KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Ocak 2026 Çarşamba
°C

Bdp merkez ilçe başkanlığı'na mücahit tosun seçildi

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Bingöl Merkez İlçe Olağanüstü Kongresi gerçekleştirildi. Yapılan kongrede merkez ilçe başkanlığına Mücahit Tosun seçildi.

Bdp merkez ilçe başkanlığı`na mücahit tosun seçildi
28 KASIM 2010 PAZAR 12:47
0
3489
0
AA aa

BDP Bingöl Merkez İlçe Kongresi, BDP il binasında gerçekleştirildi. Kongreye BDP Bingöl İl Başkanı Halis Yurtsever, İHD Bingöl şube yöneticileri, BDP Karlıova Belediye Başkanı Ferit Çelik, BDP Karlıova, Solhan, Genç ilçe ve Sancak Belde yöneticilerinin yanı sıra onlarca kişi katıldı. Saygı duruşu ile başlayan kongrenin açılışı Diyarbakır D- Tipi Kapalı cezaevinde bulunan BDP Bingöl Eski Merkez İlçe Başkanı Selahattin Elçi'nin göndermiş olduğu mesaj okundu.

Ardından söz alan BDP Bingöl İl Başkanı Halis Yurtsever, Merkez İlçe Başkanları olan Selahattin Elçi'nin 20 Şubatta Diyarbakır tutuklanmasından dolayı olağanüstü kongreye gittiklerini belirtti. Merkez ilçe başkanlarının hukuksuz bir şekilde tutuklandığını belirten Yurtsever, “İlçe başkanımız yıllardır yasal bir partinin siyasal çalışmalarını yürütmekteydi. Daha önce yapmış olduğu parti çalışmaları yasadışı gösterilerek arkadaşımız tutuklanmıştır. Bugün nasıl ki Kürt halkının seçilmişleri siyasi bir şekilde tutuklanıp yargılanıyorsa ilçe başkanımızda aynı zihniyetle tutuklanarak cezaevine konmuştur” dedi

Kürtlerin kendi anavatanlarında yok sayılmaya çalışıldığını ileri süren Yurtsever, bu ülkenin asli unsuru olan Kürtlerin yok sayılmaya çalışıldığını kaydetti. AK Parti'nin son dönem politikalarını samimiyetsiz olduğunu belirten Yurtsever “ AKP uzun süredir gündemde tutmak istediği Kürt açılımıyla aslında Kürtleri yok saymaya çalışıyor. Bugün KCK adı altında Kürt seçilmişlerini yargılaması AKP'nin bu çözümde ne kadar samimiyetsiz olduğunu gösteriyor. Yargılanan siyasetçilerin en doğal hakkı olan anadillerinde savunma yapmak istemelerinin engellenmek istenmesinin hiçbir hukuki dayanağı yoktur. AKP her fırsatta Kürtlerin temsilcisi olarak kendi Kürt milletvekillerini gösteriyor, kusura bakmasın halkın dilini, kültürünü yok sayan hiç kimse bu Kürt halkının temsilcisi olamaz” şeklinde konuştu.

Tosun, Merkez İlçe Başkanlığı'na seçildi
Konuşmaların ardından yapılan seçim sonucunda BDP Bingöl Merkez İlçe Başkanlığı'na Mücahit Tosun seçildi. Yapılan seçimin ardından merkez ilçe başkanlığına getirilen Tosun, kendisinin böyle bir kutsal göreve layık gördüğü için partililere teşekkür etti. Önlerinde genel seçimin olduğunu belirten Tosun, Bingöl halkıyla birlikte bu seçimde çalışmalarını hızlandıracaklarını kaydetti.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.01.2026
10:59
Kuyumculardan Nakitle Altın Alma Dönemi Bitiyor
Kuyumculardan Nakitle Altın Alma Dönemi Bitiyor
Hazine ve Maliye Bakanlığı, kayıt dışı ile mücadelede altın satışlarına yeni kurallar getiriyor. Altın alım-satımlarında uygulanacak kurallarla takip daha sağlıklı hale gelecek. Sistemle birlikte hem kayıt dışı işlemlerin önlenmesi hem de sahte altınla mücadele hedefleniyor. Ödemeler yalnızca kredi kartı ve IBAN ile gerçekleştirilecek.
07.01.2026
10:17
12Bingölspor ikinci yarıya hazır! Hedef şampiyonluk
12Bingölspor ikinci yarıya hazır! Hedef şampiyonluk
3. Lig 2. Grup'ta ilk yarıyı 10 puan farkla lider tamamlayan 12 Bingölspor, transferlerle güçlenen kadrosu, verimli geçen kamp süreci ve Tahkim'den çıkan sevindirici kararların ardından ikinci yarıya Karaköprü deplasmanında 'devam' demeye hazırlanıyor.
07.01.2026
09:21
Bireysel emeklilikte yeni dönem
Bireysel emeklilikte yeni dönem
Bireysel Emeklilik Sistemi'nde katılımcılara sağlanan yüzde 30'luk devlet katkısının yüzde 20'ye düşürülmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmî Gazete'de yayımlandı.
07.01.2026
08:59
Bingöl Valisi Değişti. Usta Yalova`ya, Çelik Bingöl`e atandı
Bingöl Valisi Değişti. Usta Yalova'ya, Çelik Bingöl'e atandı
Valiler Kararnamesi açıklandı. Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Yalova'nın yeni valisi oldu. Niğde Valisi Cahit Çelik ise Bingöl Valisi olarak atandı. 2006-2008 yılları arasında Genç Kaymakamlığı görevinde bulunan Çelik, Bingöl'ü yakından tanıyan bir isim…
06.01.2026
16:44
'Deyirê Zazakî Avni Polat' her hafta TRT Kurdi ekranlarında
TRT Kurdi ekranlarında Zazaca kültür ve sanat dünyasına katkı sunmayı amaçlayan yeni program 'Deyirê Zazakî Avni Polat' yayına başladı. Program, her Çarşamba saat 22.00'de izleyicilerle buluşuyor.
06.01.2026
16:13
Zam Oranları Hayal Kırıklığı Yarattı
Zam Oranları Hayal Kırıklığı Yarattı
Şehit Gazi Sendikası Bingöl İl Başkanı Kebude: 'Açıklanan rakamlar hayatın gerçeğiyle örtüşmüyor'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın