KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Ağustos 2026 Çarşamba
°C

Bdp merkez ilçe başkanlığı'na mücahit tosun seçildi

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Bingöl Merkez İlçe Olağanüstü Kongresi gerçekleştirildi. Yapılan kongrede merkez ilçe başkanlığına Mücahit Tosun seçildi.

Bdp merkez ilçe başkanlığı`na mücahit tosun seçildi
28 KASIM 2010 PAZAR 12:47
0
3821
0
AA aa

BDP Bingöl Merkez İlçe Kongresi, BDP il binasında gerçekleştirildi. Kongreye BDP Bingöl İl Başkanı Halis Yurtsever, İHD Bingöl şube yöneticileri, BDP Karlıova Belediye Başkanı Ferit Çelik, BDP Karlıova, Solhan, Genç ilçe ve Sancak Belde yöneticilerinin yanı sıra onlarca kişi katıldı. Saygı duruşu ile başlayan kongrenin açılışı Diyarbakır D- Tipi Kapalı cezaevinde bulunan BDP Bingöl Eski Merkez İlçe Başkanı Selahattin Elçi'nin göndermiş olduğu mesaj okundu.

Ardından söz alan BDP Bingöl İl Başkanı Halis Yurtsever, Merkez İlçe Başkanları olan Selahattin Elçi'nin 20 Şubatta Diyarbakır tutuklanmasından dolayı olağanüstü kongreye gittiklerini belirtti. Merkez ilçe başkanlarının hukuksuz bir şekilde tutuklandığını belirten Yurtsever, “İlçe başkanımız yıllardır yasal bir partinin siyasal çalışmalarını yürütmekteydi. Daha önce yapmış olduğu parti çalışmaları yasadışı gösterilerek arkadaşımız tutuklanmıştır. Bugün nasıl ki Kürt halkının seçilmişleri siyasi bir şekilde tutuklanıp yargılanıyorsa ilçe başkanımızda aynı zihniyetle tutuklanarak cezaevine konmuştur” dedi

Kürtlerin kendi anavatanlarında yok sayılmaya çalışıldığını ileri süren Yurtsever, bu ülkenin asli unsuru olan Kürtlerin yok sayılmaya çalışıldığını kaydetti. AK Parti'nin son dönem politikalarını samimiyetsiz olduğunu belirten Yurtsever “ AKP uzun süredir gündemde tutmak istediği Kürt açılımıyla aslında Kürtleri yok saymaya çalışıyor. Bugün KCK adı altında Kürt seçilmişlerini yargılaması AKP'nin bu çözümde ne kadar samimiyetsiz olduğunu gösteriyor. Yargılanan siyasetçilerin en doğal hakkı olan anadillerinde savunma yapmak istemelerinin engellenmek istenmesinin hiçbir hukuki dayanağı yoktur. AKP her fırsatta Kürtlerin temsilcisi olarak kendi Kürt milletvekillerini gösteriyor, kusura bakmasın halkın dilini, kültürünü yok sayan hiç kimse bu Kürt halkının temsilcisi olamaz” şeklinde konuştu.

Tosun, Merkez İlçe Başkanlığı'na seçildi
Konuşmaların ardından yapılan seçim sonucunda BDP Bingöl Merkez İlçe Başkanlığı'na Mücahit Tosun seçildi. Yapılan seçimin ardından merkez ilçe başkanlığına getirilen Tosun, kendisinin böyle bir kutsal göreve layık gördüğü için partililere teşekkür etti. Önlerinde genel seçimin olduğunu belirten Tosun, Bingöl halkıyla birlikte bu seçimde çalışmalarını hızlandıracaklarını kaydetti.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.08.2026
22:07
`O sellektörün ölüm işareti olduğunu birkaç saniye sonra anladık`
'O sellektörün ölüm işareti olduğunu birkaç saniye sonra anladık'
Bingöl'ün merhum Belediye Başkanı Hikmet Tekin, şehadetinin 47. yılında dualarla anılacak. O kanlı saldırının canlı tanıklarından Mithat Dopdoğru, 47 yıl sonra Bingöl Online'a konuştu. Dopdoğru'nun anlattıkları, yalnızca bir suikastın değil; yarım kalan hayatların, çocuk yaşta taşınan korkuların ve Bingöl'ün hafızasında hiç kapanmayan bir yaranın hikâyesi.
11.08.2026
22:06
Bingöl`de inşaatta feci iş kazası! Genç işçi kurtarılamadı
Bingöl'de inşaatta feci iş kazası! Genç işçi kurtarılamadı
Bingöl'de bir inşaatta asansör montajı yaptığı sırada üzerine asansör kabini düşen 32 yaşındaki işçi Muhammed Uyğur, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.
11.08.2026
22:04
Hesarek hedefi: Bölgenin turizm merkezi olacak
Hesarek hedefi: Bölgenin turizm merkezi olacak
Bingöl Valisi Cahit Çelik, Hesarek Kayak Merkezi'ne ulaşımı sağlayan yolda başlatılan genişletme çalışmalarını yerinde inceledi. Çelik, ulaşım altyapısının güçlendirilmesiyle birlikte Hesarek'i ilin ve bölgenin önemli turizm merkezlerinden biri haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi.
11.08.2026
22:03
Çalıştığı inşaattan düştü, hayatını kaybetti
Çalıştığı inşaattan düştü, hayatını kaybetti
Bingöl'ün Adaklı ilçesinde çalıştığı inşaatta dengesini yitirerek düşen 70 yaşındaki işçi Necmettin Barut, hayatını kaybetti.
11.08.2026
22:02
Bingöl`de Kaldırımlar Yenileniyor
Bingöl'de Kaldırımlar Yenileniyor
Bingöl Belediyesi, 2026 yılı çalışma programı kapsamında kentin dört bir yanında kaldırımları yeniliyor. Bazalt, begonit ve kilitli parke uygulamalarıyla hem yaya güvenliği artırılıyor hem de engelli vatandaşlar için erişilebilir güzergahlar oluşturuluyor.
11.08.2026
22:00
Bingöl`ün içme suyu hattında kritik etap tamamlandı
Bingöl'ün içme suyu hattında kritik etap tamamlandı
DSİ, Bingöl içmesuyu isale hattındaki çalışmaları tamamladı. Yeni hat ve 5 bin metreküplük depo ile kentin içme suyu ihtiyacının 2055 yılına kadar karşılanması hedefleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın