KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Eylül 2024 Pazar
°C

Bingöl balı, AB coğrafi işaretli ilk bal oldu

Müjde, 'Bingöl balı, AB coğrafi işaretli ilk balımız. AB'den coğrafi işaret tescili alan 23. ürünümüz Bingöl balı oldu' ifadeleriyle duyuruldu. Bingöl Valisi Usta 'hayırlı olsun' mesajı yayınlarken, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çapak ise Bingöl Balı'nın değerinin daha da artacağına inandığını söyledi.

Bingöl balı, AB coğrafi işaretli ilk bal oldu
10 TEMMUZ 2024 ÇARŞAMBA 19:00
5
971
4
AA aa

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajla, Bingöl Balı'nın AB'den coğrafi işaret tescili aldığını duyurdu.

Bakan Yumaklı: “Günümüze iki müjde ile başlıyoruz. AB'den coğrafi işaret tescili alan ‘Bingöl Balı' ve ‘Osmaniye Yer Fıstığı' ile tescilli ürün sayımız 23'e yükseldi. Paydaş kurumlarımızla iş birliğinde coğrafi işaretli ürün sayımızı artırmaya ve uluslararası alanda tanıtmaya devam edeceğiz” dedi.

HİSARCIKLIOĞLU: “ÜLKEMİZE HAYIRLI OLSUN”

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; “Bingöl balı, AB coğrafi işaretli ilk balımız. AB'den coğrafi işaret tescili alan 23. ürünümüz Bingöl balı oldu. Ülkemize hayırlı olsun. Emeği geçen herkesi kutluyorum. Avrupa Birliği süreci devam eden 53 coğrafi işaret ve 5 geleneksel ürün adı ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor” ifadelerini kullandı.

VALİ USTA: “BU GURUR HEPİMİZİN”

Gelişmelere ilişkin sosyal medya hesabından bir mesaj yayınlayan Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta da, hayırlı olsun dileklerini paylaştı ve şunları kaydetti;

“Şehir ve ülke sınırlarını aşarak kalitesini uluslararası yarışmalarda aldığı ödüllerle kanıtlayan Bingöl Balımız, bu kez Türkiye'den 23'üncü ve Bal olarak ilk defa Avrupa Birliğinden Coğrafi İşaret Tescil Belgesi alarak kalitesini tescilledi.  Süreçte emeği geçen başta Üniversitemiz ve Tarım Orman İl Müdürlüğümüz olmak üzere tüm kurumlarımızı ve sektörün fedakâr emekçilerini tebrik ediyorum. Bu gurur hepimizin. Bingöl olarak ilkleri yaşıyoruz. Ne kadar öğünsek azdır. Hayırlı olsun.”

REKTÖR ÇAPAK'TAN “DEĞER” VURGUSU

Bingöl Üniversitesi tarafından Bingöl Balı'na coğrafi işaret alınması için Türk Patent ve Marka Kurumu'na yapılan başvuru 7 Ekim 2022 tarihinde kabul edildi. İlgili kurum 'Bingöl Balı'nı 7 Ekim 2022 tarihinde ulusal düzeyde coğrafi işaretli ürün olarak tescil etti.

Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi ürün olarak tescillenen Bingöl Balı, ‘Uluslararası Coğrafi İşaret Seferberliği' kapsamında Avrupa'ya taşındı.

AB Komisyonu tarafından başvurusu uygun bulunan Bingöl Balı, AB Resmî Gazetesi'nde 12 Mart 2024 tarihinde ilan edildi. Üç aylık sürecin tamamlanmasıyla birlikte Bingöl Balı, 10 Temmuz 2024 tarihinde AB tarafından resmen tescil edildi.

Balın tescil edilmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Bingöl Balı'nın değerinin daha da artacağına inandığını söyledi.

Rektör Çapak; Bingöl Balının Avrupa Birliği tarafından tescil edilmesini büyük bir memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, “Bu başarının elde edilmesinde emeği geçen herkesi içtenlikle tebrik ediyorum ve teşekkürlerimi iletiyorum. Üniversitenin ilgili birimlerinin ve ilgili kurumlar arasındaki iş birliğinin özverili çalışmaları sonucu Bingöl Balı'nın uluslararası düzeyde tanınmasını sağladı. Bu süreçte gösterilen gayretin ve desteklerin, Bingöl Balı'nın değerini ve marka bilincini daha da güçlendireceğine inanıyorum” dedi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_110317)
11 Temmuz 2024 Perşembe 12:41
Ülkemize ve ilimize hayırlı olsun inşallah
Misafir Kullanıcı (@Misafir_110316)
11 Temmuz 2024 Perşembe 12:34
evak belge işlerini geçip günlük hayatta insanlara kazanç sağlamak lazım. Hep işbirliği protokolü, ar-projesi falan haberi yapmaktansa insanlara çiftçilere nasıl kazan sağlarız şeklinde işler yapılması lazım.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_110310)
11 Temmuz 2024 Perşembe 00:06
Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Ülkemize memleketimize hayırlı olsun...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_110308)
10 Temmuz 2024 Çarşamba 22:57
Halka somut olarak nasıl bir faydası olacak? Başka illerin de ürünleri aynı şekilde tescil edildi ama fiyatı yerlerde. Üreticiye dokunacak Biraz daha kalkınma odaklı somut işlere enerji harcamak lazım.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın