Yılmaz, Devlet Su İşleri (DSİ) 4. Bölge Müdürlüğünde basına kapalı olarak düzenlenen KOP Eylem Planı Değerlendirme toplantısının sonunda gazetecilere yaptığı açıklamada, toplantıya Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde valileri, bu illerin belediye başkanları, il genel meclisi genel sekreterleri, tarım il müdürlüğü, DSİ, Tarım Reformu ve DPT'den yetkililerin katıldığını söyledi.
Yapılan çalışmaların mevcut durumunu gözden geçirdiklerini ifade eden Yılmaz, 'Mavi Tünel hızla ilerliyor. Geçtiğimiz aylarda biraz zor bir kısım aşıldı. Bundan sonra daha hızlı gidecek inşallah. Yarıyı geçtik' dedi.
Yılmaz, bölgede baraj inşaatlarının devam ettiğini, bir taraftan da geleceğe yönelik yol haritasını yeniden şekillendirmekte olduklarını, KOP Eylem Planı çalışmasını yürüttüklerini, bu konuda yerel düzeyden de çok ciddi destek gördüklerini söyledi.
Bugünkü toplantıları bu konularda biraz daha detaylara inerek, toplulaştırma, değişik yöntemler arasından hangisinin daha yaygın kullanılacağı, kapalı sistemler ve basınçlı sulama sistemlerinden nasıl yararlanılabileceği, kurumların rollerinin ne olacağı, görev dağılımı gibi konuların konuşulduğunu ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:
'DPT bu konuda çalışmaya, ilgili kurumlarımızla birlikte devam edecek. Bu konular sonuçlandığında, vekillerimizin de olduğu daha geniş toplantılarda bu konuları kesinleştireceğiz inşallah... KOP projemiz, Konya bölgemiz, ülkemiz açısından çok önemli proje... Hükümetimizin öncelik verdiği konular, bizzat Başbakanımızın takip ettiği konular. Dolayısıyla buralarda yapacağımız çalışmalar hem bu bölgeye hem de ülkemize çok önemli bir katma değer olarak geri dönecek. Türkiye'nin diğer bölgelerinde olduğu gibi bu bölgemizde de hükümet olarak kalkınmayı birinci öncelik olarak görüyoruz ve buna bütün enerjimizi harcıyoruz, harcamaya devam edeceğiz.'
Yılmaz, Mavi Tünel'in 2011'de tamamlanacağını, Bağbaşı Barajı'nın aynı şekilde hızla devam ettiğini belirterek, 'Diğer ilave depolamalar var, onların da en geç 2014-2015 döneminde tamamlanması bekleniyor. Tünele makine girdikten sonra onun bir teknik süresi var. İstediğiniz kadar para verin günde 30-40 metre gidebiliyor. Bir ödenek sıkıntısı yok, hızlı bir şekilde projelerimiz yürüyor' diye konuştu.