KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Temmuz 2026 Cumartesi
°C

Bingöl Belediyesi 7 adet saha yapacak

Bingöl Belediyesi, Spor Toto Teşkilatı Başkanlığı desteğiyle 7 adet basketbol-voleybol sahasının yapımına başladı.

Bingöl Belediyesi 7 adet saha yapacak
31 AĞUSTOS 2022 ÇARŞAMBA 17:10
13
4181
6
AA aa

Bingöl'de 7 adet basketbol-voleybol sahasının yapımına başlandı. Spor Toto Teşkilatı Başkanlığı, 7 adet basketbol-voleybol sahasının yapımı için Bingöl Belediyesine 1 milyon 400 bin TL hibe desteği sağladı.

NERELERDE YAPILACAK?

Konuya ilişkin Bingöl Belediyesi sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda, “Gençlerimize sosyal ve sportif alanlar açmak için adet semt sahası yapımına başladık. Devam eden çalışma alanları; Kültür Mahallesi, Turgut Özal Ort. Bahçesi, Bingöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Belediye Mesire Alanı, Ilıcalar Beldesi” denildi.

1 MİLYON 400 BİN TL HİBE VERİLDİ

7 adet basketbol-voleybol sahasının yapım işiyle ilgili Bingöl Belediyesi Meclisinden alınan kararda şu ifadeler yer almıştı:

“Belediyemiz ile Spor Toto Teşkilatı Başkanlığı ile 05.04.2021 tarihinde yapılan Reklam Sözleşmesine istinaden mahal listesinde yerleri belirtilen alanlarda proje ve teknik şartnamelerine göre 7 adet Basketbol-Voleybol sahası yapılması için Spor Toto Teşkilatı Başkanlığı tarafından belediyemize 1.400.000,00 TL hibe verilmiştir. Söz konusu Basketbol-Voleybol sahalarının 1 Adedinin İlimiz Merkez Ilıcalar beldesinde yapılması amacıyla Ilıcalar Belediyesi tarafından belediyemize yazılı talepte bulunmuştur. 5393 sayılı Belediye Kanununun Belediye Meclisinin görev ve yetkililerini belirleyen 18.maddesinin (p) bendinde, Yurt içindeki ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın izniyle yurt dışındaki belediyeler ve mahallî idare birlikleriyle karşılıklı iş birliği yapılmasına; kardeş kent ilişkileri kurulmasına; ekonomik ve sosyal ilişkileri geliştirmek amacıyla kültür, sanat ve spor gibi alanlarda faaliyet ve projeler gerçekleştirilmesine; bu çerçevede arsa, bina ve benzeri tesisleri yapma, yaptırma, kiralama veya tahsis etmeye karar vermek hükmü bulunmaktadır. Buna göre; söz konusu beldemizin kaplıcalar ve turistik tesislerinden dolayı özellikle yaz aylarında yoğun bir misafir ağırlayan belde olması nedeniyle vatandaşlarımız ve öğrencilerimizin spor aktiviteleri yapmaları göz önünde bulundurularak 5393 sayılı Belediye Kanununun 18.maddesinin (p) bendi hükümlerine göre 1 adet Voleybol-Basketbol sahalarının İlimiz Merkez Ilıcalar beldesi belediyesi sınırları içerisinde Belediye Başkanı tarafından belirlenecek mahalde yaptırılmasına 5393 sayılı Belediyeler kanununun 18. maddesinin (p) bendi gereğince oy birliği ile karar verildi.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95219)
03 Eylül 2022 Cumartesi 04:07
Yeşilyurt gerçekten güveçliye bağlansın İstiklal sokak askeri alana yapılsın basketbol futbol sahaları yeter bu zülüm bitsin artık çoçuklar yolda oynamasın
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95198)
02 Eylül 2022 Cuma 11:03
Bahçelievlere zaten birşey yok
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95178)
01 Eylül 2022 Perşembe 20:31
Başkan neden yeşilyurt, mazra , yeni mahalle içinde bir şeyler yapmıyorsun yarın seçim gelir sende gelir bizlerden bir şeyler istersin.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95177)
01 Eylül 2022 Perşembe 13:16
lütfen sizden rica ediyoruz yeşilyurt mahhalesine yapmayınız.zira mahalleli olarak güveçli köyüne bağlanmak istiyoruz.oranın sosyal alanları daha çok imkanları elverişli sokak çeşmelerinden su akıyor spordan sonra yüzümüzü yıkamak için.en kısa sürede lütfen bizi köy statüsüne koyun saygılardilekçe olarak kabul edin lütfen
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95161)
31 Ağustos 2022 Çarşamba 21:58
Volkan Aybek söz verdiniz ama sözünüzü tutmadınız. 2 hafta oldu Rabia parkının basketbol sahası onarılmadı. Buradan yapacağız deyip yapmamanız gerçekten üzücü ve ayıp. İyi günler.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95156)
31 Ağustos 2022 Çarşamba 18:08
Sayın başkan bundan emin olun Bingoluler eski Bingöl'ü değil. Bingöllüler çok geziyorlar. Tüm Türkiye de en kötü Yol, kaldırım, çok basit parklar ve imar Ne yazıkki Bingölde. Böyle adı kilit parkeler hem yollara hem kaldırımlara yakışmıyor.
11.07.2026
02:25
Uzman erbaşlar ve kamu personel alımında yeni dönem
Uzman erbaşlar ve kamu personel alımında yeni dönem
Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni düzenlemeyle uzman erbaşların sicil sistemi yeniden şekillendirilirken, bazı kamu kadrolarına 40 yaşına kadar personel alımının önü açıldı. Kanunda fiziki yeterlilik, sözlü sınav ve askerlik hizmetine ilişkin önemli değişiklikler de yer aldı.
10.07.2026
23:13
Kiğı`yı yasa boğan ölüm! Lise öğrencisi yaşamını yitirdi
Kiğı'yı yasa boğan ölüm! Lise öğrencisi yaşamını yitirdi
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde serinlemek için girdiği çayda boğulan 15 yaşındaki Ali Kemal Övet, yaşamını yitirdi. Olay ilçede büyük üzüntüye neden oldu.
10.07.2026
23:11
Bingöl Kent Konseyi İkinci Dönem Seçimi tamamlandı
Bingöl Kent Konseyi İkinci Dönem Seçimi tamamlandı
Bingöl Kent Konseyi 2. Dönem Seçimli Genel Kurulu'nda tek aday olarak seçime giren Yunus Kuyuldar, üyelerin oy birliğiyle Kent Konseyi Başkanlığına seçildi. Genel kurulda ayrıca 18 kişilik yeni Yürütme Kurulu da belirlendi.
10.07.2026
23:10
HÜDA PAR`dan Genç`e Halkbank şubesi çağrısı
HÜDA PAR'dan Genç'e Halkbank şubesi çağrısı
HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Yusuf Doğru, sosyal yardım, yaşlı ve engelli aylıklarının Halkbank üzerinden ödenmeye başlanmasının ardından Genç ilçesinde yaşanan mağduriyetlere dikkat çekerek, ilçeye Halkbank şubesi açılması çağrısında bulundu.
10.07.2026
11:53
Zazaca`ya katkı sunan öğrencilere anlamlı teşekkür
Zazaca'ya katkı sunan öğrencilere anlamlı teşekkür
Genç ilçesinde Zazaca öğretmeni İsmail Yıldız öncülüğünde kurulan ve 'Tij' adlı kliple beğeni toplayan Grup Estare öğrencileri, Genç Murat Etüt Merkezi'nde düzenlenen programda ağırlandı. Öğrencilere Zazaca'nın yaşatılmasına sundukları katkılardan dolayı çeşitli hediyeler takdim edilirken, pasta kesilerek başarıları kutlandı.
10.07.2026
11:52
Bingöl`de 115 milyon liralık İŞGEM yatırımı için imzalar atıldı
Bingöl'de 115 milyon liralık İŞGEM yatırımı için imzalar atıldı
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Çalışan ve Üreten Gençler Programı kapsamında Bingöl'de hayata geçirilecek İŞGEM 2. Etap Projesi için protokol imzalandı. Yaklaşık 115 milyon lira bütçeli projeyle kente 13 yeni üretim atölyesi kazandırılması ve istihdamın artırılması hedefleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın