tutuklananlarla birlikte toplam tutuklu sayısı 18'e yükseldi.
16.05.2026
15:33
Bingöl`de `Masa Tenisi Bal Turnuvası` Heyecanı Başlıyor
Bingöl'de 'Masa Tenisi Bal Turnuvası' Heyecanı Başlıyor
Bingöl'de masa tenisi tutkunlarını bir araya getirecek 'Bingöl Masa Tenisi Bal Turnuvası' için geri sayım başladı. Karşıyaka Spor Salonu'nda düzenlenecek turnuvada dereceye giren sporcuların ödülleri ise 'karakovan balı' olacak.
16.05.2026
15:32
Bingöl`de Karla Mücadele Mayıs Ayında da Devam Ediyor
Bingöl'de Karla Mücadele Mayıs Ayında da Devam Ediyor
Bingöl'de etkisini sürdüren yoğun kar yağışı nedeniyle yüksek rakımlı bölgelerde karla mücadele çalışmaları mayıs ayında da devam ediyor. İl Özel İdaresi ekipleri, ulaşıma kapanan köy ve mezra yollarını yeniden açmak için yoğun mesai harcıyor.
16.05.2026
15:24
CHP`li Türeli:
CHP'li Türeli: 'Çiftçi Desteklenmeli'
CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, Dünya Çiftçiler Günü kapsamında Bingöl Ziraat Odası'nı ziyaret etti. Türeli, tarım ve hayvancılığın stratejik bir alan olduğunu belirterek, çiftçilerin desteklenmesi ve ithalatın azaltılması gerektiğini söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın