KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Eylül 2026 Salı
°C

Bingöl Balına 'Gold Bal' ödülü

İngiltere'de, 24 farklı ülkeden toplamda yüzden fazla bal üreticilerinin katıldığı yarışmada Bingöl Çapakçur Bal, 'Gold Bal' kategorisinde yer alarak altın madalya kazandı.

Bingöl Balına `Gold Bal` ödülü
02 AĞUSTOS 2022 SALI 19:32
34
6277
4
AA aa

Balın Bingöl'de kurumsal çalışmalarını yürütüp ülke genelinde adının duyurulmasına öncülük eden Bingöl Çapakçur Bal, bu kez İngiltere'den ödül aldı.

Dünya genelinden bal üreticilerinin katıldığı yarışmada, ürünler jüri tarafından kalite, koku, doku ve lezzet kriterlerine göre değerlendirildi. Ödüller, yapılan değerlendirmeler sonucunda alınan puanlamalara göre verildi. 24 farklı ülkeden toplamda yüzden fazla bal üreticilerinin katıldığı yarışmada Bingöl Çapakçur Bal, Gold Balı kategorisinde yer alarak, altın madalya kazandı.

ÜZER “HEDEFİMİZ BİNGÖL BALINI ULUSLARARASI DÜZEYDE DUYURMAK”

Ürünlerinin altın madalyaya layık görülmesinin kendileri için büyük bir onur kaynağı olduğunu belirten Çapakçur Bal firmasının yetkilisi Fikri Üzer, konuyla ilgili şu açıklamada bulundu:

"Bingöl'de çok kaliteli balların olmasına rağmen, kurumsal bir çatı olmadığından bunun pazarlaması yapılamıyordu. Bu açığın farkındaydık ve çalışmalarımızı o yönde sürdürdük. Her geçen gün kurumsallaşmanın adımlarını attık. Ve Bingöl'deki kaliteli balları bünyemizde toplamaya başladık. 2017 yılında dünya ikincisi olduktan sonra Bingöl'ün adı daha çok duyulmaya başlandı. O ödülden sonra neredeyse tüm illerimizden bal siparişlerini almaya başladık. Daha sonra Beri Şirketler gurubu ile birleştikten sonra kurumsallığımızın son adımını da atmış olduk. Bu birleşmeden sonra Bingöl Üniversitesi ile ortak çalışmaya başladık. Bu sayede Üniversitenin laboratuvarından faydalanarak kaliteli balları bünyemize kazandırdık. Geçen yıl Bingöl Üniversitesinin düzenlediği Bal Yarışmasında da Bingöl Birincisi olmuştuk. Geçtiğimiz günlerde ise İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen bal yarışmada 85 ila 95 arasında puan alan balımız GOLD kategorisinde altın madalya kazandı. Bu başarımızı sürdürmek için daha çok çalışıyoruz. Ve amacımız Bingöl Balı'nı uluslararası düzeyde tanıtmaktır."

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_94478)
03 Ağustos 2022 Çarşamba 23:59
Çapakçur Bal' ı ve temsilcisi/sahibi Fikri Beyi tebrik eder, başarılarının devamını dilerim. Darısı diğer bal üreticilerimizin başına !
Misafir Kullanıcı (@Misafir_94459)
03 Ağustos 2022 Çarşamba 10:58
Bingöl şehir olarak ödül alacak mı?
Misafir Kullanıcı (@Misafir_94447)
02 Ağustos 2022 Salı 21:28
Tebrikler Fikri Bey, darısı diğer üreticilerimizim başına..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_94446)
02 Ağustos 2022 Salı 21:17
Şimdi BAL'a Zam Yaparlar..
01.09.2026
02:27
Baraç:
Baraç: 'Bingöl'ün geleceği 4 bin kişilik cezaeviyle kurulmaz'
İktidarın kamu yatırımlarını siyasi başarı olarak sunmasına tepki gösteren DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, Bingöl'ün iş, üretim ve istihdam sağlayacak kalıcı yatırımlara ihtiyacı olduğunu belirterek 4 bin kişilik cezaevi projesini, 'Bingöl'ün kalkınma modeli bu mu olacak?' sözleriyle eleştirdi.
01.09.2026
02:25
Motorine 3,60 liralık vergi zammı!
Motorine 3,60 liralık vergi zammı!
Eylül ayıyla birlikte motorinde yeni vergi artışı pompaya yansıdı. Zamla birlikte Bingöl'de de akaryakıt fiyatları yeniden tırmanışa geçti; sürücüleri önümüzdeki günlerde yeni bir tablo bekliyor.
01.09.2026
02:24
Bingöl`de ağaç kovuğundan kilo kilo doğal bal çıktı!
Bingöl'de ağaç kovuğundan kilo kilo doğal bal çıktı!
Bingöl'de ormanlık alanda inceleme yapan Hüseyin Anacur ve Cemal Anacur, bir ağacın kovuğuna giren arıları fark etti. Kovuktan çıkarılan kilo kilo doğal balın görüntüsü dikkat çekerken, Anacur o anları cep telefonu kamerasıyla kaydetti.
01.09.2026
02:23
335 STK`dan ortak çağrı:
335 STK'dan ortak çağrı: 'Karma eğitim tek seçenek olmasın'
81 ilden 335 sivil toplum kuruluşu, karma eğitimin kaldırılmasını değil, kız ve erkek okullarının da ailelere seçenek olarak sunulmasını istedi. Çağrıya Bingöl'den de 9 sivil toplum kuruluşu destek verdi. Ortak açıklamada, 'Karma eğitim kaldırılsın demiyoruz; tek seçenek olarak dayatılmasın diyoruz' ifadeleri kullanıldı.
01.09.2026
02:22
Cami bahçesinde yılan paniği!
Cami bahçesinde yılan paniği!
Cami bahçesinde yılanı gören vatandaşlar, durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye gelen ekipler, yılanı kontrollü şekilde yakaladı.
31.08.2026
05:25
Bingöl`e 89 hekim atanacak!
Bingöl'e 89 hekim atanacak!
130. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurası kapsamında Bingöl'deki sağlık tesislerine 20'si uzman, 69'u pratisyen olmak üzere toplam 89 hekimin ataması yapılacak. Kentte ilk kez Algoloji uzmanı görevlendirilirken, Genç Devlet Hastanesi de iki yeni uzmanlık branşına kavuşacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın