KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Nisan 2026 Çarşamba
°C

Bdp merkez ilçe başkanlığı'na mücahit tosun seçildi

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Bingöl Merkez İlçe Olağanüstü Kongresi gerçekleştirildi. Yapılan kongrede merkez ilçe başkanlığına Mücahit Tosun seçildi.

Bdp merkez ilçe başkanlığı`na mücahit tosun seçildi
28 KASIM 2010 PAZAR 12:47
0
3637
0
AA aa

BDP Bingöl Merkez İlçe Kongresi, BDP il binasında gerçekleştirildi. Kongreye BDP Bingöl İl Başkanı Halis Yurtsever, İHD Bingöl şube yöneticileri, BDP Karlıova Belediye Başkanı Ferit Çelik, BDP Karlıova, Solhan, Genç ilçe ve Sancak Belde yöneticilerinin yanı sıra onlarca kişi katıldı. Saygı duruşu ile başlayan kongrenin açılışı Diyarbakır D- Tipi Kapalı cezaevinde bulunan BDP Bingöl Eski Merkez İlçe Başkanı Selahattin Elçi'nin göndermiş olduğu mesaj okundu.

Ardından söz alan BDP Bingöl İl Başkanı Halis Yurtsever, Merkez İlçe Başkanları olan Selahattin Elçi'nin 20 Şubatta Diyarbakır tutuklanmasından dolayı olağanüstü kongreye gittiklerini belirtti. Merkez ilçe başkanlarının hukuksuz bir şekilde tutuklandığını belirten Yurtsever, “İlçe başkanımız yıllardır yasal bir partinin siyasal çalışmalarını yürütmekteydi. Daha önce yapmış olduğu parti çalışmaları yasadışı gösterilerek arkadaşımız tutuklanmıştır. Bugün nasıl ki Kürt halkının seçilmişleri siyasi bir şekilde tutuklanıp yargılanıyorsa ilçe başkanımızda aynı zihniyetle tutuklanarak cezaevine konmuştur” dedi

Kürtlerin kendi anavatanlarında yok sayılmaya çalışıldığını ileri süren Yurtsever, bu ülkenin asli unsuru olan Kürtlerin yok sayılmaya çalışıldığını kaydetti. AK Parti'nin son dönem politikalarını samimiyetsiz olduğunu belirten Yurtsever “ AKP uzun süredir gündemde tutmak istediği Kürt açılımıyla aslında Kürtleri yok saymaya çalışıyor. Bugün KCK adı altında Kürt seçilmişlerini yargılaması AKP'nin bu çözümde ne kadar samimiyetsiz olduğunu gösteriyor. Yargılanan siyasetçilerin en doğal hakkı olan anadillerinde savunma yapmak istemelerinin engellenmek istenmesinin hiçbir hukuki dayanağı yoktur. AKP her fırsatta Kürtlerin temsilcisi olarak kendi Kürt milletvekillerini gösteriyor, kusura bakmasın halkın dilini, kültürünü yok sayan hiç kimse bu Kürt halkının temsilcisi olamaz” şeklinde konuştu.

Tosun, Merkez İlçe Başkanlığı'na seçildi
Konuşmaların ardından yapılan seçim sonucunda BDP Bingöl Merkez İlçe Başkanlığı'na Mücahit Tosun seçildi. Yapılan seçimin ardından merkez ilçe başkanlığına getirilen Tosun, kendisinin böyle bir kutsal göreve layık gördüğü için partililere teşekkür etti. Önlerinde genel seçimin olduğunu belirten Tosun, Bingöl halkıyla birlikte bu seçimde çalışmalarını hızlandıracaklarını kaydetti.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.04.2026
19:40
10 Milyar TL`lik Hibe İçin Başvurular Başladı
10 Milyar TL'lik Hibe İçin Başvurular Başladı
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 2026 yılı Kırsal Kalkınma Yatırım Programı kapsamında üreticilere 10 milyar TL bütçeli destek sunulacak. Başvurular 12 Haziran 2026'ya kadar yapılabilecek. Proje tutarının KDV dahil olmak üzere yüzde 50 ile yüzde 70'i arasında hibe desteği verilecek.
29.04.2026
18:52
Belediye`den Hülakü`ye Sert Yanıt:
Belediye'den Hülakü'ye Sert Yanıt: 'Olayı ortaya çıkaran da gereğini yapan da biziz'
Plaka ihalesi sonrası münferit yapılan usulsüzlükle ilgili soruşturma ve yargı sürecini başlatan Bingöl Belediyesi, DEM Parti Milletvekili Ömer Faruk Hülakü'nün 'Ticari Plaka Usulsüzlüğü İçin Meclis Araştırması' açıklamalarına tepki gösterdi; 'Olayın gerçekliğini bilmelerine rağmen tek amaçları siyaset devşirmek ve bu konu üzerinden yıpratma politikası geliştirmek. Usulsüzlüğü tespit eden de, idari süreci başlatan da, ilgili personeli görevden alan da Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunan da bizzat Bingöl Belediyesi'dir. Soruşturmanın neticesi de şeffaflıkla kamuoyuyla paylaşılacaktır.'
29.04.2026
18:30
Hülakü`den Ticari Plakalar İçin Meclis Araştırması Talebi
Hülakü'den Ticari Plakalar İçin Meclis Araştırması Talebi
Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, Bingöl Belediyesi'nde ticari plaka tahsislerine ilişkin iddiaların araştırılması için TBMM'ye araştırma komisyonu kurulması talebinde bulundu.
29.04.2026
12:18
Bu çiçeği koparmanın cezası 700 Bin TL
Bu çiçeği koparmanın cezası 700 Bin TL
Doğal yaşamın korunması açısından büyük önem taşıyan ters lalelerin koparılması veya zarar verilmesi ise ciddi yaptırımlara tabi tutuluyor.
29.04.2026
11:35
Gayrimenkul Satışında Yeni Dönem!
Gayrimenkul Satışında Yeni Dönem!
Resmî Gazete'de yayımlanan yönetmelikle birlikte ödemelerin bir kısmı ya da tamamı, bankalar ile Bankacılık Kanunu kapsamında faaliyet gösteren finansal kuruluşlar tarafından oluşturulan 'güvenli ödeme sistemi' üzerinden gerçekleştirilecek. Uygulama 1 Temmuz 2026'dan itibaren zorunlu olacak.
29.04.2026
11:19
Kaymakam Çamkerten Din Görevlileriyle Buluştu
Kaymakam Çamkerten Din Görevlileriyle Buluştu
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde Kaymakam Hüseyin Çamkerten, din görevlileriyle bir araya gelerek yürütülen çalışmaları değerlendirdi, başarılı personele belge takdim etti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın