KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Mart 2024 Salı
8 °C Bulutlu

Bayramda 4 gün süreyle 81 ilde sokağa çıkmak yasak!

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23-24-25 ve 26 Mayıs tarihlerine denk gelen Ramazan Bayramı dolayısıyla 81 ilde sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini açıkladı.

Bayramda 4 gün süreyle 81 ilde sokağa çıkmak yasak!
18 MAYIS 2020 PAZARTESİ 20:12
6
2626
5
AA aa

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün dijital kabineye sekizinci kez başkanlık etti. Tarabya'daki Huber Köşkü'nde gerçekleştirilen kabine toplantısı saat 15.30'da başlamıştı. Toplantı, sekizinci kez video konferans yöntemiyle yapıldı

Yapılan görüşmede ağırlıklı olarak koronavirüsle mücadele tedbirleri ve normalleşme takvimi ele alındı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan alınan kararları basın toplantısı ile duyurdu. 

ALINAN KARARLAR ŞÖYLE

-81 ilde Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı getirildi. Arefe günü dahil olmak üzere 23-24-25-26 mayıs tarihlerinde yasak uygulanacak.
-Okullar artık açılmayacak eğitim tamamlanmış sayılacak. Yeni eğitim dönemi Eylül ayında başlayacak.
-Camiler 29 Mayıs'ta cuma namazı ile ibadete açılacak. Ancak sadece öğle ve ikindi namazları camide cemaatle kılınacak. Sabah, akşam ve yatsı namazlarında camide ibadet olmayacak. 
-Kreşler ve gündüz bakım evleri 15 Haziran'da faaliyete geçecek.
-Çarşamba günü gençlere yönelik sokağa çıkma izni yine uygulanacak.
-Seyahat kısıtlaması olan büyükşehirlerde bu süre 15 gün uzatıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından şu açıklamaları yaptı:

Mübarek günlerde bile kan akıtmaktan çekinmeyen teröristler mevlam kahretsin diyorum. İçişleri Bakanlığımız tarafından oluşturulan Vefa Grubuna PKK'lıların yaptığı saldırı, Adana'da CHP'lilerin yaptığı saldırı farklı araçlarla olsa da aynı gayeye yöneliktir.

'Darbe çığırtkanlığı yapanlara cevabı milletimizden alacak'
Samimi mücadeleyi en ağır ifadelerle itham edenlerin bugün 3-5 belediye başkanlığı için düştüğü zelil hali ibretle takip ediyoruz. Tüm proje partilerinin düşeceği durum eninde sonunda budur. İnsanımız inancına hayatlarının merkezlerine yerleştirdikleri halde, ülkenin ortak değerlerini istismar edenlerin foyaları ortaya çıkıyor. Demokrasiden ümitlerini kestikleri için her fırsatta darbe çığırtkanlığı yapanlar cevabı milletimizden alacaktır.

Salgın döneminde 65 yaş üstü vatandaşlarımız başta olmak üzere milletimize destek olmak için gece gündüz çalışan VEFA sosya destek grubuna teşekkür ediyorum.

Maske, mesafe, temizlik üçlüsü artık hayatımızın vazgeçilmezi
Bu hafta Kabine toplantımızın en önemli konusu corona salgınıyla ilgili gelişmelerdi. Salgınla mücadelemiz başarı ile sürüyor. Ancak bizim sadece salgının üzerinden gelmemiz yetmiyor. Tamamen ortadan kalkması tüm dünyada çözümüyle mümkündür. Türkiye olarak yıllarca sınırlarımızı dışarıya kapatıp salgının bitişini bekleyemeyiz. Ne ülkemizde ne de dünyada hiç bir şey eskisi gibi olmayacaktır. Bu yeni dönemi kontrollü sosyal hayat olarak tanımlıyoruz. Evimizden çıkıp girene kadar maske takmayı alışkanlık haline getireceğiz.Ellerimizi her fırsatta yıkayacağız. Dezanfektan ürünlerini sıkça kullanacağız. Maske mesafe temizlik üçlüsü artık hayatımızın vazgeçilmezi olacaktır.

Başakşehir'deki şehir hastanesini perşembe günü açıyoruz
Hastanelerimizde tedavi gören vaka sayısı oldukça düşük seviyededir. Sağlık alt yapımızı daha güçlediriyoruz. Başakşehir'deki şehir hastanesini perşembe günü açıyoruz. Hastanenin ismini Çamsakura koyuyoruz. Çam bizi temsil etsin, sakura da Japonya'yı temsil etsin.
Son iki ayda elde ettiğimiz tecrübeler sayesinde hem teşhis tedavi konusunda bilgi birikime sahip olduk. Yeşilköy ve Sancaktepe'deki hastaneler tamamlanmak üzere artık koronavirüs ve ya benzere salgın hastalıklara karşı eskisinden daha hazırlıklı durumdayız.

'Normalleşme takvimini hayata geçiriyoruz'
Yeni vaka sayısını en kısa sürede kesmemiz gerekiyor. Bunu başarmak 83 milyon olarak bizim elimizdedir. Normalleşme takviminin vaka sayısının çok daha aşağı düşmesiyle mümkündür. Olumsuz bir gelime olursa bazı tedbirleri daha sert bir şekilde uygulamak zorunda kalabiliriz. Normalleşme takvimini adım adım hayata geçiriyoruz. Geçen hafta, berber kuaför AVM gibi yerler yeniden faaliyet geçti.
Genel olarak bu uygulamanın iyi gittiğini görüyoruz. Halen 15 ilimizde Cumartesi gününden beri devam eden sokağa çıkma sınırlamasına riayet eden vatandaşlarımıza sabırları ve anlayışları için teşekkür ediyorum.

5.5 milyon vatandaşa destek
Ülkemizin önemli üretimi olan çay hasatının sıkıntısız gerçekleşmesini sağlayacağız. Salgın döneminde alınan tedbirlerde olumsuz etkilenen vatandaşlarımızı da ihmal etmiyoruz. 5,5 milyon vatandaşımıza biner lira destek sağladık. Sanayicimizden esnafına kadar vergi sigorta, sigorta primi ve taksitlerinin ertelenmesine birçok destek veriyoruz.

Bayramda 81 ile sokağa çıkma kısıtlaması
Sağlık Bakanlığımız bünyesinde faaliyet göstereren Bilim Kurulu çerçevesinde normalleşme takvimini adım adım gerçekleştireceğiz. Tüm sektörlerde ilgili normalleşme planının hayata geçirilmesinde husus yayınlandı. İş yerlerinin giriş saati kullanım alanı, müşteri sayısını gösteren bilgilendirme asılacaktır. 23-24-25-26 81 ilimizden tamamında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır. Çarşamba günü gençlerimizle ilgili esneklik yine uygulanacaktır. Seyahat kısıtlaması 15 gün süreyle uzatılmıştır.

Eğitim öğretim yılı sona erdi
29 Mayıs Cuma günü öncelikle valilikler ve müftülüklerle ilgili şartları uygun camilerlerle ibadete açıyoruz. Bu cemaatle namazı tabiki kurallar içerisinde ifa edeceğiz. Yeni eğitim öğretim yılı Eylül ayında başlayacaktır. Kreşler ve gündüz bakım evleri 15 Haziran'da faaliyete geçecektir. Çarşamba günü 23. dönem adli yargı hakim savcılarımızın kura törenine video konferans yöntemiyle katılacağız.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_58638)
21 Mayıs 2020 Perşembe 17:03
Bu virüs çini kırıp geçirirken hükümet çine normal uçak seferleri yapmaya devam ediyordu.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_58594)
19 Mayıs 2020 Salı 17:11
Hayat insanlara zehir olmuştu bayramda zehir oldu insanlar da buna seviniyor aklınıza şaşırıyorum her türlü hak ediyorsunuz sürünmeyi
Misafir Kullanıcı (@Misafir_58580)
19 Mayıs 2020 Salı 09:33
savaşlar başlayacak demek
Misafir Kullanıcı (@Misafir_58577)
19 Mayıs 2020 Salı 04:11
Ben camiye gitmeyecem artık. Ne malum virüslü biri camide değil
Misafir Kullanıcı (@Misafir_58572)
18 Mayıs 2020 Pazartesi 23:07
Maske mesafe temizlik üçlüsü artık hayatımızın vazgeçilmezi olacaktır. Sonuna kadar katılıyorum ve destekliyorum
19.03.2024
01:18
Vali Usta şehit ve gazi aileleriyle iftarda bir araya geldi
Vali Usta şehit ve gazi aileleriyle iftarda bir araya geldi
Bingöl'de şehit ve gazi aileleriyle iftarda bir araya gelen Vali Ahmet Hamdi Usta, 'Bu toprakları vatan yapmak için sizler en değerli varlıklarınızı; çocuklarınızı, eşlerinizi, kardeşlerinizi, yakınlarınızı, kısacası en sevdiklerinizi bu millet için feda ettiniz. Sizler için ne yaparsak yapalım hakkınızı hiçbir şekilde ödeyemeyiz' dedi.
19.03.2024
01:17
'Şehit aileleri başımızın tacı, gazilerimiz onurumuzdur'
Şehit aileleri ve gaziler onuruna verilen iftar programında konuşan Genç Kaymakamı Güzel; 'Şehitlerimizin emaneti olan sizlere ve gazilerimize sahip çıkabilmek bizim için en kutsal görevdir. Her zaman yanınızda olacağız' dedi.
19.03.2024
01:15
Bingöl`de 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi Yıldönümü
Bingöl'de 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi Yıldönümü
Bingöl'de 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi'nin 109'uncu yıldönümü nedeniyle anma programı düzenlendi.
19.03.2024
01:15
'Çanakkale insanlığın savaşı yendiği yerdir!'
Kebude; '1915 Çanakkale Zaferi Türkiye Cumhuriyeti'nin önsözüdür ve Çanakkale insanlığın savaşı yendiği yerdir!'
19.03.2024
01:13
AFDK Yozgat Bozokspor`a ceza yağdırdı!
AFDK Yozgat Bozokspor'a ceza yağdırdı!
Bingöl'de oynanan ve bir dizi gerilimlere sahne olan Yeni Genç Muratspor - Yozgat Bozokspor maçında sportmenliğe aykırı hareket eden 3 Bozoksporlu futbolcu ve kulüp antrenörüne ceza verildi. Kulübe de ayrıca para cezası kararı çıktı!
19.03.2024
01:12
12 yıllık aranın ardından dönüşü muhteşem oldu!
12 yıllık aranın ardından dönüşü muhteşem oldu!
Bir dönemin güldüren ve düşündüren adamı Yusuf Buyankara, 12 yıl aradan sonra sahneye döndü ve gösterisinde izleyenleri kahkahalara boğdu!
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın