KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Ocak 2026 Pazar
°C

Bingöl İHH'dan Filistin'e gıda yardımı

Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), Filistin'in Gazze şehrine gıda yardımında bulundu.

Bingöl İHH`dan Filistin`e gıda yardımı
18 HAZİRAN 2021 CUMA 15:34
5
1447
0
AA aa

2006 yılından bu yana İsrail'in ablukası altında bulunan Gazze Şeridi'nde insani kriz devam ediyor. Sistematik bir soykırıma tabi tutulan Gazze'de yaşam hala dışarıdan gelecek insani yardım malzemeleri ile sürdürülüyor.

İşgalci İsrail'in saldırıları nedeniyle Filistin ve özellikle Gazze'de yaşayan insanlar çok zor zamanlardan geçiyor. Terör devleti İsrail; evleri, binaları, hükümet binalarını, yolları, tarım arazilerini, hastaneleri, ibadet yerlerini, sivil toplum kuruluşlarını, basın binalarını, elektrik ve kanalizasyon altyapısını hedef aldı. Saldırılar sonucu altyapı büyük hasar aldı. Bölgede elektrik ve su kesintileri yaşanıyor. Hastanelerde elektrik problemlerinden dolayı yaralıların ve hastanelerin tedavisinde büyük problem yaşanıyor. Gazze'deki hastane ve sağlık merkezlerinin ilaç ve tıbbi malzemeye ihtiyacı var. Ayrıca yaşanan kriz sebebiyle acil olarak gıda, su ve elektrik için yakıt desteği gerekiyor. İHH, Filistin'de artan saldırılar sonucu desteğe ihtiyaç duyan Filistinliler için “Gazze'ye Umut Ol” acil yardım kampanyası başlattı.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı'nın, siyonist işgalciler tarafından havadan ve karadan saldırıya uğrayan Filistin için ayni, nakdi ve ilaç yardımı çağrısına, Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH)'dan destek geldi. Bingöl İHH Derneği,  Gazze'de gıda yardımında bulundu.

Konu ile ilgili gazetecilere açıklama yapan Bingöl İHH Derneği Başkanı Muhittin Gili,Filistin'de yaşanan insanlık dramı sonrası çalışmalara hız verdiklerini kaydederek, “Terör devleti İsrail'in Filistin'e havadan ve karadan yaptığı saldırı sonrası İHH olarak ‘Gazze'ye, Kudüs'e Umut Ol' kampanyası başlatmıştık. Yaptığımız çalışmalar sonrası ‘Kudüs'ün Kılıcı' savaşı sonrası Gazze'de savaştan etkilenen ve evleri yıkılan kardeşlerimize gıda yardımında bulunduk. Yardımlarımızı, Gazze halkının yanlarında olduğumuzu hissettirmek, kardeşlik ruhunu ayakta tutmak, kardeşlerimizin yüklerini hafifletmek ve kısmen de olsa onların ekonomik durumlarına destek olmak amacıyla gerçekleştirdik. Hayırseverlerimizin destekleri ile bu faaliyetlerimizi sürdürmeyi planlıyoruz. İşgalci İsrail'in saldırıları sonucu zor durumda olan Gazze halkını yalnız bırakmayalım. Kampanyamız devam ediyor” diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.01.2026
21:32
Bingöl`de otomobil domuz sürüsüne çarptı: 3 yaralı
Bingöl'de otomobil domuz sürüsüne çarptı: 3 yaralı
Yaralılar, ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Güvenlik güçleri kazayla ilgili inceleme yaptı.
17.01.2026
21:23
Bingöl`de 14 aranan şahıs yakalandı
Bingöl'de 14 aranan şahıs yakalandı
Bingöl'de bir hafta içerisinde, hakkında arama kaydı bulunan 14 şüpheli yakalandı.
17.01.2026
21:11
Bingöl`de UMKE`den zorlu kış şartlarında hayat kurtaran müdahale
Bingöl'de UMKE'den zorlu kış şartlarında hayat kurtaran müdahale
Bingöl'de etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle kara yolu ulaşımının sağlanamadığı bölgede, UMKE ekipleri zorlu kış şartlarında bir hastaya ulaşarak sağlık ekiplerine teslim etti.
17.01.2026
20:52
Bingöl Hacılar`da Otobüs ile Tır Çarpıştı: 3 Yaralı
Bingöl Hacılar'da Otobüs ile Tır Çarpıştı: 3 Yaralı
Bingöl–Erzurum karayolu Hacılar Köyü mevkiinde otobüs ile tırın çarpışması sonucu yaralanan 3 kişi hastaneye kaldırıldı. Jandarma ekipleri olay yerinde inceleme yaparken yetkililer sürücüleri buzlanmaya karşı uyardı.
16.01.2026
16:16
İki Yıl Sonra Yeniden Yürüyor
İki Yıl Sonra Yeniden Yürüyor
Bingöl'de otoimmün miyelit hastalığına yakalanan 14 yaşındaki Aziz Enül, Elâzığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde 2 yıl süren yoğun tedavi ve rehabilitasyonun ardından destekli şekilde yürümeye başladı. Türkiye'de sadece birkaç vakada görülen bu nadir hastalık için gerçekleştirilen tedavi süreci başarıyla sonuçlandı.
16.01.2026
15:23
Rojava`ya Yönelik Saldırılara Tepki:
Rojava'ya Yönelik Saldırılara Tepki: 'Sessizlik Bu Suça Ortak Olmaktır'
Demokratik Kurumlar Platformu, Halep'in Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê mahallelerine yönelik saldırıları 'insanlık suçu' olarak nitelendirerek uluslararası topluma sorumluluk çağrısı yaptı. Açıklamada, saldırıların hem Suriye'de hem de bölgede barış arayışlarını sabote ettiği vurgulandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın