KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Mayıs 2026 Pazar
°C

Belediye otobüsü talebi için toplanacaklar

Bingöl Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Mücahid Korkutata, belediye otobüsü istediklerini belirterek, Cuma günü belediye önünde oturma eylemi yapacaklarını ifade etti.

Belediye otobüsü talebi için toplanacaklar
27 EYLÜL 2022 SALI 16:00
14
5603
16
AA aa

Bingöl Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Mücahid Korkutata, “Bingöl halkı belediye otobüsü istiyor” sloganı ile ilgili kurumlara çağrıda bulundu.

Sosyal medya üzerinden de imza kampanyası başlattıklarını aktaran Korkutata, Cuma namazı çıkışında hem basın açıklaması hem de oturma eylemi yapacaklarını ifade etti.

Korkutata; “30.09.2022 Tarihinde cuma namazı çıkışı  Dörtyol saat kulesi önünde basın açıklamasında bulunulacaktır basın açıklaması sonrası Bingöl Belediyesi önünde oturma eylemi yapılarak ulaşım taleplerine dikkat çekmek amaçlı bir araya geleceğimiz  basın açıklamasına tüm Bingöl halkı davetlidir. 90'lı yıllarda kendine ait hizmet araçları bulunan Bingöl  belediyesinin  ulaşım hizmetlerinin olmaması toplumsal sıkıntılara neden olmaktadır. Belediye otobüsünün olmamasından dolayı hizmette maddi sıkıntılar çeken özel halk otobüsleri,  kendi açılarından haklı olduklarını söylemektedir. Bizde kendilerine kısmen de olsa olsa katılmaktayız lakin hizmet koşullarını kabul eden SS 18'nolu Kooperatifi  artan nüfus oranını hesaplamadığı için  bugün de sıkıntı çektiğini söyleyerek, bu sıkıntıyı özellikle engelli  vatandaşlardan çıkartmaktadır” dedi.

Bingöl'e halk otobüslerinin kazandırılması gerektiğini aktaran Korkutata; “Bizlerde belediye otobüsünün alınması ile bu yükün hafifleyeceği kanaatinde olup “Bingöl halkı belediye otobüsü istiyor” sloganı ile  toplu taşıma hizmetinin sağlanmasını talep ediyoruz. Türkiye toplu taşımanın olmadığı bir kaç nadir illerden birisi de Bingöl ilimizdir. Buradan Sayın Belediye Başkanı Erdal Arıkan'a çağrımız; Bingöl ilimize  toplu taşıma hizmetini kazandırması olacaktır. Tunceli-Ağrı belediyeleri bu hizmetlerde Türkiye' de öncü belediyeler olmuştur. İstiyoruz ki Bingöl ilimizde örnek teşkil etsin. 9 yıldır aynı sorun üzerinden gitmeyi de anlamsız bulmaktayız. Bu şehrin kadim halkı daha ne kadar bekleyecek yapmayın, etmeyin bu güzel şehre  bu hizmeti kazandıralım. Buradan Bingöl Milletvekillerine çağrımızdır. Gerekli girişimleri sağlayarak Bingöl halkının yanında olduklarını göstersinler. Pozitif ayrımcılık 3 Aralık'ta değil tüm aralıklarda sergilenmelidir. Change.org üzerinden başlatmış olduğumuz imza kampanyası da şu an 9.274 sayısına ulaşmıştır. Herkesin desteğini artırmasını ve yetkililerin yorumları okumasını talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95719)
29 Eylül 2022 Perşembe 16:32
bingöl belediyesi bir an önce otobüs getirmeli, encümenlik dönemınden bu yana NİHAT KAYA ordan rant saglıyor kendine artık dur denmeli
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95715)
29 Eylül 2022 Perşembe 15:16
Kimse cesaret edipte bunu buraya kadar getirip konuşamadı Allah yolunu açık etsin arkandayız. İnşaallah Belediye Başkanı da somut bir adım atar da Bingöl halkına bir mirası olur. Niye diğer derneklerden ses çıkmıyor? Acaba menfaatlerinden olacakları için mi?
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95705)
29 Eylül 2022 Perşembe 08:03
Ben şahsen buradan bir şey çıkacağına ihtimal vermiyorum. Türkiye'de belki de Belediye otobüsü olmayan tek şehir. Bu girişimi destekliyoruz. İnşallah belediye cesur bir adım atıp her güzergaha belediye otobüsü koyar.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95677)
28 Eylül 2022 Çarşamba 10:25
Tüm halk bu sese kulak vermeli şehrimizin gerçekten Belediye otobüsüne ihtiyacı var duyun bizi sayın Erdal Arıkan Duyunnnnnnnn!!!!!!!!!!
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95676)
28 Eylül 2022 Çarşamba 10:23
Cuma günü orda olalım özel halk otobüsü şoförlerinin tavırları bezdirdi bizi ve zamlar artık aldı başını gitti. Tam destek Mücahid bey
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95668)
28 Eylül 2022 Çarşamba 09:14
Bu oturma eylemine herkes katilmalidir.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95666)
28 Eylül 2022 Çarşamba 08:54
cuma günü toplanalim rahat ulaşim için bütün bingöl sesimizi duyuralim
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95665)
28 Eylül 2022 Çarşamba 08:51
belediye otobüsü istiyoruz her şehirde var bingölde niye yok
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95664)
28 Eylül 2022 Çarşamba 08:42
Halk otobüslerin olmaması tek firma olması tek taraflı skandaldır, tek kelimeyle birilerine peş keş çektirmektir bunun başka izahı olamaz ,Selam ve dua ile...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95661)
28 Eylül 2022 Çarşamba 08:26
Cimere yazın kara leke belediye ...üç beş ....Bingöl u sömürüyor
08.05.2026
21:02
Bingöl ADEM-2`den ‘Kadın El Emeği` Sergisi
Bingöl ADEM-2'den 'Kadın El Emeği' Sergisi
Bingöl'de Aile Destek Merkezi-2 bünyesinde eğitim alan kursiyerlerin hazırladığı el emeği ürünler, Kalium AVM'de açılan 'Kadın El Emeği' sergisiyle vatandaşların beğenisine sunuldu. Sergide yer alan eserlerin büyük emek ve özveriyle hazırlandığını kaydeden Nermin Çelik, bu ürünlere sahip çıkmanın aynı zamanda kadın emeğine sahip çıkmak anlamına geldiğini vurguladı.
08.05.2026
20:54
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Nisan ayında Bingöl'de 258 aileye 514 bin 583 TL değerinde ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Derneğin yurt içi ve yurt dışındaki toplam yardım tutarının ise 1 milyon 474 bin 233 TL olduğu açıklandı.
08.05.2026
19:29
Mirzan Mahallesi`ne Yeni Sosyal Yaşam Alanı Yapılacak
Mirzan Mahallesi'ne Yeni Sosyal Yaşam Alanı Yapılacak
Bingöl Belediyesi tarafından hayata geçirilecek Mirzan Parkı projesinde ihale süreci tamamlandı. Proje kapsamında mahalleye spor sahası, çocuk oyun alanları, yeşil alanlar ve sosyal donatı alanları kazandırılacak.
08.05.2026
19:07
Bingöl`de Süt Hijyeni Eğitimi!
Bingöl'de Süt Hijyeni Eğitimi!
Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından Bingöl'de düzenlenen 'Çiğ Sütte Sağım Hijyeni, Ürün Kalitesi ve Süt Hijyenine Yönelik Eğiticilerin Eğitimi' programı yoğun katılımla sürüyor.
08.05.2026
18:44
Bingöl`de Rafting Heyecanı Başladı! 10 İlden 400 Sporcu Genç`te Buluştu
Bingöl'de Rafting Heyecanı Başladı! 10 İlden 400 Sporcu Genç'te Buluştu
Okul Sporları Rafting Türkiye Şampiyonası kapsamında Bingöl'ün Genç ilçesinde düzenlenen organizasyon, kortej yürüyüşü ve açılış programıyla başladı. Şampiyonaya 10 ilden 77 takım ve yaklaşık 400 sporcu katıldı.
08.05.2026
12:44
Bingöl`de Uyuşturucu Operasyonu: 6 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de Uyuşturucu Operasyonu: 6 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerince düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın