Yıllarca Avrupa ülkelerinde çalıştığını ve emekli olduktan sonra tekrar memleketi olan Bingöl'e yerleştiğini belirten 65 yaşındaki Gülaç, böyle bir belediyecilik anlayışının olamayacağını söyledi. Belediyenin halka hizmet vermediği gibi belediye her seferinde gittiğinde muhatap bulamadığını vurgulayarak; “Oturduğu mahalle sorunlarını iletmek için bir vatandaş olarak defalarca belediye gittim. Her gidişimde başkanı yerinde göremedim. Normaldir. Gidebilir. Ancak benim bildiğim tek kişi vekalet eder. Her gidişimde makamda değişik kişileri görüyorum. Belediye mahalle muhtarlığına dönmüş durumda” şeklinde tepkisini dile getirdi. İkamet ettiği Kaleönü Mahallesi'nin yollarının asfaltlanması ve diğer sorunlar için mahalle sakinleri ile birlikte belediye gittiklerini söyleyen Gülaç, “Geçtiğimiz günlerde sorunumuzu aktarmak için belediyeye gittik. Başkan yine yoktu. Bizde mecburen vekalet eden arkadaşa gittik. Bize asfalt dökülecek dendi, yollarınız kilitli taşla yapılacak dendi. Ama şimdiye kadar iğne ucu kadar bir ilerleme yok. Her şey söylemde kalıyor” şeklinde ifadeler kullandı.
Başkanı makamında görememekten dolayı şikâyetini dile getiren Gülaç, “Yıllardır Avrupa'ya yaşadım. Emekli olduktan sonra Bingöl'e yerleştim. Ama buradaki idarecilerin hizmet anlayışını görünce şok oldum. Bir haftadan beridir çöplerimiz toplanmıyor. Defalarca belediyeye başvuruda bulunduk. Ama kimse sesimizi duymuyor. Sorun idareden kaynaklanıyor. Kimse sorumluluğunu bilmiyor. Mahalle muhtarıyla beraber belediyeye gittim defalarca. Başkana ulaşamıyoruz. Sorunumuzu aktaracak kişide yok ne yapacağımızı şaşırdık” şeklinde konuştu.
Mahallerinin hizmetten pay alamadığını ifade eden Gülaç; “Mahallemizin durumu ortadadır. Hizmet istiyoruz. İdarecilik bu değildir. İdarecilik kandırmaca değildir. Yapamıyorsan açık ve net söyle ben yapamıyorum diye. İnsanları kandırmanın kimseye faydası olmadığı gibi zarar görürler. Yalnızca belediyeyi suçlamıyorum. Vekiller de aynı durumda. Seçimden önce bizlere gelerek vaatlerde bulundular. İşleri bittikten sonra bizleri unuttular” dedi.
Kaleönü Mahallesi'nin bin 500 hane ve yaklaşık 7 bin nüfusa sahip olduğunu belirten Gülaç, “Bu kadar kalabalık bir mahalle üzülerek söylüyorum ki hizmet alamıyor. Vatandaşlar mağdur bırakılmış. Hizmetin sınırı merkez değildir. Belediyenin sınırlarının olduğu her yerdir. Seçimlerden önce 3 vekilde geldi mahallede toplantı yaptılar. Sorunlarımız aktardık, yapılacak dediler. Ama geçen gün geldi vekiller, gittim görüşemedim bile. Bir türlü vekillere ulaşamadım. En son Cevdet Yılmaz'a ulaştım. Sorunları aktardım. Bana geleceğim dedi. Ama hala gelmedi. Bilmiyorum sorunumuzu nasıl çözüme kavuşturacağız veya muhatap kim olacak bilemiyorum” şeklinde konuşarak artık hizmet istediklerini söyledi.