Bakan Yılmaz, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası'nda iş adamlarının katılımıyla düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, hükümet olarak, özel sektör olmadan kalkınmanın olmayacağına inandıklarını belirterek, 'Bu ülke için geçerli olduğu gibi, yörelerimiz için de geçerlidir. Dünyada 10 ülke arasına gireceksek, özel sektöre büyük önem vermemiz gerekiyor. 500 milyar dolardan daha fazla ihracat yapacaksak bu, ancak özel sektörle mümkün olur' dedi.
Kalkınmanın sadece devlet yatırımlarıyla değil, girişimcilikle ve özel sektörle olabileceğini ifade eden Bakan Yılmaz, 'Büyük hedefler, her ilimizde yapılan işlerle bire bir ilişkilidir. İstanbul'da, Adana'da, Afyon'da, Gümüşhane'de yapılmazsa bu kalkınmayı sağlayamayız. Her ilin potansiyelini çok iyi bir şekilde belirleyerek, üst hedeflere ulaşabiliriz' diye konuştu.
Bakan Yılmaz, kalkınmaya da her alanda olduğu gibi insan merkezli yaklaştıklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:
'Kalkınmanın hedefi insan olduğu gibi, en önemli aracı da insandır. İnsanımıza girişimcilik ruhunu ne kadar verebilirsek o ölçüde de kalkınacağız. Girişimciliği geri kalmış yörelerimize öncelik tanımamız da gerekiyor. Uygulanan teşvikle birlikte girişimciliği artırmak, sektörün büyümesine sağlamaktır. Bunda da istediğimiz hedefe hemen hemen ulaştığımızı söylemek mümkündür. Bu nedenle teşviki 2012 yılının sonuna kadar uzattık. Uygulamaya koyduğumuz yeni teşvik sistemi ile de yeni kurulacak işletmelere destek vermeyi amaçladık. Arsa tahsisinden, prim ve KDV indirimine kadar rahatlamalar getirdik. KAP'dan GAP'a sosyal destek programımız da var. Onu da yaygınlaştırmaya çalışıyoruz. Çok sayıda projelere destek vereceğiz.'
Ayrıca 6 ili kapsayan DOKAP Kalkınma Ajansı'nı kurduklarını belirten Bakan Yılmaz, şunları kaydetti:
'İller arasındaki kalkınmışlık farkını kaldıracağız. Daha modern ve daha çağdaş işletmeler kurdukça, dünya ile rekabet edebiliyorsunuz. Her konuda yeni ve modern işletmelere adım atmamız gerekiyor. Modern işletmeleri kurmamız, babadan kalma üretimi bir tarafa bırakmamız lazım. Avrupa'da, ABD'de her şeye teknoloji geliyor, bizim de bu tür işletmelere geçmemiz gerekiyor. Geleneksel üretimle artık dünya ile rekabet etmemiz mümkün olmuyor. Bu tarımda da hayvancılıkta da böyle. Geleneksel üretim hem pahalı oluyor hem de sağlıklı olmuyor. Tarımda ölçeği büyütmemiz, maliyeti düşürmemiz gerekiyor. Bunu yapamazsak ne tüketiciye ucuz üretim yapabiliriz ne de dış dünya ile rekabet edebiliriz. Büyük ölçekli işletmeler yaparak maliyeti düşürmemiz lazım.'
Bakan Yılmaz, Vali Enver Salihoğlu, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Yahya Doğan'ın da bulunduğu toplantının ardından, Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı'yı makamında ziyaret etti. Bakan Yılmaz, daha sonra çekimleri Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen eğlence programını bir süre izledikten sonra kentten ayrıldı.