KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Eylül 2026 Pazartesi
°C

Bingöl Balına 'Gold Bal' ödülü

İngiltere'de, 24 farklı ülkeden toplamda yüzden fazla bal üreticilerinin katıldığı yarışmada Bingöl Çapakçur Bal, 'Gold Bal' kategorisinde yer alarak altın madalya kazandı.

Bingöl Balına `Gold Bal` ödülü
02 AĞUSTOS 2022 SALI 19:32
34
6288
4
AA aa

Balın Bingöl'de kurumsal çalışmalarını yürütüp ülke genelinde adının duyurulmasına öncülük eden Bingöl Çapakçur Bal, bu kez İngiltere'den ödül aldı.

Dünya genelinden bal üreticilerinin katıldığı yarışmada, ürünler jüri tarafından kalite, koku, doku ve lezzet kriterlerine göre değerlendirildi. Ödüller, yapılan değerlendirmeler sonucunda alınan puanlamalara göre verildi. 24 farklı ülkeden toplamda yüzden fazla bal üreticilerinin katıldığı yarışmada Bingöl Çapakçur Bal, Gold Balı kategorisinde yer alarak, altın madalya kazandı.

ÜZER “HEDEFİMİZ BİNGÖL BALINI ULUSLARARASI DÜZEYDE DUYURMAK”

Ürünlerinin altın madalyaya layık görülmesinin kendileri için büyük bir onur kaynağı olduğunu belirten Çapakçur Bal firmasının yetkilisi Fikri Üzer, konuyla ilgili şu açıklamada bulundu:

"Bingöl'de çok kaliteli balların olmasına rağmen, kurumsal bir çatı olmadığından bunun pazarlaması yapılamıyordu. Bu açığın farkındaydık ve çalışmalarımızı o yönde sürdürdük. Her geçen gün kurumsallaşmanın adımlarını attık. Ve Bingöl'deki kaliteli balları bünyemizde toplamaya başladık. 2017 yılında dünya ikincisi olduktan sonra Bingöl'ün adı daha çok duyulmaya başlandı. O ödülden sonra neredeyse tüm illerimizden bal siparişlerini almaya başladık. Daha sonra Beri Şirketler gurubu ile birleştikten sonra kurumsallığımızın son adımını da atmış olduk. Bu birleşmeden sonra Bingöl Üniversitesi ile ortak çalışmaya başladık. Bu sayede Üniversitenin laboratuvarından faydalanarak kaliteli balları bünyemize kazandırdık. Geçen yıl Bingöl Üniversitesinin düzenlediği Bal Yarışmasında da Bingöl Birincisi olmuştuk. Geçtiğimiz günlerde ise İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen bal yarışmada 85 ila 95 arasında puan alan balımız GOLD kategorisinde altın madalya kazandı. Bu başarımızı sürdürmek için daha çok çalışıyoruz. Ve amacımız Bingöl Balı'nı uluslararası düzeyde tanıtmaktır."

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_94478)
03 Ağustos 2022 Çarşamba 23:59
Çapakçur Bal' ı ve temsilcisi/sahibi Fikri Beyi tebrik eder, başarılarının devamını dilerim. Darısı diğer bal üreticilerimizin başına !
Misafir Kullanıcı (@Misafir_94459)
03 Ağustos 2022 Çarşamba 10:58
Bingöl şehir olarak ödül alacak mı?
Misafir Kullanıcı (@Misafir_94447)
02 Ağustos 2022 Salı 21:28
Tebrikler Fikri Bey, darısı diğer üreticilerimizim başına..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_94446)
02 Ağustos 2022 Salı 21:17
Şimdi BAL'a Zam Yaparlar..
14.09.2026
13:32
Bingöl`de 38 şüpheli yakalandı
Bingöl'de 38 şüpheli yakalandı
Bingöl'de jandarma ekiplerinin bir haftalık çalışmalarında uyuşturucudan kaçakçılığa, aranan şahıslardan çeşitli asayiş olaylarına kadar 41 olaya müdahale edildi. Çalışmalarda 38 şüpheli yakalanırken, çok sayıda uyuşturucu madde, kaçak sigara, silah ve mühimmat ele geçirildi.
14.09.2026
13:28
Bingöl`de balık tezgâhları şenlendi
Bingöl'de balık tezgâhları şenlendi
Havaların serinlemesiyle birlikte Bingöl'de balıkçı tezgahlarında hareketlilik başladı. Karadeniz'den gelen palamut başta olmak üzere farklı balık çeşitleri satışa sunulurken, balıkçılar önümüzdeki günlerde talebin daha da artmasını bekliyor.
14.09.2026
04:28
Çağlar`dan MHP Bingöl kongresine sert eleştiri: İncelenmeli!
Çağlar'dan MHP Bingöl kongresine sert eleştiri: İncelenmeli!
MHP Bingöl 15. Olağan İl Kongresi'nde başkanlık için yarışan Niyazi Çağlar, 314 delegenin isimlerinin kongre öncesinde silindiğini öne sürerken kongrenin incelenmesi çağrısında bulundu. Çağlar, kongrede kazanan aday Emin Varan tarafından kullanıldığını belirttiği 'Gelip boyunun ölçüsünü alıp gittiler' sözleri için de sert konuştu!
14.09.2026
04:27
Pusula ve Katılımevim`de neler oluyor?
Pusula ve Katılımevim'de neler oluyor?
Bingöllü iş insanı Serdar Turhan'ın da adının geçtiği Pusula ve Katılımevim dosyasında peş peşe yaşanan gelişmeler dikkat çekti. Ancak KAP kayıtları, Tera Grubu ile yürütülen devir görüşmelerinin adli gelişmelerden önce başladığını ortaya koydu. Dosyanın bir diğer önemli gelişmesi ise Katılımevim yönetiminde yaşandı. KAP'a yapılan açıklamaya göre Serdar Turhan ve Ahmet Özcan'ın yönetim kurulu görevlerinden ayrılmaları kabul edildi.
14.09.2026
04:25
12Bingölspor MKE Ankaragücü`nü tek golle devirdi
12Bingölspor MKE Ankaragücü'nü tek golle devirdi
2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden 12 Bingölspor, Yalova Atatürk Stadyumu'nda karşılaştığı MKE Ankaragücü'nü 89. dakikada Hasan Ayaroğlu'nun attığı golle 1-0 mağlup ederek sezonun ilk galibiyetini aldı. 79. dakikada penaltıdan yararlanamayan rakibine karşı kritik bir 3 puan kazanan Bingöl temsilcisi hem puanını hem de grup sıralamasındaki yerini 4'e yükseltti.
14.09.2026
04:24
Kiğı`da PTT işe alımı tartışması:
Kiğı'da PTT işe alımı tartışması: 'Eşit, şeffaf ve adil bir süreç istiyoruz'
Kiğı Online Bilim Kültür Sanat ve Dayanışma Derneği Başkanı Cüneyt Cici, ilçede PTT bünyesinde yapılacağı belirtilen iki kişilik işe alıma ilişkin iddiaları gündeme taşıdı. Cici, işe alım sürecinin kamuoyuna açık şekilde yürütülmesini isteyerek, 'Torpil veya siyasi referans değil, adalet ve liyakat istiyoruz' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın