KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
31 Temmuz 2026 Cuma
°C

Bayram öncesi aşı çağrısı

Bingöl İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Mehmet Emin Gündoğdu, bayramda vaka sayılarının artabileceğine dikkat çekerek, aşı olunması gerektiği çağrısında bulundu.

Bayram öncesi aşı çağrısı
18 TEMMUZ 2021 PAZAR 14:51
1
2407
3
AA aa

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla ziyaretlerin arttığını hatırlatan Bingöl İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Mehmet Emin Gündoğdu, aşı çağrısında bulundu.

Gündoğdu, randevusuz olarak 18 yaş üstü her vatandaşın gerek mobil aşı uygulamalarında gerekse sağlık kuruluşlarında aşı olabileceğini belirtti.

Gündoğdu, açıklamasında şu sözlere yer verdi: “Koronavirüs ile mücadelenin en önemli unsuru hiç şüphesiz maske, mesafe, temizlik, aşıdır ve aşı, koronavirüse karşı geliştirilmiş en önemli silahtır. Aşı oranının düşük olduğu illerde vaka sayılarının yeniden yükseldiği Sağlık Bakanımızın açıklamalarından da anlaşılmaktadır. Ayrıca son dönemlerde kısıtlamaların kaldırılması, yurt içi ve yurt dışından gelen misafirlerin artması ile birlikte kontrolsüz ve tedbirsiz ziyaretlerin çoğaldığı,  maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyulmada gevşeme görülmüştür. Şüphesiz kuralların ve tedbirlerin hiçe sayılması vaka artışını da beraberinde getirmiştir. Tedbirlere riayet edilmemesi durumunda aşı oranının da düşük olduğu ilimizde Kurban Bayramında vaka sayısında artış oluşturacağı aşikardır. İl Sağlık Müdürlüğümüzce Covid-19 Aşısı hususunda gerekli çalışmalar yapılmış, hastanelerimizde, aile sağlığı merkezlerimizde aşı odaları oluşturulmuştur. Şehir ve ilçe merkezlerinde ihtiyaç duyulan alanlarda Mobil Aşı Uygulama Noktaları faaliyete geçirilmiş, mobil aşı ekiplerimiz tarafından ev, ev, köy köy, mahalle mahalle dolaşılarak vatandaşlarımızın aşıları yapılmaya çalışılmıştır. Aşı için tüm imkânlar seferber edilerek, koronavirüsün son bulması için her türlü çalışma titizlikle yerine getirilmektedir. Koronavirüsü hayatımızdan çıkarmak, sosyal hayatımızı yeniden hareketlendirmek, birbirimizi yeniden gönül rahatlığıyla ziyaret ettiğimiz günlere yeniden ulaşmak, sağlıklı ve endişesiz günlere ulaşmak için tüm vatandaşlarımızı maske, mesafe ve temizlik kuralına uymaya ve 18 yaş ve üzeri tüm vatandaşlarımızı hastanelerimize, aile sağlığı merkezlerimize ve mobil aşı uygulama noktalarına randevusuz aşı olmaya davet ediyor, Kurban Bayramınızı tebrik ediyorum.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_84429)
19 Temmuz 2021 Pazartesi 21:32
Son üç gündür çarşı pazar çok kalabalık ve delta varyantı hız kesmeden yayılacak. Bu gidişle önümüzdeki eğitim-öğretim dönemi de uzaktan olacaktır.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_84424)
18 Temmuz 2021 Pazar 22:12
Her birey kendine düşeni yaparsa bu hastalık biter emin hocam..Birey bilinçli olması için emek ve ikna etmek isteyen sağlık personeline Allah yardımcıları olsun derim..Sonbaharda belli olur sonuçları .Allah yardımcımız olsun
Misafir Kullanıcı (@Misafir_84422)
18 Temmuz 2021 Pazar 15:11
Bir çok Doktor da deneysel covid-19 aşıları hakkında çekincelerini dile getiriyor. Tehlikeli olduğunu söylüyor. En bariz örneği mRNA teknolojisinin mucidlerinden Dr. Robert Malone, advers reaksiyon riski çok yüksek bu aşıyı olmayın diye çağrı yapıyor.
30.07.2026
19:39
234 Paket Çalıntı Sigarayla Yakalandı, Tutuklandı
234 Paket Çalıntı Sigarayla Yakalandı, Tutuklandı
Bingöl'de bir iş yerinden çalınan 234 paket sigarayla yakalanan şüpheli, polis ekiplerinin çalışması sonucu gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
30.07.2026
19:26
Gündoğdu Kavşağı`nda Kaza: 5 Kişi Yaralandı
Gündoğdu Kavşağı'nda Kaza: 5 Kişi Yaralandı
Bingöl merkez Gündoğdu Kavşağı'nda minibüs ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 5 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.
30.07.2026
19:08
3. Kısım Sanayi Sitesi`nde Hedef Ulaşım Sorununu Bitirmek
3. Kısım Sanayi Sitesi'nde Hedef Ulaşım Sorununu Bitirmek
501 iş yerinden oluşan ve bunlardan 200'ünün faaliyete başladığı 3. Kısım Küçük Sanayi Sitesi'nde, geçen yıl 3 bin 600 metrelik sıcak asfalt tamamlanırken, bu yıl kalan 11 kilometrelik yol ağının bitirilmesi hedefleniyor.
30.07.2026
12:06
25 Kovan Kül Oldu, Bingöllü Arıcılar Kenetlendi
25 Kovan Kül Oldu, Bingöllü Arıcılar Kenetlendi
Solhan'da Yakup Koçak'a ait 25 arı kovanının kundaklandığı iddiası üzerine başlatılan inceleme sürerken, Bingöl Arı Yetiştiricileri Birliği mağdur üretici için dayanışma kampanyası başlattı. Birlik Başkanı Mehmet Ali Aba, tüm arıcılara 'Bir kovan da sen ver' çağrısında bulundu.
30.07.2026
10:44
Motorine Dev Zam Kapıda!
Motorine Dev Zam Kapıda!
Akaryakıt sektöründen gelen son bilgilere göre motorin fiyatlarına bu gece yarısından itibaren 5 TL'ye varan zam bekleniyor. Zam gereksiniminin ÖTV'den karşılanmaması halinde Bingöl'de motorinin litre fiyatı 85 TL'ye ulaşacak.
29.07.2026
20:48
Baraç`tan TOKİ Teslimat Sürecine Tepki
Baraç'tan TOKİ Teslimat Sürecine Tepki
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, 'Hak sahipleri yeni mali yüklerle karşı karşıya, Bingöl milletvekilleri neden sessiz?'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın