KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Haziran 2026 Cumartesi
°C

Bdp merkez ilçe başkanlığı'na mücahit tosun seçildi

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Bingöl Merkez İlçe Olağanüstü Kongresi gerçekleştirildi. Yapılan kongrede merkez ilçe başkanlığına Mücahit Tosun seçildi.

Bdp merkez ilçe başkanlığı`na mücahit tosun seçildi
28 KASIM 2010 PAZAR 12:47
0
3733
0
AA aa

BDP Bingöl Merkez İlçe Kongresi, BDP il binasında gerçekleştirildi. Kongreye BDP Bingöl İl Başkanı Halis Yurtsever, İHD Bingöl şube yöneticileri, BDP Karlıova Belediye Başkanı Ferit Çelik, BDP Karlıova, Solhan, Genç ilçe ve Sancak Belde yöneticilerinin yanı sıra onlarca kişi katıldı. Saygı duruşu ile başlayan kongrenin açılışı Diyarbakır D- Tipi Kapalı cezaevinde bulunan BDP Bingöl Eski Merkez İlçe Başkanı Selahattin Elçi'nin göndermiş olduğu mesaj okundu.

Ardından söz alan BDP Bingöl İl Başkanı Halis Yurtsever, Merkez İlçe Başkanları olan Selahattin Elçi'nin 20 Şubatta Diyarbakır tutuklanmasından dolayı olağanüstü kongreye gittiklerini belirtti. Merkez ilçe başkanlarının hukuksuz bir şekilde tutuklandığını belirten Yurtsever, “İlçe başkanımız yıllardır yasal bir partinin siyasal çalışmalarını yürütmekteydi. Daha önce yapmış olduğu parti çalışmaları yasadışı gösterilerek arkadaşımız tutuklanmıştır. Bugün nasıl ki Kürt halkının seçilmişleri siyasi bir şekilde tutuklanıp yargılanıyorsa ilçe başkanımızda aynı zihniyetle tutuklanarak cezaevine konmuştur” dedi

Kürtlerin kendi anavatanlarında yok sayılmaya çalışıldığını ileri süren Yurtsever, bu ülkenin asli unsuru olan Kürtlerin yok sayılmaya çalışıldığını kaydetti. AK Parti'nin son dönem politikalarını samimiyetsiz olduğunu belirten Yurtsever “ AKP uzun süredir gündemde tutmak istediği Kürt açılımıyla aslında Kürtleri yok saymaya çalışıyor. Bugün KCK adı altında Kürt seçilmişlerini yargılaması AKP'nin bu çözümde ne kadar samimiyetsiz olduğunu gösteriyor. Yargılanan siyasetçilerin en doğal hakkı olan anadillerinde savunma yapmak istemelerinin engellenmek istenmesinin hiçbir hukuki dayanağı yoktur. AKP her fırsatta Kürtlerin temsilcisi olarak kendi Kürt milletvekillerini gösteriyor, kusura bakmasın halkın dilini, kültürünü yok sayan hiç kimse bu Kürt halkının temsilcisi olamaz” şeklinde konuştu.

Tosun, Merkez İlçe Başkanlığı'na seçildi
Konuşmaların ardından yapılan seçim sonucunda BDP Bingöl Merkez İlçe Başkanlığı'na Mücahit Tosun seçildi. Yapılan seçimin ardından merkez ilçe başkanlığına getirilen Tosun, kendisinin böyle bir kutsal göreve layık gördüğü için partililere teşekkür etti. Önlerinde genel seçimin olduğunu belirten Tosun, Bingöl halkıyla birlikte bu seçimde çalışmalarını hızlandıracaklarını kaydetti.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.06.2026
23:10
HSK Kararnamesi Yayımlandı! Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı değişti
HSK Kararnamesi Yayımlandı! Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı değişti
HSK'nın 2026 yılı Ana Kararnamesi ile Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Sert, Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanırken; Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığına Boyabat Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Akın getirildi.
12.06.2026
21:00
Bingöl`e 174 Milyon Liralık KÖYDES Ödeneği
Bingöl'e 174 Milyon Liralık KÖYDES Ödeneği
2026 yılı KÖYDES ödenekleri açıklandı. Bingöl ve ilçelerine toplam 174 milyon 355 bin 330 TL kaynak ayrılırken, ödeneklerin yüzde 25'inin İl Özel İdaresi ortak alım giderleri için kesileceği bildirildi.
12.06.2026
20:21
Bingöl Merkezli Dolandırıcılık Operasyonu: 2 Tutuklama
Bingöl Merkezli Dolandırıcılık Operasyonu: 2 Tutuklama
Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Bingöl, Diyarbakır ve İstanbul'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheliden 2'si tutuklandı.
12.06.2026
20:19
Açıkbaş`a vefa! Gözyaşlarıyla anıldı
Açıkbaş'a vefa! Gözyaşlarıyla anıldı
Bingöl'de uzun yıllar sivil toplum alanında aktif rol üstlenen, toplumsal uzlaşıya sunduğu katkılarla tanınan ve geçtiğimiz yıl kanser tedavisi görürken vefat ederek kenti yasa boğan eski Bingöl Kent Konseyi eski başkanı merhum Orhan Açıkbaş, düzenlenen anlamlı bir programla anıldı.
12.06.2026
19:35
Hünerleriyle başarılarını taçlandırdılar
Hünerleriyle başarılarını taçlandırdılar
Bingöl'de sosyal hizmetler kurumlarında koruma ve bakım altında bulunan öğrenciler arasında düzenlenen Hadis Ezberleme ve Şiir Okuma Yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı.
12.06.2026
19:34
Bingöl Balı Üreticileri Birliği`nden Solhan Belediyesi`ne Ziyaret
Bingöl Balı Üreticileri Birliği'nden Solhan Belediyesi'ne Ziyaret
Bingöl Balı Üreticileri Birliği yönetimi, Solhan Belediye Başkanı Abdülhakim Yıldız'ı ziyaret ederek Bingöl balının geleceği, üreticilerin talepleri ve sektörde yaşanan sorunları görüştü.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın