KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Eylül 2026 Perşembe
°C

Bdp merkez ilçe başkanlığı'na mücahit tosun seçildi

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Bingöl Merkez İlçe Olağanüstü Kongresi gerçekleştirildi. Yapılan kongrede merkez ilçe başkanlığına Mücahit Tosun seçildi.

Bdp merkez ilçe başkanlığı`na mücahit tosun seçildi
28 KASIM 2010 PAZAR 12:47
0
3861
0
AA aa

BDP Bingöl Merkez İlçe Kongresi, BDP il binasında gerçekleştirildi. Kongreye BDP Bingöl İl Başkanı Halis Yurtsever, İHD Bingöl şube yöneticileri, BDP Karlıova Belediye Başkanı Ferit Çelik, BDP Karlıova, Solhan, Genç ilçe ve Sancak Belde yöneticilerinin yanı sıra onlarca kişi katıldı. Saygı duruşu ile başlayan kongrenin açılışı Diyarbakır D- Tipi Kapalı cezaevinde bulunan BDP Bingöl Eski Merkez İlçe Başkanı Selahattin Elçi'nin göndermiş olduğu mesaj okundu.

Ardından söz alan BDP Bingöl İl Başkanı Halis Yurtsever, Merkez İlçe Başkanları olan Selahattin Elçi'nin 20 Şubatta Diyarbakır tutuklanmasından dolayı olağanüstü kongreye gittiklerini belirtti. Merkez ilçe başkanlarının hukuksuz bir şekilde tutuklandığını belirten Yurtsever, “İlçe başkanımız yıllardır yasal bir partinin siyasal çalışmalarını yürütmekteydi. Daha önce yapmış olduğu parti çalışmaları yasadışı gösterilerek arkadaşımız tutuklanmıştır. Bugün nasıl ki Kürt halkının seçilmişleri siyasi bir şekilde tutuklanıp yargılanıyorsa ilçe başkanımızda aynı zihniyetle tutuklanarak cezaevine konmuştur” dedi

Kürtlerin kendi anavatanlarında yok sayılmaya çalışıldığını ileri süren Yurtsever, bu ülkenin asli unsuru olan Kürtlerin yok sayılmaya çalışıldığını kaydetti. AK Parti'nin son dönem politikalarını samimiyetsiz olduğunu belirten Yurtsever “ AKP uzun süredir gündemde tutmak istediği Kürt açılımıyla aslında Kürtleri yok saymaya çalışıyor. Bugün KCK adı altında Kürt seçilmişlerini yargılaması AKP'nin bu çözümde ne kadar samimiyetsiz olduğunu gösteriyor. Yargılanan siyasetçilerin en doğal hakkı olan anadillerinde savunma yapmak istemelerinin engellenmek istenmesinin hiçbir hukuki dayanağı yoktur. AKP her fırsatta Kürtlerin temsilcisi olarak kendi Kürt milletvekillerini gösteriyor, kusura bakmasın halkın dilini, kültürünü yok sayan hiç kimse bu Kürt halkının temsilcisi olamaz” şeklinde konuştu.

Tosun, Merkez İlçe Başkanlığı'na seçildi
Konuşmaların ardından yapılan seçim sonucunda BDP Bingöl Merkez İlçe Başkanlığı'na Mücahit Tosun seçildi. Yapılan seçimin ardından merkez ilçe başkanlığına getirilen Tosun, kendisinin böyle bir kutsal göreve layık gördüğü için partililere teşekkür etti. Önlerinde genel seçimin olduğunu belirten Tosun, Bingöl halkıyla birlikte bu seçimde çalışmalarını hızlandıracaklarını kaydetti.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
09.09.2026
23:59
Bingöl`de iki kritik projeye teknik destek
Bingöl'de iki kritik projeye teknik destek
Bingöl'de trüf mantarının ekonomiye kazandırılması ve kentteki yapı stokunun deprem riski açısından incelenmesine yönelik iki ayrı proje için teknik destek protokolü imzalandı. Projelerden biri kırsal ekonomiye katkı sağlamayı, diğeri ise Bingöl'ün yapı güvenliğine ilişkin kapsamlı bir veri altyapısı oluşturmayı hedefliyor.
09.09.2026
23:57
iPhone 18 Pro ve Pro Max tanıtıldı! Türkiye fiyatları belli oldu
iPhone 18 Pro ve Pro Max tanıtıldı! Türkiye fiyatları belli oldu
Apple, yeni amiral gemisi iPhone 18 Pro ve Pro Max modellerini tanıttı. Değişken diyaframlı kamera sistemi, 2 nm A20 Pro işlemci ve büyütülen bataryalarıyla dikkat çeken telefonların Türkiye fiyatları da açıklandı.
09.09.2026
23:56
Eğitim-Sen Bingöl`den KHK çağrısı:
Eğitim-Sen Bingöl'den KHK çağrısı: '10 yıllık hukuksuzluğa son verin'
Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, KHK'larla görevlerinden ihraç edilen kamu emekçilerinin yaşadığı mağduriyetlere dikkat çekmek amacıyla Kent Meydanı'nda basın açıklaması yaptı. Açıklamada, ihraç edilen kamu emekçilerinin görevlerine iade edilmesi ve yargı süreçlerinin hızlandırılması çağrısı yapıldı.
09.09.2026
23:55
Bingöl Üniversitesi`nden Gazze için anlamlı panel
Bingöl Üniversitesi'nden Gazze için anlamlı panel
Bingöl Üniversitesi, YÖK'ün Bilim Kafe Etkinlikleri kapsamında Gazze'de savaşın eğitim, bilim ve akademi üzerindeki etkilerinin ele alınacağı bir panel düzenleyecek. 'Gazze'de Üniversite Olmak: Gazze İçin Bilim, Gelecek İçin Umut' başlıklı program, 16 Eylül'de Bingöl Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek.
09.09.2026
23:53
Kadir Çintay yeniden aday:
Kadir Çintay yeniden aday: 'Hedefimiz 27'de 27'
Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BİNTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Çintay, 2022-2026 döneminde hayata geçirilen çalışmaları ve yeni döneme ilişkin hedeflerini açıkladı. BİNTSO Başkanlığına yeniden aday olduğunu duyurarak Mavi Liste ile 10 meslek grubunda seçime gireceklerini belirten Çintay; Hedefimiz net, 27'de 27 yapmak.'
09.09.2026
14:13
DEM Parti`de yeni dönem mesajı: `Direnişin yanına inşayı koyacağız`
DEM Parti'de yeni dönem mesajı: 'Direnişin yanına inşayı koyacağız'
DEM Parti 5. Olağan Büyük Kongresi'nin ardından Pervin Buldan'ın 'Demokratik Cumhuriyet Hareketi' açıklamasını değerlendiren Bingöl İl Eş Başkanı Sedat Ormangören, yeni dönemin yalnızca mevcut siyasete itiraz eden değil, Türkiye'yi yönetmeye talip olan bir siyasal anlayış üzerine kurulacağını söyledi. Ormangören, 'Değişecek olan ilkelerimiz değil; bu ilkeleri topluma ulaştırma yöntemimiz, siyaset dilimiz ve örgütlenme pratiğimizdir' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın