‘Bacasız Fabrika' örneklemesinin en güçlü emsallerinden biri olarak öne çıkan Bingöl Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, teorik eğitimin yanı sıra uygulamalı eğitimle de öğrencilerini geleceğe hazırlıyor.
Atölyelerin sanayi işletmelerini andırdığı okulda teorik bilgilerini uygulamalı eğitimle pekiştirerek ustalaşan öğrencilerin yanı sıra bu uygulamalarla öğretmenler de bilgilerini güncelleme ve yenilikleri hayata geçirme fırsatını buluyor. Resmî kurumların siparişlerinin de karşılandığı atölyelerde hummalı çalışan öğretmen ve öğrenciler, döner sermaye modeliyle ekonomik bakımdan da kazançlı çıkıyorlar.
Çalışan da sipariş veren de kazanıyor!
Döner sermaye modeli, öğrencilere önemli avantajlar sunuyor. Öğrenciler, bu işletme içinde kazandıkları becerileri pekiştirme fırsatı bulurken, meslekî açıdan gelişmelerine olanak tanıyor. Kendilerine olan güvenlerini artırarak, iş hayatına daha donanımlı bir şekilde adım atıyorlar. Aynı zamanda, maddi gelir elde ederek aile bütçelerine de katkı sağlama imkânı sunuyorlar.
Okul bünyesinde çalışan öğretmenler, döner sermaye işletmesi içinde kendilerini yenileyebilme ve meslekî olarak geliştirebilme fırsatı buluyorlar. Bu sayede, yeni üretim tekniklerini ve teknolojilerini takip etme imkânına sahip olurlar.
Resmî kurumlar ise ihale süreçlerinden bağımsız okul ile protokol imzalayarak döner sermayeli işletmelere sipariş verebiliyor.
Firmalar, meslek liseleri ile iş birliği yaparak kendi işlerinin niteliğini artırabilir. İş birliği, firma için stajyer ve ara eleman bulma sıkıntısını giderirken, sektörlerinde farklılık yaratmalarına ve rekabet üstünlüğü elde etmelerine yardımcı olabilir.