Gazetecilerle açıklamalarda bulunan Tekin, göreve başladığı günden bu yana Bingöl halkına en iyi bir şekilde sağlık hizmetini verme gayretinde olduklarını ifade etti.
Hastanelerde görev yapan tüm sağlık personeline vatandaşlarla daha iyi bir şekilde diyaloga girmeleri için iletişim seminerleri vereceklerini belirten Tekin, verilecek olan iletişim seminerleri ile birlikte sağlık personeli ile halk arasında diyalog sorununu çözmeyi hedeflediklerini kaydederek, “Sağlık alanında vatandaşla ve doktorla olan sorunların aşılması için iletişim seminerleri düzenleyeceğiz. Bu tür seminerlerin gerçekleşmesi için İl Sağlık Müdürlüğü olarak çalışmalarımız başlamış durumdadır. Bu şekilde vatandaş ve doktor arasında olan sorunları da aşmış olacağız. Vatandaştan bize gelen her şikayet için mutlaka soruşturma başlattık. Bingöl'de yaşadığım müddetçe herkes benim annem, babam ve kardeşimdir. Amacımız eksik olan durumları düzeltip, Bingöl halkına en iyi bir şekilde hizmet vermektir” ifadelerini kullandı.
5 Temmuz itibariyle Aile Hekimliği uygulamasına geçildiğini hatırlatan Tekin, bu uygulamayla birlikte sağlık ocaklarının Aile Sağlığı Merkezi'ne dönüştürüldüğünü ifade ederek, Bingöl genelinde 73 hekimin, aile hekimi olarak görev yapacağı belirtti.
73 pozisyonda Aile Hekimi ile birlikte aile sağlığı personelinin de görev yapacağını söyleyen Tekin, Aile Hekimliği uygulamasına geçildiği ilk günlerde sıkıntıların oluştuğunu ancak yapılan çalışmalarla birlikte bu sıkıntıları çözdüklerini kaydetti.
Aile Hekimliği uygulaması ile birlikte sağlık istatistiklerinin de iyi bir şekilde tutulacağını söyleyen Tekin, “Geçilecek uygulama ile birlikte vatandaşlarımıza sağlık hizmeti aksatılmadığı gibi sağlık avantajlarında da artmış oldu. Çünkü daha önce 38 poliklinik vardı. Şuan ise bu poliklinik sayısı 73'e çıkarıldı. Aile Hekimliği'ne kayıtlarını yapmayan vatandaşlarımız Aile Hekimlerine TC kimlik numaraları ile kayıt yaptırabilirler.
Aile Hekimliği'ne kayıt yaptırmayan vatandaşlarımız sağlık hizmetinden yararlanmayacaklar. Bu nedenle vatandaşlarımız mutlaka kayıt olsunlar. Aile Hekimliği uygulaması ile birlikte hizmet alanını genişletmiş olduk. Bingöl Devlet Hastanesi Acil bölümünü olabildiğince güçlendirmeye çalıştık. Yenişehir ek binasında ise, sağlık personeli tarafından enjeksiyon ve pansuman nöbeti tutulacak. Öte yandan, Devlet Hastanesi'ne bağlı Yenişehir ek binada halen uygulanmakta olan mesai dışı poliklinik uygulaması 16.00–24.00 saatleri arasında yürürlükte olacak. Bütün doktorlar kendilerine bağlı olan nüfusun sağlık taramasını yapmakla mükelleftir. Vatandaşlarımız doktora gitmeseler dahi doktorlar kendilerine bağlı nüfusu yılda en az bir kez sağlık taraması yapmakla zorunludur. Daha önce köylerimize doktor uğramaz iken, bugün ise geçilen uygulamayla birlikte doktorlarımız köylerde hizmet veriyor” diye konuştu.