KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Mayıs 2026 Salı
°C

Bakan'dan yerli otomobil açıklaması! Üretim yeri..

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, yerli otomobilin üretileceği yerle ilgili, Projenin geldiği noktada yer seçimiyle ilgili bir konu yok ama talepler var. Talepler gelecek sene değerlendirilecek. dedi.

Bakan`dan yerli otomobil açıklaması! Üretim yeri..
30 MAYIS 2018 ÇARŞAMBA 06:20
1
2327
0
AA aa

Özlü, Kastamonu'da gazetecilere yaptığı açıklamada, yerli otomobilüretiminin yapılacağı ilin belli olduğu yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Yerli otomobil üretim yeri için 22 ilin talebi bulunduğuna işaret eden Özlü, "Hepsi değerlendirilecek. Biz devletiz, neden bir ilimizi başka bir ilimize tercih edelim. Bu, önümüzdeki yılın, inşallah 2019'un konusu. Kastamonu da bizim gündemimizde. Projenin geldiği noktada yer seçimiyle ilgili bir konu yok ama talepler var. Talepler gelecek sene değerlendirilecek." ifadelerini kullandı.

Özlü, yerli otomobil üretimi için Filyos'un şansının yüksek olduğu yönündeki haberlere işaret ederek, "Filyos'un geldiği aşama itibarıyla önemli bir bölge, cazip bir bölge olduğunu ifade etmeye çalıştım. Sadece motorlu kara taşıtları değil, elektrikli ev aletleri de olmak üzere Filyos Endüstri Bölgesi'nde yatırım yapılabilecek alanlar var. O alanları anlatmaya çalıştım. Yoksa yerli marka otomobille ilgili bir değerlendirme yapıldığı gibi bir şey yok. Ben her gittiğim ilde de değerlendirme aşamasında olduğunu söylüyorum." diye konuştu.

Yer seçiminin projenin ikinci fazında yer aldığını belirten Özlü, "İkinci fazında bize gelen 22 ilden biri de Kastamonu'dur, bunlar değerlendirilecek. Sayın Cumhurbaşkanımız perşembe akşamı bir televizyon kanalında programa katılacak ve bu konuları cevaplandıracak." dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.05.2026
00:52
Bingöl`de seyir halindeki kamyon alev alev yandı
Bingöl'de seyir halindeki kamyon alev alev yandı
İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangına kısa sürede müdahale ederek kontrol altına aldı.
05.05.2026
00:51
Bingöl, Rafting Türkiye Şampiyonası`na Ev Sahipliği Yapacak
Bingöl, Rafting Türkiye Şampiyonası'na Ev Sahipliği Yapacak
Bingöl'ün Genç ilçesinde 6-10 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek Okul Sporları Rafting Türkiye Şampiyonası, Murat Nehri'nde gerçekleştirilecek yarışlarla sporseverleri buluşturacak.
05.05.2026
00:50
Bingöl`de korkutan yangın! 13 kişi dumandan etkilendi
Bingöl'de korkutan yangın! 13 kişi dumandan etkilendi
Bingöl'de bodrum katta çıkan yangın sonrasında dumanlar binayı sararken, 13 kişi dumandan etkilendi. Dumandan etkilenen 5 kişi olay yerinde tedavi edilirken 8 kişi ise hastaneye kaldırıldı.
05.05.2026
00:44
Sağlık Bakanı Yardımcısı duyurdu: Sigara kimlikle satılacak
Sağlık Bakanı Yardımcısı duyurdu: Sigara kimlikle satılacak
Sağlık Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Şuayıp Birinci, Türkiye'de de Japonya gibi kimlikle sigara satılması yönünde çalışmalarının olduğunu açıkladı. Birinci, 'Japonlar artık sigarayı kimlikle veriyor insanlara. Bizim de planlarımızdan birisi bu' diye konuştu.
05.05.2026
00:43
Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak
Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak
Kabine toplantısının ardından kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olacağını açıkladı.
04.05.2026
12:39
Anşin:
Anşin: 'Enflasyon Düşmüyor, Maaşlar Eriyor'
Türk Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Sadık Anşin, TÜİK'in nisan ayı enflasyon verilerine ilişkin yaptığı açıklamada, memur ve emeklilerin alım gücünün hızla düştüğünü belirterek ek zam ve refah payı çağrısında bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın